GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
PC #179 > Softver
Arhiva tekstova iz sekcije Softver. Daljim podešavanjem možete suziti vašu pretragu...

Svi tesktovi u PC #179 (10) Samo tekstovi objavljeni online (1)
- PC #179 (Jul/Avgust 2011)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj
nopreview
Mobilne novotarije
Branko Nikitović
Stiv Džobs je 6. juna na WWDC konferenciji predstavio tri novosti iz svoje kuhinje - nove verzije operativnih sistema za Mac računare (Lion) i mobilne uređaje (iOS 5), kao i nov servis koji seli što-šta u oblake - iCloud. Da vidimo kako će sve to izgledati...
nopreview
Predeo slikan Vuem
Stevan Josimović
Sistem za simuliranje prirodnih okruženja Vue ponovo je pomerio granicu vizuelnog kvaliteta i uverljivosti. Verzija 9.5 je, pored foto-realizma, iskoračila i po pitanju brzine, pa je interesantno pogledati kakve će nove Avatare Holivud uskoro kuvati u e-on-ovom loncu.
nopreview
pc179ind.zip
(1,164.55 KB)
InDesign 5.5 i srpski jezik
Bojan Stojanović
Želite li da se konačno bavite DTP-om kao da živite u nekoj "podržanoj" zemlji? Rešenje koje opisujemo otključava podršku za srpski jezik u InDesign-u CS5.5 i omogućava regularnu hifenaciju, proveru pravopisa i ispravne slovne oblike u ćiriličnim fontovima.
preview
Vladimir Cerić
Kada kao glavnog konkurenta imate program koji predstavlja prihvaćeni industrijski standard, teško je napraviti nešto revolucionarno. Zato su se autori GstarCAD-a fokusirali na proverene vrednosti...
nopreview
Panda Antivirus 2012
Kristijan Lazić
Antivirusne kompanije početkom leta predstavljaju svoja rešenja za narednu godinu. Pred nama je Panda Antivirus 2012.
nopreview
Flyer na našem nebu
Marko Savković
U saradnji sa kompanijom HTC, grupa autora okupljena oko GTUG Serbia razvila je pet aplikacija za HTC Flyer, prvi Android tablet ove kompanije. Upoznajmo ove programe...
nopreview
Android i poslovna primena
Jovan Marić
Pred kompanijama koje žele da primene nove smartphone ili tablet uređaje u poslovanju nalazi se sve veći izbor platformi - operativnih sistema i samih uređaja. Uporedićemo prednosti i mane nekih rešenja, dati praktičan primer i skrenuti pažnju na izazove koje donose nove tehnologije.
nopreview
Programerske dileme
Zoran Pavlović
Ako gradite karijeru u oblasti softverskog inženjerstva, očekuje vas dinamičan posao u kome ćete stalno savladavati nove i nove prepreke... ili izazove. Šta je danas aktuelno i kojim putem poći?
nopreview
Kako dan postaje noć
Nenad Veljković
Kod klasičnih montaža prvo biramo pozadinu pa potom dodajemo likove prilagođavajući ih svetlosnim uslovima te pozadine. Šta raditi ako samoj pozadini treba drastično promeniti atmosferu? Recimo, dnevnu scenu promeniti u noćnu, pa još dodati i kišu. Photoshop će nam i ovoga puta biti od velike pomoći.
nopreview
Uslužni programi
Jovan Bulajić
Dropbox, FileZilla, Maxthon browser i Autoruns.Roche LinkedIn

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica
PC
Twitter Facebook Feed Newsletter