GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
PC #208 > PC.Biz
Arhiva tekstova iz sekcije PC.Biz. Daljim podešavanjem možete suziti vašu pretragu...

Svi tesktovi u PC #208 (10) Samo tekstovi objavljeni online (2)
- PC #208 (Mart 2014)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj
preview
Milan Bašić
Da li su vaši podaci na sigurnom mestu? Da li ste sistematizovali i na dobro mesto pohranili sve što vam trenutno nije potrebno, ali može da zatreba jednog dana? Da li isti fajl bez ikakve potrebe čuvate na više mesta? Savremeni sistemi za backup i arhiviranje podataka imaju pravi odgovor na ovakva pitanja.
nopreview
Siguran backup i miran san
Aleksandra Rakin
Nagledanje i backup podataka uvek su bile bitan preduslov za uspešno poslovanje. Da biste predupredili posledice eventualnih havarija, neophodne je da dodatno podesite vaš data centar kako biste bili sigurni da su, šta god da se dogodi, podaci bezbedni, te da će sistem ubrzo ponovo biti u ustaljenom radnom režimu. Microsoft-ovo rešenje zove se System Centar Data Protection Manager, na Windows Azure platformi.
preview
Vladimir Vučinić
Stari problem treba rešiti na nov način - backup više ne podrazumeva samo čuvanje podataka sa računara, već i sigurnosnu kopiju virtuelnih mašina, uz mogućnost kasnijeg direktnog pristupa fajlovima na njima. Da vidimo kako se u novom svetu snalazi veteran - Symantec NetBackup 7.6.
nopreview
StruxureWare za data centre
Vasilije Kodžopeljić
Najčešća pitanja sa kojima se suočava jedan CIO, CFO, Facility ili IT menadžer su: "Gde da smestim novi server?", "Koji od servera mogu da konsolidujem?", "Koji je PUE mog DC-a?", "Kolika je potrošnja data centra i može li se smanjiti?". DCIM, StruxureWare za data centre kompanije Schneider Electric, efikasno odgovara na sva ta pitanja.
nopreview
Brzo, pouzdano i uvek dostupno
Milan Bašić
Ako vam je potreban brz, jednostavan za upotrebu i fleksibilan sistem za snimanje i oporavak podataka, vredi razmisliti o nekom od Acronis-ovih proizvoda. Aktuelna verzija donosi pregršt unapređenja, koja će dobro doći bez obzira na to da li štitite jedan računar ili stotine radnih stanica i servera.
nopreview
NAS u džepu
Bojan Milosavljević
Ako ste pasionirani korisnik smartfona i tableta, a na vašem uređaju uvek nedostaje prostora za još jednu fotku, pesmu ili video-klip, dopašće vam se Buffalo MiniStation Air koji će vam dodati čitav terabajt memorije... u pokretu.
nopreview
Fujitsu ETERNUS čuva vaše podatke
Digitalna revolucija nam je ostavila nepregledne količine podataka koji se množe vrtoglavom brzinom, uz godišnji rast od oko 60%. Svi ti podaci moraju da se nalaze na nekom čvrstom, sigurnom medijumu za čuvanje i skladištenje. Da vidimo kako to zamišlja Fujitsu.
nopreview
FastInfo iz ugla korisnika
Marko Herman
Da je poslovno izveštavanje sve značajnije za uspeh na tržištu, pokazuje i primer kompanija Distri Press i Piramida 72.
nopreview
Oblak u Takovu
Aleksandra Rakin
Swisslion Takovo, veliki proizvođač hrane i pića, prati trendove modernog poslovanja - da vidimo kako je primena cloud tehnologija, u saradnji sa kompanijom Extreme, omogućila rukovodiocima firme da efikasno donose dobre odluke.
nopreview
Pametna kapija vaše firme
Bojan Milosavljević
Došlo je vreme za sledeću generaciju sistema za automatsku evidenciju radnog vremena. Traži se sigurnija identifikacija, brže izveštavanje i integracija podataka sa svih lokacija firme. Novosadski TO-NET je ponudio originalno rešenje nazvano ERViKO.BIZIT plus

DigitalDay

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica
PC
Twitter Facebook Feed Newsletter