GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
PC #29 > Komentari
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
nopreview
Uvodnik
Dejan Ristanović
- PC #29 (Novembar 1997)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj

Uvodnik

Jeste li instalirali Internet Explorer 4? Pomalo je čudno postaviti takvo pitanje mesec dana posle promocije, ali stvari su se iskomplikovale. U noći velike fešte, 30. septembra, polazio sam u Budvu, na Infofest, pa sam na svakih pola sata proveravao www.microsoft.com u nadi da ću dočekati IE 4. Ispalo je da je JAT tačan koliko i Microsoft (za koga li je to kompliment?), pa sam poleteo ne videvši novo svetsko čudo, ali u čvrstom uverenju da ću ga instalirati čim se vratim. Avaj - umesto jednog fajla koji bih preneo i startovao, Microsoft je primenio tehnologiju nazvanu Active Setup: preuzmete kratak program koji sa Interneta crpi ostale komponente. Ako vam tokom tog "kratkog" procesa (treba preneti sitnicu od 20 MB) pukne veza... pa, niste imali sreće. Kada se na to doda postojanje verzija za Windows 95 i NT, plus više varijanti instalacije, nije neobično što je priličan broj domaćih korisnika odlučio da sačeka da stvari postanu jasnije.

Srećom, nema više potrebe za čekanjem - SezamPro je dobio licencu za distribuciju IE 4, pa su pripremljene verzije za download koje sadrže sve što je potrebno u jednoj arhivi. Još će bolje proći čitaoci naše knjige "PC 97", koji će na pratećem CD-u, elektronskom izdanju časopisa "PC", dobiti punu verziju IE 4 za Windows 95 i NT, koja se instalira klikom na ikonu, kao u vremena pre Active Setup-a i ostalih novotarija koje će uskoro zadati žestok udarac softverskom piratstvu.

Vredi se potruditi oko instalacije IE 4, ne samo zato što je on brži i što ima sjajnu history opciju, već i zbog toga što uključuje nove tehnologije koje će sledećih godina promeniti Internet. Primeni tih tehnologija na poslovanje savremene firme posvećen je Internet Seminar, koji PC Press početkom decembra organizuje u hotelu "Grand" na Kopaoniku. Seminar je namenjen pre svega stručnjacima iz velikih firmi, koji treba da osmisle strategiju kompanijskog i marketinškog nastupa na Mreži. Uostalom, pogledajte program Seminara koji objavljujemo u ovom broju.

Ne verujem da ćete brzo stići do tog programa: listajući prvih 119. strana, zadržaćete se i na ostalim temama: Pentium II procesori stižu u priličnom broju, isprobali smo novi LX set čipova, AGP grafičku magistralu, gomilu laserskih štampača, monitore, sedam godina očekivani Quark 4, CD izdanja za 1998... Uživajte u tekstovima i CD-u koji vam poklanjaju Samsung i ERC Commerce i... vidimo se 4. decembra na Kopaoniku!

SLEDEĆI TEKST U PC #29
nopreview
Ne samo procesor
Voja Gašić


Nordeus

BIZIT plus

DigitalDay

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica

.

PC
Twitter Facebook Feed Newsletter