GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
PC #1 > Hardver
Arhiva tekstova iz sekcije Hardver. Daljim podešavanjem možete suziti vašu pretragu...

Svi tesktovi u PC #1 (4) Samo tekstovi objavljeni online (0)
- PC #1 (April 1995)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj
nopreview
Savršeni procesor
Bojan Petrović
Bojan Petrović analizira razne komponente računarskog sistema i odgovara na pitanje koliko koja od njih utiče na ukupne performanse računara. Pokazuje se da nije sve u procesoru: ako se radi u nekom grafičkom okruženju, vredi uštedeti na procesoru i investirati u grafičku karticu! Ovo po mnogo čemu jedinstveno istraživanje pokazalo je da no je da 486DX4 za mnoge primene predstavlja daleko isplativiju investiciju od preskupog Pentiuma!
nopreview
Za prve računarske korake
Dejan Veselinović
Dejan Veselinović je od računarskih firmi tražio minimalne PC konfiguracije koje su početkom marta koštale između 2800 i 3200 dinara. Pokazalo se da se za malo para može dobiti prilično muzike: pet testiranih kompjutera sasvim pristojno obavlja čak i umereno složene računarske zadatke!
nopreview
Obračun kod O.K. lasera
Dejan Veselinović
LaserJet, verovali ili ne, nije jedini laserski štampač na svetu - Dejan Veselinović ga je uporedio sa Epson-ovim modelom iz iste klase, EPL-5600, i zaključio da su po svemu slični... osim što je Epson primetno brži!
nopreview
28800? Moguće je!
Zoran Životić
14400 bps modemi su, kažu neki, igrali samo jedno leto: već se razmišlja o 28800 bita u sekundu! U našim uslovima opreznosti nikad dosta: može li 28800 bita da "prođe" kroz naše telefonske linije? Zoran Životić je utvrdio da može... uz određene probleme!YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica
PC
Twitter Facebook Feed Newsletter