GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
PC #149 > Softver
Arhiva tekstova iz sekcije Softver. Daljim podešavanjem možete suziti vašu pretragu...

Svi tesktovi u PC #149 (12) Samo tekstovi objavljeni online (4)
- PC #149 (Novembar 2008)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj
nopreview
Adobe CS4: prečica do savršenstva
Bojan Stojanović
Hronometarskom preciznošću, tačno 18 meseci nakon verzije CS3, Adobe je promovisao Creative Suite 4. Spektar tehnologija za Web, videoprodukciju, pripremu za štampu i obradu zvuka pedantno je razvrstan u šest paketa, sa različitim upotrebnim mogućnostima i cenama. Šta mogu novi Photoshop, InDesign, Illustrator...
nopreview
OpenOffice.org: Stigla je trojka
Marko Herman
Razvoj OpenOffice.org kancelarijskog paketa traje već desetak godina, a prekretnicu je donela verzija 2.0. Sada stiže OOo 3.0, a sa njim novi Writer, Calc, Draw, Impress... Šta ima novo?
nopreview
Delphi za narednu godinu
Jovan Bulajić
Delphi 2009 je stigao. Najznačajniji noviteti su puna podrška za Unicode, nove vizuelne komponente, proširenja Delphi jezika, opcije za povezivanje sa bazama, ali i promene u razvojnom okruženju.
preview
Đorđe Grujić
Upotreba softvera za planiranje i praćenje građevinskih projekata nije ništa novo - projektanti se navikavaju na BIM, a isti posao čeka i građevinare. Virtual Construction paket nudi građevinarima nov način rada, u pet dimenzija: tri su prostor, četvrta je vreme a peta novac.
nopreview
Blu-ray majstorije
Dragan Kojić
DVD je stara priča, prešli ste na Blu-ray, uživate u MKV (Matroska) formatu... Šta ako poželite da promenite nešto u HD videosekvenci? I dalje su retki programi koji to omogućavaju, a pred nama se našlo jedno od interesantnih rešenja: AutoMKV.
preview
Bojan Stojanović
Adobe Flash je zavladao Internetom i ništa više nije kao pre. Bacimo pogled na aktuelnu verziju Adobe-ovog alata za kreiranje Flash sadržaja.
preview
Voja Gašić
Kako konkretno izgleda rešenje nekog sistema koje omogućava centralizaciju i konsolidaciju, ali i naknadna proširenja sistema u skladu sa potrebama? Pročitajte kako smo primenili Fujitsu Siemens server i Windows Server 2008 u redakcijskoj mreži.
nopreview
MDaemon 10: Poštanski (m)đavolak
Aleksandar Rakić
Brzo, lako i organizovano komuniciranje e-mail-om je danas neophodnost za sve organizacije. MDaemon kompanije Alt-n pretenduje da administratorima olakša organizaciju ovog sistema. Isprobali smo upravo promovisanu verziju 10.
nopreview
Symantec NetBackup
Aleksandar Rakić
Symantec NetBackup pomaže kod backup-a vaših podataka. Zvuči jednostavno i neinspirativno, ali je u program ugrađeno petnaest godina iskustva i to se vidi na svakom koraku...
preview
Kristijan Lazić
Ukoliko ste pristalica all-in-one bezbednosnih paketa, BitDefender Total Secuity ima šta da vam ponudi. Pred nama je verzija za 2009. godinu.
nopreview
Softverski doprinos učenju
Marko Herman
Blackboard Academic Suite je sveobuhvatno rešenje namenjeno unaređenju načina rada na fakultetima. Njegove funkcije usmerene su ka povećanju angažovanja studenata i ka lakšem, standardizovanom načinu vrednovanja njihovog rada tj. ocenjivanja.
nopreview
Uslužni programi
Jovan Bulajić
Sysoft Sandra 2009, PCWizard, Core Tuner i USBDeview.Roche LinkedIn

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica
PC
Twitter Facebook Feed Newsletter