GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
PC #29 > Komunikacije
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
nopreview
Internet za profesionalce
Pripreme za decembarski PC Press-ov Internet seminar privode se kraju. Šta će polaznici naučiti na Kopaoniku?
- PC #29 (Novembar 1997)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj

Internet za profesionalce

Najveći broj polaznika Seminara dolazi iz velikih domaćih firmi - to su uglavnom ljudi koji već imaju određeno iskustvo sa Internetom, ali pre svega kao individualni korisnici, koji su sa Mreže preuzimali informacije potrebne za njihov posao. Sada je došlo vreme da Internet postane i nešto više od toga: treba pripremiti kompanijski i marketinški nastup na Mreži, a takve operacije zahtevaju pažljivo planiranje, zasnovano pored ostalog i na iskustvima drugih. Zato će priprema kompanijskog nastupa firme na Internetu biti u centru pažnje tokom Seminara.

Jedno od veoma važnih pitanja koje treba rešiti jeste povezivanje postojeće računarske mreže na Internet, odnosno prilagođavanje informacionog sistema kompanije Internet protokolima. Obzirom na pozitivne promene u poslovnoj politici Telekoma, iznajmljene linije više nisu nedostižne kao pre par godina, tako da stalna veza sa provajderom postaje veoma interesantno rešenje za veće, pa i srednje firme. Zato će na Seminaru biti posvećena posebna pažnja novim tehnologijama povezivanja na Internet, kao što su HDSL modemi, ISDN, asimetrične veze i ATM. Sa druge strane, uspešan nastup na Internetu može da se obezbedi i zakupom prostora na Web serveru provajdera i povremenom razmenom elektronske pošte, pa će i taj način pristupa, interesantan pre svega firmama koje teže smanjenju troškova, biti detaljno pokriven.

Obzirom da će na Seminaru svakako biti i polaznika koji nemaju previše iskustva sa Internetom, deo programa je posvećen korišćenju Mreže, sa posebnim naglaskom na servise potrebne u savremenom poslovanju. Za manje iskusne polaznike od velikog značaja će biti postojanje lokalne računarske mreže povezane sa Internetom, posredstvom koje će moći odmah da isprobaju opisane tehnike.

Da bismo prilagodili izlaganje slušaocima različitih predznanja i interesovanja, predviđen je niz paralelnih workshop sesija na kojima će se obrađivati različite specifičnije teme - polaznici će moći da izaberu grupe koje će pratiti i da, kroz diskusiju, ostvare neposredniji kontakt sa predavačem i dobiju odgovore na konkretna pitanja. Za one koji budu umorni od intenzivnih predavanja, agencija SKY PASS je pripremila raznovrsna sportska takmičenja i druge turističke aktivnosti.

Hotel Grand

"Grand", u kome će biti smešteni polaznici Seminara, je jedan od hotela sa najvišom međunarodno priznatom kategorijom u Jugoslaviji. Prostrane, udobne i moderno opremljene sobe sa televizorom (uz izbor satelitskih programa) i telefonom su samo delić onoga u čemu gosti hotela uživaju. Na raspolaganju su im restorani, aperitiv bar sa sunčanom terasom, diskoteka, picerija, poslastičarnica i kafić u staklenoj bašti. Za sportski nastrojene posetioce tu su bazen, jakuzzi, sauna, solarijum, pokriveni teniski tereni, fitness centar sa teretanom, sala za rekreaciju i drugi sportski objekti.

Spremni za Internet!

Zahvaljujući znanjima koje će steći na Seminaru, polaznici će biti u prilici da zasnuju strategiju priključenja svoje firme na Internet. Pobrinućemo se i za prateće materijale koji će im pomoći da to znanje odmah primene: u kotizacionom paketu dobiće knjigu Internet, SezamFile kolekciju softvera na dva CD-ROM-a i, što je svakako posebno interesantno, mogućnost da potpuno besplatno registruju domen svoje firme (npr. u obliku firma.co.yu) i postave prezentaciju na Sezamov Web server.

Vidimo se u decembru na Kopaoniku!

Prijavite se!

Kompletna cena Seminara, koja uključuje tri polupansiona na bazi smeštaja u hotelu "Grand" (dvo- ili trokrevetna soba, po želji polaznika) i kotizaciju, iznosi 1.800 dinara. Prevoz autobusima na relaciji Beograd - Kopaonik - Beograd ili Novi Sad - Kopaonik - Novi Sad košta 150 dinara, a doplata za smeštaj u jednokrevetnoj sobi iznosi 350 dinara.

Polaznici Seminara će krenuti iz Beograda 4. decembra u jutarnjim časovima. Seminar se otvara istog dana u 13 časova, posle čega počinju predavanja. Radni deo Seminara traje svakoga dana od 10 do 13.30 i od 17 do 19 časova, s tim što su za 6. decembar u popodnevnim časovima predviđeni paralelni workshop-ovi i rekreativni sadržaji, a noć između 5. i 6. decembra već je nazvana Internet noć. Seminar se završava 7. decembra u podne, a polaznici će uveče stići u Beograd.

Najjednostavniji način da se prijavite je da popunite listić koji ćete naći u ovom broju "PC"-ja i pošaljete ga poštom na adresu SKYPASS, Studentski trg 15, Beograd, elektronskom poštom na adresu seminarpcpress.co.yu ili faksom na 011/626-545. Ubrzo će vam stići dodatne informacije o Seminaru kao i odgovarajuća profaktura. Rok za prijave i uplate je 22. novembar, a za sva obaveštenja možete se obratiti na telefone 011/328-1420 ili 011/451-263.

SLEDEĆI TEKST U PC #29
nopreview
PIC 16C84 spolja
Voja AntonićBIZIT plus

DigitalDay

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica

.

PC
Twitter Facebook Feed Newsletter