GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
PC #34 > Komunikacije
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
nopreview
Katastrofa za sva vremena
Dejan Ristanović
Veliki uspeh filma "Titanik" nije ostao bez odjeka na Web-u.
- PC #34 u prodaji po ceni od 110 din
broj

Katastrofa za sva vremena

Oficijelni sajt filma „Titanik“ je www.titanicmovie.com, ali nećete mnogo pogrešiti ako pođete od www.titanic.com – to je sajt firme Titanic Entertainment, koja proizvodi igre, ali je proteklih nedelja toliko ljudi došlo na tu stranu, da su nesrećni vlasnici na sam njen vrh stavili link ka Web prezentaciji filma sa kojim nemaju nikakve veze. Svakako posetite www.titanicmovie.com – sajt jeste veoma opterećen, ali ga krasi izuzetna grafika i puno detalja, među kojima je kompletan kapetanov dnevnik (faksimili stranica) i virtuelno putovanje „u realnom vremenu“ na Titaniku koje se oslanja na elektronsku poštu. Ako veoma dobro poznajete problematiku, možete čak i da polažete ispit za „kapetana Titanika“.

Posebnu draž „euforiji Titanik“ dala je Enciklopedija Britanika, koja je iz arhiva izdvojila odrednice o brodu i katastrofi i od njih napravila titanic.eb.com.

Ako vas sam film interesuje više od broda, svakako pogledajte i oficijelnu Leonardo Di Caprio stranu – www.leonardodicaprio.com, na kojoj ćete videti i faksimil (zlata vredne) karte za svetsku promociju „Titanika“. Ako vas više zanimaju zgode i nezgode sa snimanja filma, posetite www.geocities.com/TheTropics/Shores/ 8588/ttrivia.html

Još jedan sajt potpuno posvećen Titaniku je www.titanic1912.com – vredi pogledati podatke o brodu i vremenske dijagrame putovanja i katastrofe. Još više podataka naći ćete na www.powerup.com.au/ ~nicw/titanic.htm – data je ne samo „satnica potapanja“, već i spekulacije o tome da li se brod mogao spasti da je, umesto zaokretanja, udario čeono u ledeni breg. Takođe ćete pročitati priču o „uvertiri u katastrofu“ koja se u filmu ne pominje – pri prvoj plovidbi Titanik se zamalo nije sudario sa drugim brodom.

Nije malo „surfera“ koji vole slike, zvukove, desktop teme i screen saver-e posvećene Titaniku. Ako vam materijali te vrste na oficijelnim sajtovima nisu dovoljni, pogledajte www.geocities. com/Hollywood/ Hills/8567 – Titanic image and sound page. A ako biste želeli da istražujete dalje, na www.geocities.com/Hollywood/Studio/8348/, www.execpc.com/~reva/html3e i pedgr571.sn.umu.se/~valery/titanic naći ćete brojne linkove na Web strane posvećene ovom hit filmu.

SLEDEĆI TEKST U PC #34
nopreview
Java u zrnima
Ivan Ristić


.

PC
Twitter Facebook Feed Newsletter