GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
PC #5 > Softver
Arhiva tekstova iz sekcije Softver. Daljim podešavanjem možete suziti vašu pretragu...

Svi tesktovi u PC #5 (12) Samo tekstovi objavljeni online (0)
- PC #5 (Septembar 1995 )
- U prodaji po ceni od 200 din

broj
nopreview
Kancelarija beta
Dejan Ristanović
Windows 95 je samo početak priče - očekuje se i veliki broj poslovnih programa koji će pokazati prave prednosti novog operativnog sistema. Prvi će verovatno biti Microsoft i njegov paket Office - Dejan Ristanović je zavirio u poslednju beta verziju Office 95.
nopreview
(Ne) samo za profesionalce
Dragan Sretenović, Dejan Ilić
Svako ko se bavio bazama podataka čuo je za Oracle, sinonim za profesionalan i široko rasprostranjen sistem za rad sa podacima. Dragan Sretenović i Dejan Ilić testirali su novu verziju ovog paketa koja, uz potpuni prelazak u grafičko okruženje, donosi i mnoštvo zanimljivih alata...
nopreview
Windows NT Advanced Server
Aleksandar Kojović, Dragan Mitraković
Windows 95 će, kaže Microsoft, zameniti DOS na većini današnjih kompjutera, ali ima i korisnika kojima treba nešto više. To nešto je, opet po Microsoft-u, Windows NT, namenjen pre svega korisnicima složenih računarskih mreža. Aleksandar Kojović i Dragan Mitraković testirali su ga u "prirodnim", mrežnim uslovima.
nopreview
Ovo je žestoka mašina...
Ivica Nikolić
Svojevremeno se oko Borland-ovog Paradox Engine-a podiglo dosta prašine: pisanje baza podataka u C-u, uz biblioteku koja rešava većinu problema, za mnoge predstavlja vrlo privlačnu mogućnost. Ipak, Paradox Engine nije postigao željenu popularnost i sada Borland pokušava ponovo - Ivica Nikolić je testirao Borland Database Engine.
nopreview
Računarske publikacije
Multimedija je preplavila svet, a integracija teksta i slike, video i audio zapisa pruža mogućnost za novi pristup prezentaciji informacija. Kako je, u okviru nekoliko ambicioznih projekata, korišćen hipertekst da se predstavi naša kulturna baština...
nopreview
Osnove ODBC-a
Pavle Peković
Povezivanje je reč kojom će se najkraće opisati trend razvoja informatike u ovoj deceniji. Da bi se veza ostvarila, na njenim krajevima se moraju nalaziti sistemi koji govore istim jezikom. Pavle Peković predstavlja Open DataBase Connectivity, Microsoft-ov standard za klijent-server arhitekture, distribuirane baze podataka i što-šta drugo...
nopreview
U okruženju iz snova
Ivica Nikolić
OS/2 Warp stiče sve veću popularnost među korisnicima, ali se radi o operativnom sistemu koji može mnogo da ponudi i programerima. Ako, naravno, nabave odgovarajuće alate: Ivica Nikolić testirao je Borland C++ za OS/2.
nopreview
Word o bejziku
Maja Vilus
WinWord je izvanredan tekst procesor, ali ne morate da ostanete samo na onome što u startu nudi: Maja Vilus će vam pomoći da napravite prve korake u WordBasic-u, moćnom programskom jeziku ugrađenom u Word.
nopreview
Ne samo podsetnik
Kristijan Lazić
Domaći softver je pomalo u senci stranog, ali to ne znači da naši programeri nemaju šta da ponude tržištu. Kristijan Lazić je testirao program za zaštitu sistema i podsetnik - planer.
nopreview
Windows je stigao
Dejan Ristanović
Dejan Ristanović je bacio prvi pogled na finalnu, komercijalnu verziju Windows-a 95. Da li je to zaista program koji će promeniti svet?
nopreview
Razvoj CASE alata
Vojislav Mišić
Često se govori o krizi softvera, zbog koje izrada programa košta više nego što je planirano a onda ti programi ne funkcionišu kako je zamišljeno... Pravoga leka za sada nema, ali palijativnih ("za snižavanje temperature") ne nedostaje - Vojislav Mišić piše o CASE alatima i predstavlja domaći proizvod iz te kategorije, magiCASE.
nopreview
Bože, puno je zvezda...
Zoran Milosavljević
...reče Dejvid Boumen i otplovi u beskraj. Zaista, koliko ima zvezda i gde se koja nalazi? Zoran Milosavljević je proučio nekoliko multimedijalnih zvezdanih atlasa - neki će pomoći profesionalcima u ovoj oblasti, a drugi će vas uputiti u osnovne tajne kosmologije.


Takovo

BIZIT 2024

Adria Security Summit 2024


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica
PC
Twitter Facebook Feed Newsletter