GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
PC #51 > Hardver
Arhiva tekstova iz sekcije Hardver. Daljim podešavanjem možete suziti vašu pretragu...

Svi tesktovi u PC #51 (19) Samo tekstovi objavljeni online (0)
- PC #51 u prodaji po ceni od 110 din
broj
nopreview
Visoko CE
Voja Gašić
Iako su mnogi skloni da Windows CE računar okarakterišu kao luksuz, dovoljno je nekoliko dana rada da ga zavolite. Isprobali smo Sharp HC-4600, mali računar sa neverovatnim dodacima, u koje spada i Web kamera...
nopreview
Čardaš na kolenima
Milan Bašić
Severni sused postao je značajan kanal kroz koji stižu komponente do nas. Sada imamo priliku da predstavimo tri notebook računara iz te zemlje: Portocom 982, Portocom 5100C i Portocom 2100P.
nopreview
Athlon i aritmetika
Bojan Tepavčević
Sudeći po rezultatima aritmetičkih testova, mit o Intel-ovoj nadmoćnoj aritmetici je srušen, a Athlon je zaseo na tron. Uporedite rezultate...
nopreview
Integracijom do ekonomičnosti
Aleksandar Veljković
I dalje čekamo Camino, Athlon ploče još ne stižu, ali su Intel 810 i 810e u punom naletu. Analizirali smo ponudu firmi Chaintech, Acorp, Abiy, Gigabyte, Microstar i Tekram. Zaključak? Ako bi i trebalo uložiti još malo strpljenja u čekanje "nasledinka" BX-a, nema razloga za oklevanje kada su jeftinije solucije u pitanju.
nopreview
NVidia (r)evolucija
Aleksandar Veljković
Najnoviji proizvod firme NVidia, GeForce 256, predstavlja odvažni pokušaj postavljanja novih standarda i usmeravanja celokupne 3D industrije novim tokovima. Uz Creative Anihilator, testirali smo i TNT 2 kartice firmi Microstar, Guillemot i Leadtek.
nopreview
Četiri puta 18 GB
Voja Gašić
Ako ste očajavali zbog ovogodišnjeg drastičnog poskupljenja memorija, možete da se utežite sve većim i bržim diskovima. Približili smo se cifri od 20 GB, bez povećanja cena...
nopreview
Kopiranje i štampanje
Milan Četić
Kompanija Sharp je izabrala originalan nastup na tržištu multifunkcionalnih mašina: pretvorili su profesionalnu digitalnu kopir mašinu u laserski štampač, zadržavajući i njenu osnovnu funkcionalnost. Tako su nastali modeli AL-840 i AR-181.
nopreview
Izlaz u svet
Stevan Josimović
U našim uslovima izbor modema je veoma značajan korak, pre svega zbog neujednačenog kvaliteta linija. Isprobali smo nekoliko modema firmi Acorp, Motorola, Conexant i Wisecom Rockwell, kao i Micronet Internet IP Sharer, koji obezbeđuje jednostavno povezivanje čitave firme na Internet.
nopreview
Kablovski modemi
Aleksandar Marinović
Do pre nekoliko godina mreža kablovske televizije koristila se samo za prenos TV signala. A onda su kablovski modemi postali hit...
nopreview
Dva velika UPS-a
Boris Stanojević
Pred nama su dva jača modela UPS-a, sposobna da izdrže opterećenje mreže od 5-6 računara. Upoznajte BestPower 510 i APC SmartUPS 1400.
nopreview
HP DeskJet 970
Milan Četić
DeskJet 970C je odgovor na Epson-ov "izazov" zvani Stylus Color 900: koncipiran slično modelima iz serije DJ 800, od kojih je nasledio mnoga tehnička rešenja.
nopreview
Minolta PagePro 6ex
Milan Četić
PagePro 6ex spada u male laserske štampače. Kompaktne dimenzije, 600 dpi rezolucija i mogućnost istovremenog povezivanja na dva računara čine da žalimo što se na našem tržištu nije pojavio ranije...
nopreview
Genius Color Page-Vivid Pro Film
Milan Četić
Iza dugačkog naziva krije najnoviji Genius-ov adut, klasičan flatbed model rezolucije 600*1200 tačaka po inču, koji omogućava (i) skeniranja 35-milimetarskih slajdova, odnosno negativa.
nopreview
Hewlett-Packard ScanJet 3300C
Stevan Josimović
Porodica ScanJet dobila je prinovu u srednjoj / ekonomskoj klasi, čija je oznaka 3300C. U pitanju je naslednik modela 3200C koji koristi USB port i uz koji stiže zanimljiv softver...
nopreview
Canon CanoScan FS2710
Milan Bašić
Fotografi su pred velikom dilemom: da li je vreme za prodaju konvencionalne 35 mm kamere i kupovinu digitalnog aparata? U slučaju da vas ne privlači digitalna fotografija, film skener Canon CanoScan FS2710 je dobar izbor.
nopreview
Modemom do srca
Nenad Veljković
Dugo držan po specijalističkim ambulantama kao uređaj kojim se mora "pilotirati", EKG je konačno prepušten "običnim" lekarima, kroz zanimljivu PC karticu.
nopreview
Svemogući kalkulator
Dejan Ristanović
H/PC i P/PC računari predstavljaju vladajući trend, ali Hewlett-Packard ne zaboravlja inženjere kojima je potreban klasični kalkulator. Novo čudo tehnike zove se HP 49G.
nopreview
Produžena autonomija
Saša Krstić
Posle predstavljanja uvoznih UPS-ova, pogledali smo i domaću ponudu, orijentisanu ka višesatnom radu opreme zasnovanom na klasičnim akumulatorima.
nopreview
Prvi utisci
Voja Gašić
Apower dynaCAM digitalna kamera, Samsung SC-148F i Teac CD-540E CD čitači, Centra Deep Blue računar, Creative WebCam 3, Guillemot ForceFeedback džojstik, Guillemot Racing Wheel, IOmega Zip 250P drajv, KFC Vision USB kamera, Logitech Cordless Wheel Mouse i Saitek X6-33M gamepad.


PC
Twitter Facebook Feed Newsletter