GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
PC #48 > Komentari
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
nopreview
Dejan Ristanović
- PC #48 (Septembar 1999)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj
nopreview
Pravac 2010. godina
Milan Bašić
Šta nas čeka kada konačno prevaziđemo Y2K problem? IBM-ovi stručnjaci kažu da će i narednih deset godina biti zanimljivo...
nopreview
Virtuelni Jar Jar
Sava Zdravković
Kada Star Wars: Episode I - The Phantom Menace dođe u bioskope, nećete gledati samo film - gledaćete stvaranje istorije filma, sa računarima u glavnoj ulozi.
nopreview
Vesti
Milan Bašić
nopreview
Seminar Internet 2000
PC Press i SezamPro i ove godine organizuju Internet seminar. Biće to prilika za menadžere, sistem inženjere i Web dizajnere da, u ekskluzivnom ambijentu, osmotre trendove u razvoju softvera i komunikacija...
nopreview
Comdex Canada '99
Aleksandar Šušnjar
U Metro Toronto Convention centru je od 14. do 16. jula održan dobro poznati Comdex, sajam računarske i srodne opreme. Izlagači su prikazali najnovija dostignuća i govorili o tehnologijama koje tek treba da očekujemo.
nopreview
Čekajući Gateway
Zoran Kehler
Ako mislite da se u Americi lakše i brže nabavlja kompjuter, niste u pravu - i tamo se kupovina može pretvoriti u avanturu. Još jedan "biznis na svoju ruku" je registrovanje Internet domena, a pogled na Microsoft-ove investicije otkriva kojim će putem stvari dalje ići.
nopreview
Metronom
Bojan Petrović
nopreview
Smena na tronu?
Majkl Mijatović
Da li je novi AMD-ov Athlon zaista toliko moćan da bi zamenio Intel na tronu? Prvi testovi pokazuju da najvećem svetskom proizvođaču čipova neće biti lako - Pentium III/600 je poklekao čak i na planu rada sa floating point brojevima.
nopreview
Džobsova voćna salata
Miloš Nikolić
Nakon uspeha iMac-a, na redu je iBook - "Macintosh za poneti", u živim bojama.
nopreview
Pentium III i aritmetika
Bojan Tepavčević
Kako se novi Pentium III snalazi kada mu naredite da intenzivno "krcka brojeve"?
nopreview
UltraDMA/66 na delu
Aleksandar Veljković
Zajednički imenitelj novih ploča sa i810 i VIA Apollo Pro Plus čipovima je Ultra DMA 66 podrška. Da li testovi pokazuju značajniji napredak u performansama?
nopreview
Deset na testu za dobru vezu
Pavle Peković
Na našim šarenim telefonskim centralama ni za jedan modem se ne može reći da je najbolji. Kriterijumi za ocenjivanje se ipak moraju uspostaviti - isprobali smo deset modema koje smo našli kod distributera i ustanovili da pri izboru treba biti veoma oprezan.
nopreview
DV(D)e karte za Holivud
Voja Gašić
Konačno su i do nas stigli prvi DVD-RAM uređaji, koji obezbeđuju upis čak 5.2 GB podataka na rewritable ploču. Pokazalo se da je prva generacija DVD pisača interesantna isključivo za strpljive korisnike...
nopreview
Stari aduti, novo pakovanje
Aleksandar Veljković
Jasno je zašto NVidia, 3dfx, Matrox i ostali proizvođači žele da kupite njihov novi hit, ali šta vi imate od grafičke kartice nove generacije? Testirali smo pet novih modela i izdvojili novi hit - NVidia Vanta čip donosi TNT2 performanse po veoma skromnoj ceni.
nopreview
Od Davida do Golijata
Milan Četić
Pet modela koje predstavljamo svedoče da laseri ne zaostaju za ink-jet štampačima po pitanju noviteta. Upoznajte moćni HP ColorLaserJet 8500, ekonomične Brother HL-1050 i HL-1070, kodularni Kyocera FS-1700+ i jeftini Oki 4m.
nopreview
Za ozbiljnu kancelariju
Milan Četić
OfficeJet Pro 1170C je zapravo super opremljena ink-jet fotokopir mašina koja može da se poveže sa računarom...
nopreview
Mreža sa Istoka
Voja Gašić
Iako "oni sa mrežama" često mute vodu, sve je jednostavije umrežiti računare i izaći na Internet. Micronet nudi zaokruženo rešenje...
nopreview
Prvi utisci
Voja Gašić
Abit Hot Rod 66, Artec skener, Belinea 103040 monitor, Diamond Rio portabl MP3 player, E.T. USB kamera, Ericsson T18s mobilni telefon, Genius Fantasia SW-G106, Logitech Cordless Desktop, Logitech WingMan Formula Force, MidiLand - Mli-SW190 zvučnici i TV-view PRO.
