GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
PC #12 > Komentari
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
nopreview
Dejan Ristanović
- PC #12 (April 1996)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj
nopreview
Stranci dolaze
Sava Zdravković
Ukidanjem sankcija počela je velika trka za predstavništvima velikih stranih firmi. Dobiće ih, kaže Sava Zdravković, samo oni najjači.
nopreview
Internet je stigao
Milan Bašić
Internet je stigao na naše krajeve, ima nekoliko potencijalnih provajdera, ali i dalje se ne može otići i uplatiti usluga nekog od njih. Milan Bašić govori o sledećem koraku...
nopreview
Vesti
Milan Bašić
nopreview
Prozor u Windows svet
Dejan Jelović
Sajmovi računarske opreme su fešta na kojima se puno toga vidi, ali i nauči. Na jednom od najznačajnih, londonskom Windows Show-u, bio je Dejan Jelović.
nopreview
Od Čikaga do Nešvila
Zoran Kehler
Početkom godine saznalo se da Microsoft ubrzano sprema novi operativni sistem, pod kodiranim imenom Nashvile. Zoran Kehler šalje najnovije informacije o njemu.
nopreview
Pandemija Internet
Željka Milošević
Željka Milošević je u centru događaja, radi za jednog od najvećih Internet provajdera u Evropi. Kako se snalaze sa hiljadama korisnika i stotinama linija?
nopreview
Podeljena tačka
Majkl Mijatović
Hewlett-Packard pokušava da pobije Euklida koji je davno rekao da je "tačka ono čiji je deo ništa" - novi kolor štampač 5M, koji je testirao Majkl Mijatović, deli tačke na sitnije delove!
nopreview
VGA izbor
Bojan Petrović
Za dobru sliku je, uz monitor, ključna grafička kartica. Bojan Petrović je testirao 23 modela raznih kategorija, od najjeftinijih do ekskluzivnih...
nopreview
PC od 300 grama
Kristijan Lazić
Kroz ruke Kristijana Lazića prošao je maleni Psion u čijih 325 grama se krije ceo jedan PC AT računar i softver koji nije samo za igranje.
nopreview
Nešto malo drugačije
Dejan Veselinović
Tastatura se, kod kupovine novog računara, uvek nekako provuče. Zato nam Dejan Veselinović i ekipa autora skreću pažnju na nekoliko interesantnih modela poznatih proizvođača.
nopreview
Epson Pro
Dejan Ristanović
Epson-ova porodica štampača iz dana u dan je sve bogatija - Dejan Ristanović je ovoga puta testirao Stylus modele prilagođene korisnicima većih zahteva.
nopreview
Flopi disk 96
Majkl Mijatović
Nema više izgovora za neredovan backup - Majkl Mijatović je testirao uređaje koji će zameniti ne samo flopi disk, nego možda i sam CD-ROM...
nopreview
Warp u centru mreže
Vladimir Ilić
Windows nije jedini operativni sistem za PC računare - tu je i OS/2 Warp o čijim velikim mrežnim mogućnostima piše Vladimir Ilić.
nopreview
Britanika na CD-u
Zoran Koš
Sinonim za riznicu znanja i sveukupnog ljudskog iskustva je Enciklopedija Britanika. Zoran Koš predstavlja njenu elektronsku verziju na CD-ROM-u.
nopreview
Moćno i pod DOS-om
Dejan Foro
Dejan Foro je, za sve zaljubljenike WordPerfect-a, zavirio "pod haubu" najnovije verzije za DOS i otkrio da donosi značajne novitete.
nopreview
Corel (ne) Xara
Darko Staničić
Da li je Corel dobio konkurenciju? Darko Staničić predstavlja novi paket, doduše iz iste kuće: Xara Studio.
nopreview
ZIP-ovo novo odelo
Jovan Bulajić
Čuveni i nezamljnljivi arhiver PkZip sa danas gleda kroz četiri prozora. Jovan Bulajić odgovara na pitanje koja je Windows verzija Zip-a najbolja.
nopreview
Programerov najbolji prijatelj
Vladimir Klisić
Da "bez alata nema zanata" uverava nas Vladimir Klisić, u tekstu koji je posvećen Microsoft-ovom sistemu podrške za programera poznatim pod nazivom Developer Network.
nopreview
Veliki, plavi... šahista
Bojan Stojanović
