GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
PC #39 > Komunikacije
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
nopreview
Sezam u septembru
Dejan Ristanović
Sezamova Web strana sve češće privlači pažnju posetilaca zainteresovanih za sveže informacije, linkove, modu, događanja na beogradskoj sceni...
- PC #39 (Oktobar 1998)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj

Sezam u septembru

Sve je više domaćih korisnika Interneta koji počinju dan skokom na www.sezampro.yu, ili čak www.sezampro.yu/infozan – SezamPro, u saradnji sa Turističkom organizacijom Beograda, svakodnevno održava Web stranu koja sumira važne kulturne, zabavne, sportske i druge hepeninge koji se dešavaju u gradu tokom dana, sedmice ili meseca. U septembru je Infozan strana bila prepuna informacija o BITEF-u, koncertima i predavanjima, a posebno interesovanje su izazvale organizovane ture za razgledanje Kalemegdanske tvrđave i šetnje brodovima, uz razgledanje obala Save i Dunava.

Infozan strana ima i redovne informativne blokove, u kojima zainteresovani mogu svakoga dana da pogledaju program beogradskih bioskopa (uz linkove na Web strane popularnih filmova), repertoar pozorišta, važne telefone i druge korisne podatke. Poseban segment je TV Info lista, koja se distribuira elektronskom poštom, a korisnici SezamaPro mogu da je pogledaju i na Web-u, pošto se uloguju na http://sezam.sezampro.yu. Osim detaljnog pregleda programa svih TV stanica, TV Info donosi i opise filmova, kao i najave nekih zanimljivih emisija.

Kafé i oko njega

Posle letnje pauze, SezamCafé nastavlja sa predstavljanjem zanimljivih ličnosti sa domaće estrade. Posle veoma posećenih intervjua sa grupama Monteniggers, Models, Sunshine i Gocom i Ivanom iz grupe Tap 011, sredinom septembra smo pozvali u goste Marinu Perazić. Sezamovci su imali priliku da se lično upoznaju i fotografišu sa njom u SezamCafé-u, a onda i da preko Interneta postave pitanja Marini i pročitaju njene odgovore.

Posetioci zainteresovani za modu i glamur rado prate YU Fashion Session (www.sezampro.yu/yufs/), segment Sezamovog Web-a na kome se predstavljaju modne agencije, dešavanja, dizajneri i modeli. Poslednjih nedelja predstavile su se modne agencije Click i Elite, dizajneri Dragana Ognjenović, Danilo Žižić, Dejana Momčilović i Dragana Nikolajević, kao i modeli Jelena Ivanović, Loreana, Marija Mašić, Nevena Milićević i Nataša Vojnović.

SezamPro se trudi da pomogne i korisnicima koji su pre svega zainteresovani za surf po Web sajtovima širom sveta. Naša strana Surfujte danas (www.sezampro.yu/surf/) donosi link nedelje, preporuku za nekoliko zanimljivih Web strana koje su predložili naši korisnici ili saradnici. Ovo je jedna od najstarijih sekcija Sezamovog Web-a, pa njeni „stari brojevi“, koji se skupljaju već skoro dve godine, predstavljaju pravu enciklopediju zanimljivih lokacija na Mreži.

Informacije za korisnike

Početkom septembra uveden je novi sistem informisanja korisnika SezamaPro zasnovan na elektronskoj pošti. Cilj ovog sistema je da na jednostavan način pruži informaciju o pretplati, kvotama, neuspešnim pokušajima prijavljivanja i ostalim događajima koji nastupaju dok korisnik nije na vezi. Do sada su informacije te vrste ispisivane prilikom konzolnog prijavljivanja na Sezam, ali se pokazalo da ih tako mnogi ne primete ili zaborave. Elektronska pošta je mnogo univerzalnije rešenje, koje omogućava korisniku da informacije pregleda i koristi kada mu to najviše odgovara, obično off-line.

Sve poruke o događajima (npr. pokušaj pogađanja lozinke, iscrpljenje kvote za elektronsku poštu, približavanje dana kada treba produžiti pretplatu i slično) akumulišu se u posebnom baferu dok korisnik nije na vezi, da bi, kada se prijavi, bili objedinjeni u e-mail poruku čiji je fiktivni pošiljalac podrska@sezampro.yu; korisnik će poruku preuzeti svojim POP3 klijentom ili iz konzolnog režima i preneti u mail klijent ili off-line reader. Ukoliko ima bilo kakvih pitanja, reply na tu sistemsku poruku biće prosleđen Sezamovoj službi korisničke podrške.

Konzolna naredba SysMessage i dalje omogućava pregled poruka vezanih za konzolni režim, kao što je trenutak kada neko odgovori na vašu poruku u nekoj od konferencija. Naredba prikazuje i ostale sistemske poruke, ali će se one pojaviti i u e-mail poruci koju dobijate pri narednom prijavljivanju na sistem.

Kako postati član

Za sve informacije pozovite modemom 011/3020-234 ili 186-333, otkucajte new i prepustite se Sezamovom interfejsu. Možete se obratiti i glasom na 3227-231 ili svratiti u Skadarsku 40C (II sprat) i započeti druženje sa sistemom u SezamCafé-u.

SLEDEĆI TEKST U PC #39
nopreview
Veličina je bitna
Marina Stanić


Nordeus

BIZIT plus

DigitalDay

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica

.

PC
Twitter Facebook Feed Newsletter