GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
PC #212 > PC.Biz
Arhiva tekstova iz sekcije PC.Biz. Daljim podešavanjem možete suziti vašu pretragu...

Svi tesktovi u PC #212 (10) Samo tekstovi objavljeni online (1)
- PC #212 (Jul/Avgust 2014)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj
nopreview
Primenjeni BitLocker
BitLocker obezbeđuje da podaci na računaru budu potpuno sigurni, čak i ako se laptop izgubi ili bude ukraden. Pogledajmo kako su ovaj sistem primenili u kompaniji Direct Media.
nopreview
CRM (r)evolucija
Mnoga preduzeća su doskora izbegavala uvođenje CRM-a, pravdajući takvu svoju odluku štednjom, a da pritom nisu prepoznali ogromnu korist i unapređenje koju poslovanje dobija primenom ovog rešenja. Programerska kuća Open C Team donosi nam savremeno i pre svega efikasno CRM rešenje nazvano OBS CRM.
nopreview
Snaga PAN firewall-a
Vladimir Vučinić
Nir Zuk, osnivača kompanije Palo Alto Networks, je tvorac firewall uređaja o kojima smo pisali u PC#175. Tada smo ove proizvode nazvali novom generacijom firewall-a, a od tada su prošle tri godine. Vreme je da saznamo šta je Nir Zuk radio u međuvremenu.
nopreview
Acronis i KAV u virtuelizovanim sistemima
Kristijan Lazić
Virtuelni sistemi predstavljaju okosnicu modernih data centara današnjice. Tehnologiju virtuelizacije koriste sve industrije, a u Srbiji je najzastupljenija u finansijskim institucijama. Zaštita ovih podataka zato predstavlja značajan izazov...
nopreview
Zaštićeni podaci
Analiza podataka koje razne organizacije prikupljaju i čuvaju pokazuje da više od 50% tih podataka treba da bude klasifikovano kao poverljivo, bilo da poverljivost proizilazi iz regulatornih zahteva, standarda koji su u primeni ili svesti same organizacije o značaju i vrednosti podataka koje poseduju. Zaštita se ne postiže prostom klasifikacijom - ona zahteva preduzimanje kompleksnih mera kako bi se poverljivost očuvala, a Informatica Data Privacy nudi rešenje za izazove ove vrste.
nopreview
Bezbednost u finansijskim institucijama
Vladimir Petrović
Bezbednost informacionog sistema sa jedne, i potreba za uvođenjem novih servisa koji će se jednostavno koristiti s druge strane stavljaju pred menadžment banke sve ozbiljnije izazove. Da li se na te izazove može odgovoriti? Da, ali ne na stari način. Nešto mora da se menja...
nopreview
Bezbednost IT sistema
Kristijan Lazić
Bezbednost informacija je jedan od stubova modernih kompanija, a ulaganje u bezbednosne sisteme ne treba doživaljavati kao trošak, već kao dobru investiciju - ne postoji kompanija čiji podaci i IT sistemi nisu bili ugroženi. Uspešne kompanije su sposobne da ovakve neprijatne epizode ostave iza sebe, pre svega birajući uspešne partnere iz oblasti informacione bezbednosti. Među vodećima je i kompanija Printec...
nopreview
Sređeni dnevnici
Kristijan Lazić
Moderni informacioni sistemi proizvode veliku količinu log-fajlova koji nose obilje korisnih informacija. Da bismo iz miliona generisanih linija izdvojili nekoliko najvažnijih, neophodan nam je efikasan alat poput GFI EventsManager-a.
nopreview
Potpuna fizička zaštita data centra
Marko Herman
Osetljive podatke čuvamo na različite načine, ali se retko bavimo problemima kvalitetne fizičke zaštite. Zato vredi upoznati ENEL sigurnu sobu.
preview
Lazar Dimić
Sve je više načina na koje možete raspolagati svojim novcem, ali gde su pare, tu su uvek i lopovi. Mnogi korisnici i dalje zaziru od elekronskog plaćanja, i nisu u pravu - sigurnost nikada ne može biti apsolutna, ali je trenutno bezbednost elektronskog novca u najmanju ruku jednaka ili veća od bezbednosti onog pravog, papirnog. Kakva nas budućnost očekuje u ovoj oblasti?


Asus

Zebra

Orion DataKing

RNIDS

Računari i Galaksija

Top50 2023 - YouTube


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica
PC
Twitter Facebook Feed Newsletter