GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
O časopisu
PC Press je lider na tržištu ICT izdavaštva u Srbiji. Kompanija je osnovana u martu 1995. godine, a 4. aprila 1995. izašao je prvi broj časopisa za profesionalnu primenu računara “PC” ili “PC Press”, kako ga čitaoci uglavnom zovu...
- PC #274 u prodaji po ceni od 219 din
broj

O časopisu

Časopis "PC" (ili "PC Press", kako ga čitaoci često zovu) namenjen je pre svega ljudima koji profesionalno koriste personalni računar. Nastao je, kao prvi privatni kompjuterski časopis u Jugoslaviji, početkom aprila 1995. godine, kada se u prodaji pojavio prvi, pilot broj. Časopis izlazi mesečno, uz letnji dvobroj jul-avgust. U prodaji se pojavljuje prvog u mesecu.

Osnovni blokovi časopisa bave se aktuelnostima, tržištem, prvim utiscima o opremi i sofveru, detaljnim testovima, komunikacijama, tehnologijama koje dolaze, kao i praktičnim iskustvima u korišćenju računara i programa. Kroz tekstove sa naglašenom autorskom crtom, časopis pretenduje da čitaocima, osim vrednih informacija, pruži i štivo zanimljivo za čitanje.

"PC" je moderno dizajnirana publikacija štampana u punom koloru, na najkvalitetnijem papiru. Časopis standardno ima oko 120 strana.

Direktor PC Press-a je Vesna Čarknajev, a glavni urednik časopisa "PC" je Dejan Ristanović. Zamenik glavnog urednika je Voja Gašić, izvršni urednik je Bojan Stanojević, a urednici Milan Bašić, Jovan Bulajić, Vladimir Cerić, Bojan Stojanović i Ladislav Struharik. Urednica Web-a je Jovana Milićević.

Stalnu autorsku ekipu čine naši najpoznatiji računarski stručnjaci, ljudi sa višegodišnjim iskustvom kako u kompjuterskim naukama tako i u izdavaštvu. Među njima su:

Voja Antonić
Milan Bašić
Nenad Batoćanin
Branislav Bubanja
Vladimir Cerić
Dražen Dotlić
Draško Drašković
Đorđe Grujić
Esad Jakupović
Stevan Josimović
Miljan Jovanović
Zoran Kehler
Vladimir Klisić
Vesna Knežević
Kristijan Lazić
Jovan Marić
Nikola Marković
Branislav Mihaljev
Majkl Mijatović
Mladen Mijatović
Vesna Milošević
Dragan Mitraković
Branko Nikitović
Pavle Peković
Bojan Petrović
Jelica Protić
Jelena Rupnik
Tamara Skrozza
Miloš Stamenković
Darko Staničić
Boris Stanojević
Ladislav Struharik
Aleksandar Šušnjar
Berislav Todorović
Nebojša Vasiljević
Nadežda Veljković
Sava Zdravković
...i mnogi drugi.

Dizajn časopisa "PC" delo je Andrije Ćeranića, za DTP i fotografije su zaduženi Andrija Ćeranić i Vojislav Simić a časopis štampa "Color Print" iz Novog Sada.

Za sve marketinške informacije obratite se Andrijani Maksimović, Aleksandri Šakić, Olgi Žarković ili Damijanu Joviću, a ako biste želeli da Vaša knjižara prodaje "PC", kontaktirajte Nenada Veljkovića koji je zadužen za plasman časopisa. Najzad, ako želite da kupite neko izdanje ili da se pretplatite, pišite Nevenki Gašić.PC
Twitter Facebook Feed Newsletter