Ljudski um je ponovo pobedio, ali ovog puta ne tako ubedljivo kao ranije. Bojan Stojanović nam prenosi atmosferu i događanja sa meča Garija Kasparova protiv računara.
nopreview
Ključ(no) za registraciju
Maja Vilus
Izgleda da je "večna tema" Windows-a 95 postao Registry Editor i njegove tajne koje za "PC" otkriva Maja Vilus.
nopreview
Servis za Internet
Vlada Ćalić
Vlada Ćalić nas vodi u svet povezivanja udaljenih računara u mrežu koja radi pod Windows-om NT, a onda ide dalje ka Internetu.
nopreview
Veza sa svetom
Dejan Ristanović
Sezam Pro se povezuje sa svetom - Dejan Ristanović piše o elektronskoj pošti koja je tokom marta počela da se redovno razmenjuje.
nopreview
Približavanje Web-a
Dragan Sretenović
Dragan Sretenović, naš stručnjak za Internet, upućuje nas u tajne bržeg pristupa najinteresantnijm Web prezentacijama koje su prenete u Beograd.
nopreview
Do Interneta mail-om
Aco Samardžić
Za većinu "smrtnika" jedini Internet servis je elektronska pošta. Aco Samardžić će vam pomoći da email-om koristite i sve druge Internet servise.
nopreview
Clipper brojanica
Nenad Batoćanin
Programi pisani u Clipper-u obično se koriste za obradu poslovnih rezultata, a njihov kvalitet zavisi i od načinu na koji se brojevi prikazuju. Nenad Batoćanin upoznaje nas sa originalnim rešenjem.
nopreview
Programirani zvuk
Bojan Vukojević
Programi za Windows mogu i da pevaju, samo treba pozvati funkcije koje su nadohvat ruke. O programiranju zvuka piše Bojan Vukojević.
nopreview
Javi kad završiš
Nebojša Vasiljević
Unix je operativni sistem za prave majstore, ali sa dolaskom Interneta postaje interesantan i drugima. Nebojša Vasiljević piše o procesima pod Unix-om.
nopreview
Virtualne i fizičke adrese
Miljan Jovanović
Da biste počeli ozbiljno da programirate, treba da znate dosta toga o načinima na koje operativni sistem upravlja sistemskim resursima. Miljan Jovanović počinje od najvažnijeg - memorije.
nopreview
Plusevi na C
Aleksandar Petrović
Prošlo je već pet godina od poslednje revizije C standarda, vreme je za nešto novo! Aleksandar Petrović piše o predlozima koje razmatra međunarodna komisija za standarde.
nopreview
Za grafičku radionicu
Duško Savić
Bez literature se može: Duško Savić ovoga puta predstavlja nova izdanja posvećena korisnicima DTP programa.
nopreview
Novi muzički CD
Zoran Milosavljević
Posle enciklopedija i izdanja za celu porodicu, Zoran Milosavljević piše o novoj multimedijalnoj zabavi - muzici na CD-ROM-u i novim mogućnostima PC računara.
nopreview
PC kartica
Voja Antonić
Voja Antonić će vam ovoga meseca pomoći da sagledate i rešite probleme projektovanja jednostavne kartice za PC računar.
nopreview
Odabrani bajtovi
Dejan Ristanović
Uz opsežan prilog o startovanju Windows-a 95, ovog meseca se "Odabrani bajtovi" bave hardverom, programiranjem u Clipper-u i Visual Basic-u, a naći će se mesta i za trikove koji će pomoći pri povezivanju sa Internetom...
nopreview
Miljan Jovanović
Windows 95 instalirate i on radi. Zvuči dobro, ali može li raditi još bolje? Miljan Jovanović je sakupio zbirku trikova...
nopreview
Vedra strana računara
Kakve su prognoze stručnjaci davali pre par decenija, zašto se piratstvo isplati, šta PC računari nude udavačama, kako advokati vređaju WordPerfect i druge dogodovštine iz računarskog sveta... da, imamo za vas i dve dobre poslovne ponude!
nopreview
OS/2 - prvi koraci
Vladimir Ilić
Osnove korišćenje operativnog sistema OS/2 Warp 3 - instalacija, konfigurisanje, osnovne komande...


Nordeus

BIZIT plus

DigitalDay

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica
PC
Twitter Facebook Feed Newsletter