nopreview
Excel 2000: World Wide tabele
Dragan Grbić
Microsoft Excel je odavno ustoličen kao jedan od najpopularnijih programa u poslovnim okruženjima. Šta je donela verzija 2000?
nopreview
Front Page 2K
Aleksandar Petrović
Za četiri godine Microsfot Front Page je prešao dug put i postao punopravni član Office porodice. Verzija 2000. predstavlja važan korak napred, koji će efikasno unaprediti izgled vaše Web prezentacije.
nopreview
Laboratorija za fontove
Bojan Stojanović
FontLab 3.0 je kvalitetom i snagom napravio pravu pometnju u svetu editora fontova... Da li je vreme da Fontographer ide u penziju?
nopreview
Amapijev prirodni način
Stevan Josimović
Posle "sušnog" perioda po pitanju programa za 3D modeliranje, rendering i animaciju, prvi vesnik napretka je Template Graphics Software Amapi 3D.
nopreview
PDF separacije
Bojan Stojanović
Vreme je da se pripremimo za prelazak na PDF okruženje - pogledajmo kako će u budućnosti izgledati proces pripreme za štampu, možda zasnovan na programu poput Crackerjack-a.
nopreview
Uhvatiti voz - Xbase++
Nenad Batoćanin
Alaska Xbase++ je mogući odgovor na "vekovno" pitanje koje glasi: "Kako Clipper programe prebaciti u Windows?"
nopreview
NT pod suncobranom
Slobodan Ljubišić
Iako je Windows NT veoma stabilan operativni sistem, i on ima "bubice" koje mogu da budu prilično nezgodne. Srećom, postoje i rešenja...
nopreview
YU slova u Adobe programima
Bojan Stojanović
Izuzetne tipografske mogućnosti koje poseduju Illustrator i Photoshop nisu od velike koristi ako nema naših slova. Može li se šta učiniti?
nopreview
Uslužni programi
Jovan Bulajić
CacheX,diskSpace Explorer, K-Jofol, Repligator i WinOptimizer 99 Deluxe
nopreview
Novi tarifni sistem
Dejan Ristanović
SezamPro je instalirao 30 dodatnih linija i aktivirao sopstveni Internet link, a prvih dana septembra biće promovisan i novi tarifni sistem.
nopreview
Katastar vaše mreže
Berislav Todorović
Ažuriranje DNS i DHCP tabela predstavlja pravu noćnu moru kada su u pitanju velike mreže... Kompanija Process Software tvrdi da je rešila ovaj problem.
nopreview
Da vas ceo svet razume
Brankica Rakić
Internet učionica pruža vam priliku da unapredite svoje poznavanje stranih jezika.
nopreview
U svetu Formule 1
Naum Bidžovski
Formula 1 nikada nije bila popularnija, o čemu svedoči i mnoštvo prezentacija na Internetu...
nopreview
Aerobik on-line
Vesna Milošević
Nekoliko Internet adresa čiji će sadržaji možda dati podstrek onima koji razmišljaju o zdravom duhu u zdravom telu...
nopreview
Multimedija
Aleksandar Veljković
Atlas of the Ancient World, Star Wars: Episode I - The Phantom Menace, Health & Fitness - Personal Trainer i Monografija jedne agresije.
nopreview
Izlog knjiga
Vodič kroz Microsoft Access 97, Access 97 - Makroi i VBA, Vodič kroz Visual Basic 6.
nopreview
Office bajtovi
Dragan Grbić
nopreview
Odabrani bajtovi
Emin Smajić
nopreview
Vedra strana
Ugradnjom čipova tamo gde ih nema očigledno ćete prouzrokovati Y2K probleme, opet tamo gde ih nema. Ipak, Y2K problem moći ćete da razumete samo ako do 2000. nabavite računar - kasnije slaba vajda. U međuvremenu, backup-ujte svoj Windows na neku noviju kinesku disketu, jer ga neki virus čeker može detektovati i obrisati...
nopreview
Osvetljavanje grafičkog filma
Dragan Mitraković, Predrag Živković
Osvetljavanje grafičkog filma na uređajima visoke rezolucije predstavlja osnovu danas preovlađujuće ravne ofset štampe. Razmatramo osnove PostScript-a, tehnologiju osvetljavanja grafičkog filma, rešenja koja su primenili proizvođači, poredimo karakteristike i cene raznih osvetljivača i analiziramo njihove primene. Poseban segment posvećen je praktičnim savetima za pripremu PostScript fajlova iz programa Microsoft Word 97, CorelDRAW 8 i 9, QuarkXPress 3/4 i Adobe Illustrator 8.
BIZIT plus

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica
PC
Twitter Facebook Feed Newsletter