GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
PC #61 > Hardver
Arhiva tekstova iz sekcije Hardver. Daljim podešavanjem možete suziti vašu pretragu...

Svi tesktovi u PC #61 (17) Samo tekstovi objavljeni online (0)
- PC #61 (Novembar 2000)
- U prodaji po ceni od 110 din

broj
nopreview
Preko gigaherca
Majkl Mijatović
Prebrzo smo se penjali do gigaherca - bilo je potrebno čak šest meseci da Intel i AMD naprave naredni korak nudeći još brže procesore. Kakve rezultate postižu Pentium III koji radi na 1.13 GHz i Thunderbird na 1.1 GHz i zašto je Intel-ov novi hit tako brzo nestao sa tržišta?
nopreview
Digitalni video
Voja Gašić
Selidba pokretnih slika u računar nije jednostavan zadatak, ali lakoća kasnijeg editovanja sadržaja je dovoljan mamac... Izlažemo tehnološke osnove digitalnog videa i predstavljamo digitalni kamkoder.
nopreview
Preko tri megapiksela
Branko Nikitović
Digitalni foto-aparati su sve bolji, pa su se nametnuli čak i u osnovnim profesionalnim primenama. Testirali smo dva vrhunska modela: Sony CyberShot DSC-S70 i Nikon Coolpix 990.
nopreview
Vreme MX-a
Aleksandar Veljković
Prema očekivanjima, GeForce 2 MX je uspeo da se afirmiše kao standard u srednjoj klasi grafičkih akceleratora. Isprobali smo kartice Asus V7100 i V71100T kao i Microstar 8816 i uporedili ih sa izvanrednim Asus V-7700 Deluxe.
nopreview
Terratec DM(i)X
Saša Marković
Postoje zvučne kartice za igre i multimediju i mnogo skuplje kartice za profesionalne muzičare. Da li bi se moglo napraviti i "nešto između"? Terratec nudi modele EWS 64...
nopreview
Na pravom kursu
Branko Nikitović
Iza imena Hansol stoji firma poznata po kvalitetnim monitorima prihvatljive cene. Pogledali smo njihove adute čije su oznake 510A, 710A, 710P, 710D, 900P, 920D i 2100A.
nopreview
Novo ime na YU sceni
Branko Nikitović
Iiyama je novo ime samo za nas - monitori sa ovom oznakom uživaju visoki ugled, a u Americi su osvojili čitav niz prestižnih nagrada. Pred nama su se našli modeli Vision Master Pro 410, 450 i 510.
nopreview
Laseri ekonomske klase
Milan Četić
Na tržištu je sve više laserskih printera namenjenih štampi teksta i osnovne poslovne grafike. Oni ispisuju 10-12 strana u minuti, ne nude rezoluciju 1200 dpi, ali mogu da se pohvale niskom cenom. Testirali smo modele firmi Brother, Epson, Hewlett-Packard, Lexmark, Oki i Xerox.
nopreview
Novo ruho Logitech-a
Aleksandar Veljković
Iako već godinama važi za vodećeg svetskog proizvođača miševa, Logitech nikada nije živeo od stare slave. Tako je i ove jeseni izašao pred korisnike sa inovacijama...
nopreview
Internet iz kutije
Saša Krstić
Svako od nas u okolini ima nekoga ko računar smatra baukom, a ipak bi želeo da koristi neke od servisa Interneta. Webpal je rešenje upravo za početnike...
nopreview
Kyocera FS-1000
Milan Četić
Kyocera je poznata po laserskim štampačima odličnog mehaničkog kvaliteta, koje karakteriše i jeftina eksploatacije. FS-1000 dosledno sledi tu koncepciju, unoseći ipak neke inovacije...
nopreview
Canon DigitalIxus
Milan Četić
Najnoviji Canon-ov DigitalIxus pokazuje da digitalni foto-aparati mogu biti bitno kompaktniji i lakši od klasičnih. Uz 2.11 Mpixel rezoluciju i umereni broj komandi, Ixus je zanimljiva ideja za mnoge fotografe-amatere.
nopreview
HP DesignJet 500
Milan Četić
HP je rešio da deo tehnologije proizvodnje plotera primeni u jednom jako jeftinom modelu. Tako je nastao DesignJet 500...
nopreview
Brother HL P2500
Milan Četić
Nova klasa multifunkcionalnih mašina predstavlja kombinaciju kopir / skener / printer, kod kojih se originali postavljaju u document feeder (ADF). Brother HL P2500 prati taj trend, uz relativno povoljnu cenu.
nopreview
Logitech trackball
Voja Gašić
Logitech, jedan od najvećih svetskih proizvođača miševa i ostalih "mrdalica", je uspeo da u priču o trackball-u, koji već godinama uživa reputaciju nečega što je teško koristiti, unese nove momente. Tako je nastali MarbleMouse i Cordless TrackMan Wheel.
nopreview
Mustek i Plustek skeneri
Milan Četić
Isprobali smo Mustek-ove skenere Paragon PowerPro, 12000 SP i 12000 CU+ kao i Plustek OpticPro U24. Koji od njih da izaberete za vaš sto?
nopreview
Prvi utisci
Voja Gašić
Achiever ADC-65 digitalni foto-aparat, Asus DVD-E608, Kolink Turbo-Trak tastature, NEC MultiSync V921 monitor, Samsung AnyCam USB Web kamera, Teleport PC daljinski upravljač, USB habovi, Računarski alat i SmileInk reciklirani kertrdži za ink-jet-ove.


Plazma

Pantheon PAWYuNet

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica

BIZIT 2021

PC
Twitter Facebook Feed Newsletter