GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
PC #113 > Softver
Arhiva tekstova iz sekcije Softver. Daljim podešavanjem možete suziti vašu pretragu...

Svi tesktovi u PC #113 (15) Samo tekstovi objavljeni online (3)
- PC #113 (Jul/Avgust 2005)
- U prodaji po ceni od 110 din

broj
nopreview
Merna jedinica za DTP
Bojan Stojanović
Pametno osmišljene novine koje obezbeđuju visoku produktivnost i vanserijski kvalitet lansirali su Adobe InDesign CS2 u DTP stratosferu. Pogledajmo najvažnije sastojke ovog programa.
preview
Bojan Stojanović
Upravo je promovisana nova verzija operativnog sistema za Macintosh, Mac OS X 10.4 ili Tiger. Pogled na njega omogućava da bolje sagledamo perspektive budućih računarskih tehnologija.
nopreview
SQL 2005: Unapređenja jezika
Mihailo Đorić
Dolazeća verzija 2005 Microsoft SQL servera uključuje dosta konkretnih poboljšanja. U jednom od prethodnih brojeva našeg časopisa pisali smo o poboljšanjima iz aspekta administracije, a sada ćemo videti kakve novitete donosi jezik Transact-SQL.
nopreview
Sound Forge 8.0
Milan Đukić
Sound Forge je u audio industriji poput Mercedesa u automobilskoj. Audiofilima i ljudima koji obrađuju zvuk on već predstavlja osnovni alat. Zato vredi pogledati novu verziju...
nopreview
Raskoš na Linux-u
Novica Milić
Nova Mandriva Linux Limited Edition 2005 naslednica je distribucije Mandrake spojene sa Conectiv-om. Nije li možda budućnost ovog Linux-a upravo u obilju opcija i lakoći korišćenja?
nopreview
Novi formati za Office
Dragan Grbić
Početkom juna, Microsoft je najavio dramatičnu izmenu kursa na planu formata datoteka u sistemu Office. Vreme je da pružite blagovremenu dobrodošlicu XML formatu u budućem redovnom radu...
preview
Vladimir Cerić
Na našem tržištu je teško naći softver specifične namene, naročito onaj koji dolazi iz domaćih firmi. Program EduStat kompanije Alpha Omnia je redak pozitivan primer...
nopreview
Corel Designer TS 12
Milan Đukić
Corel je predstavio novi komplet alata namenjen profesionalcima u sferi tehničkog crtanja na PC računarima. Kako radi Designer Technical Suite?
nopreview
Fontovi za Longhorn
Bojan Stojanović
Uz sledeći Windows stići će i kolekcija novih fontova koji demonstriraju snagu ClearType tehnologije za prikaz teksta na ekranu i čine osnovu za izgradnju elektronskih i papirnih dokumenata.
nopreview
MP3: Editovanje bez rekompresije
Zvezdan Dimitrijević
Za podelu, spajanje i odstranjivanje pojedinih delova MP3, AVI i MPG fajlova ne treba uvek posezati za glomaznim komercijalnim programima - mp3DirectCut, VirtualDub i TMPGEnc mogu čak i bolje da posluže, pošto rezultujući fajl snimaju bez degradacije kvaliteta.
nopreview
Tablet PC posle SP2
Vladimir Cerić
Drugi servisni paket za Windows XP doneo je i neka skrivena unapređenja. Jedno od njih je i transformacija Tablet PC operativnog sistema u novo izdanje označeno brojem 2005.
nopreview
Mobilne oči
Milan Đukić
U prošlom broju "PC"-ja pisali smo o multimediji na mobilnim telefonima, orijentišući se pre svega na MP3 muziku, semplove i, uopšte, zvuk. Sada je na redu slika...
nopreview
Letnji džepni noviteti
Marko Savković
U iščekivanju nove verzije operativnog sistema za PocketPC i Windows Smartphone platformu, testirali smo programe za džepne prezentacije i lakše snalaženje u WiFi mrežama.
preview
Branislav Bubanja
Prilikom testiranja DVD/DivX plejera pominjali smo da neki od njih podržavaju Nero Digital format. Kakav je to format i zašto je on bitan za vaš sledeći DVD plejer?
nopreview
Uslužni programi
Jovan Bulajić
BoostXP, Nitro PDF, PanoramaFactory, PC Relocator, Search and Recover i Win UpdateList.
BIZIT 2021

Unicef

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica

Unicef


PC
Twitter Facebook Feed Newsletter