GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
PC #151 > Hardver
Arhiva tekstova iz sekcije Hardver. Daljim podešavanjem možete suziti vašu pretragu...

Svi tesktovi u PC #151 (33) Samo tekstovi objavljeni online (6)
- PC #151 (Januar 2009)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj
nopreview
Munjevita budućnost
Miloš Stamenković
Hard disk je deo računara koji se podrazumeva - iz godine u godinu kapaciteti su rasli, ali je brzina pristupa disku ostala usko grlo svakog sistema. Proverili smo koliku prednost na tom polju donose novi Intel-ovi SSD diskovi.
nopreview
Lenovo za putnike
Dejan Ristanović
Ako tragate za notebook-om pune snage i minimalnih dimenzija, ThinkPad X serija je odličan kandidat. Šta modeli X200s, X200t i X300 mogu da ponude korisnicima koji žele snažan notebook sa tastaturom punih dimenzija i uobičajenim portovima, a ipak ne bi da se opterećuju na putu?
preview
Voja Gašić, Bojan Stanojević
Sa svih polica vam se smeše HD televizori raznih veličina i primamljivih cena, ali kupovina nije jednostavna - brojne oznake će vas zbuniti i otežati izbor, umesto da ga olakšaju. Objašnjenjem osnovnih pojmova i prikazom 32 reprezentativna modela pomoći ćemo vam da vaš novi televizor bude onaj pravi!
nopreview
Snaga iz crne kutije
Aleksandar Veljković
Stars arhitektura i 65 nm proces daju nadu da će AMD povratiti konkurentnost u kategoriji PC procesora srednje klase. Na test je stigao PC Practic računar baziran na novom Athlon X2 7750 procesoru iz Black Box edicije - može li on da uhvati korak sa konkurencijom?
nopreview
Ulaz u profi svet
Boris Stanojević
Canon 5D mark II, o kome se toliko govorilo i pisalo, konačno je stigao i u naše krajeve. Kako se pokazao u realnim uslovima?
preview
Marko Savković
Uz pregršt novih modela u prošloj godini, HTC je odlučan da kompletira liniju Touch PDA telefona. Šta nam donose novi Touch Viva i Touch 3G?
nopreview
Navigator i nova mapa
Aleksandar Veljković
Outdoor GPS uređaji se mogu koristiti za drumsku navigaciju, ali uz nešto manji komfor. A da li se onda auto navigatori mogu koristiti za orijentaciju van automobila i drumova? Nuvi 550 je Garmin-ov pokušaj da pomiri oba sveta, a uz njega je stigla i verzija 1.9 SCG Route mape..
nopreview
Toshiba NB100
Filip Majkić
Godinu dana nakon pojavljivanja prvih netbook računara, Toshiba ulazi u ovaj segment tržišta, u kojem su se kao glavni igrači nametnuli neki drugi. Da li reputacija koja prati jednog od najvećih proizvođača prenosivih računara garantuje visok kvalitet netbook uređaja?
preview
Mladen Mijatović
Ako želite da nadzirete objekte sa sitnim detaljima, Axis ima rešenje u vidu mrežne HD kamere Q1755HD...
nopreview
BenQ E2200HDA monitor
Branko Maksimović
Zvuči neverovatno, ali Full HD monitor se može kupiti za manje od 200 evra...
nopreview
Samsung VP-HMX20C full HD kamera
Voja Gašić
Puni HD format, snimanje na čvrsti medij, primena najnovije H.264 kompresije, vrlo solidna optika i automatika, te niz privlačnih detalja - sve to čini Samsung VP-HMX20C/EDC dobrom kupovinom za ambiciozne video-amatere. A kako se kamera ponaša u praksi?
preview
Nebojša Rašković
Posle dugog iščekivanja, novi MacBook Pro našao se u Redakciji "PC"-ja. Koliko je ovakav laptop sa hibridnom grafikom bolji od "običnog" MacBook-a?
nopreview
Epson EH-TV420 i EMP-400W
Nemanja Nikolić
Epson je već godinama lider u svetu LCD projektora. Ispitali smo dva nova modela, jedan sa "ribljim okom" i jedan namenjen kućnom korišćenju...
nopreview
Konica Minolta Bizhub C253
Nebojša Rašković
Gost naše Redakcije bio je još jedan predstavnik Bizhub familije - brz, moćan i jednostavan za korišćenje. C253 je pre svega moderan kopir uređaj, koji se ističe povoljnom cenom...
nopreview
Poslovni Dell Vostro A860
Miloš Stamenković
Nova serija notebook računara Vostro A860 ima za cilj da poslovnim korisnicima ponudi adekvatno rešenje po veoma povoljnoj ceni. Koliko je takav cilj ostvariv?
nopreview
Roccat Kone - miš sa procesorom
Nebojša Rašković
Roccat Kone je prvi gejmerski miš koji ima ugrađen procesor za proračunavanje kretanja, kao i Tracking Control Unit senzor pomoću kojeg se analizira podloga. Koliko je bolji od standardnih gejmerskih miševa?
nopreview
Genius SP-HF360X - zvučnici od drveta
Branislav Bubanja
Drveno kućište je poen više za zvučnike, a Genius SP-HF360X pored toga ima i pomoćni ulaz. Proverili smo kolika je u ovom slučaju prednost drveta nad plastikom.
nopreview
Jedan za sve
Branislav Bubanja
Koliko daljinskih upravljača se nalazi na vašem stolu? Verovatno imate po jedan za TV, DVD, muzičku liniju, klimu... Takvu zbrku može da reši samo univerzalni daljinski upravljač, a mi smo isprobali četiri Sweex-ova kandidata: IA100, IA101, IA110 i IA120.
nopreview
Asus Radeon HD4870
Branko Maksimović
Zahvaljujući odličnim karakteristikama i povoljnim cenama, AMD Radeon kartice iz serije HD 4000 su u centru pažnje. Da li je NVIDIA dobila dostojnog rivala?
nopreview
Geil Black Dragon memorija
Miloš Stamenković
DDR2 memorija nikada nije bila jeftinija, a Geil nudi seriju Black Dragon. Da li ona predstavlja krajnje domete ove tehnologije?
nopreview
PDA uzvraća udarac
Nebojša Rašković
Otkad je kupila kompaniju Symbol, Motorola je još ozbiljnije pristupila dizajniranju industrijskih PDA uređaja. Pred nama su se našla dva moćna računara, koji svojim brzim procesorima i velikim brojem funkcija svakodnevni posao na terenu čine mnogo lakšim...
nopreview
Video-nadzor grada
Mladen Mijatović
Video-nadzor javnih prostora je u razvijenom svetu uobičajena stvar, a Novi Sad se u ovom pogledu sprema da pođe putem svetskih metropola...
preview
Nebojša Rašković
Potražnja za kvalitetnim industrijskim PDA računarima raste iz godine u godinu, pa ono sve češće dolaze na naš sto. Predstavljamo tri vrhunska rešenja kompanije Intermec.
nopreview
Sony Alpha 900
Aleksandar Veljković
Vlasnici kolekcija Minolta optike već nekoliko godina sa nestrpljenjem očekuju da se na tržištu pojavi neki Sony DSLR koji bi zadovoljavao standarde profesionalaca. Da li Sony-jev prvi full frame aparat i ujedno najjači model Alpha familije sa rezolucijom od 24,6 Mp zadovoljava te kriterijume?
nopreview
Olympus E30
Aleksandar Veljković
Prvi DSLR aparat sa live view prikazom (E330) izašao je upravo iz Olympus projektnog biroa. Novi E30 bi trebalo da pojavi u prodaji krajem januara, a od njega se očekuje da zauzme dobru poziciju u srednjoj klasi...
nopreview
Nikon Coolpix P6000
Aleksandar Veljković
Tradicionalno shvaćena prosumer klasa kompaktnih aparata polako odumire. Hoće li joj novi Nikon Coolpix P6000 svojim dobrim svojstvima produžiti život?
preview
Aleksandar Veljković
Ako u nekom segmentu tržišta Olympus pretenduje na lidersku poziciju, to su kompaktni vodootpornu modeli. Pogledajmo koje su prednosti novog modela mju 1050 SW nad konkurencijom.
nopreview
Nikon Coolpix S710
Aleksandar Veljković
Nikon-ovo prijatno iznenađenje zove se Coolpix S710 - rezolucija je dostigla 14,5 Mp, a ima i drugih zanimljivih noviteta...
nopreview
Digitalne uspomene
Aleksandra Šakić
Da li su digitalni fotoaparati učinili da zaboravimo na tradicionalne načine čuvanja lepih trenutaka? Izrada fotografija na papiru je jednostavna i jeftina, a takve slike ipak imaju svojih draži...
nopreview
Muzika na Boom
Nebojša Rašković
Želite da uživate u vašim omiljenim muzičkim numerama gde god da se nalazite u stanu ili kući? Proverite kako radi mali mrežni audio-plejer Logitech Sqeezebox Boom.
nopreview
Dead Space
Filip Majkić
Kada smo videli prve najave za Dead Space, ostali smo relativno ravnodušni. Delom zbog naizgled već toliko puta obrađivane tematike, delom zbog toga što je iza igre stajala EA; kada smo igru isprobali, bili smo prijatno iznenađeni kvalitetom...
nopreview
Red Alert 3
Filip Majkić
Malo je igrača sa ovih prostora koji nisu uživali u čarima prva dva Red Alert naslova. Zamišljena kao spin-off popularne igre Command & Conquer, franšiza je dostigla, pa i prestigla, popularnost originala. Gde se nalazi "trojka"?
nopreview
Next 5 in 5
Nadežda Veljković
Kraj godine tradicionalno donosi rekapitulaciju postignutog, ali i planove i predviđanja za narednu sezonu. Pogledajmo kakve su prognoze budućih inovacija jedne od najvećih firmi IT sektora - velikog IBM-a.
PC Press Studio

Excel kuhinjica
PC
Twitter Facebook Feed Newsletter