GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
PC #4 > Hardver
Arhiva tekstova iz sekcije Hardver. Daljim podešavanjem možete suziti vašu pretragu...

Svi tesktovi u PC #4 (6) Samo tekstovi objavljeni online (0)
- PC #4 (Jul / Avgust 1995 )
- U prodaji po ceni od 200 din

broj
nopreview
Ratovi magistrala
Dejan Veselinović
Sa svih strana se čuje da VESA Local Bus standard ubrzano nestaje sa scene i da ga zamenjuje Intel-ov PCI. U domaćoj ponudi, sa druge strane, i dalje preovlađuje VLB. Dejan Veselinović je paralelno testirao identične grafičke kartice i disk kontrolere u PCI i VLB varijantama da bi ustanovio treba li da menjate magistralu vašeg PC-ja.
nopreview
Pristup modernom disku
Pavle Peković
Pavle Peković je detaljno proučio specifikacije EIDE standarda. Kako da prevaziđete ograničenja IDE-a i iskoristite sve potencijale EIDE kontrolera koji je najverovatnije ugrađen u vaš računar?
nopreview
Brzina svetlosti
Bojan Petrović
Ovim megatestom grafičkih kartica "PC" počinje projekat razvoja sopstvenih test programa za procenu performansi komponenata i konfiguracija. Bojan Petrović je detaljno testirao preko 30 grafičkih kartica obraćajući naročitu pažnju na realističnost rezultata koje neki od postojećih testova daju.
nopreview
Multipraktik periferali
Zoran Cvetković
Štampač, faks, kopir mašina i skener u istom kućištu, i to po ceni osrednjeg štampača? Zoran Cvetković je testirao nekoliko ovakvih uređaja namenjenih pre svega malim kancelarijama.
nopreview
Star WinType 4000
Dejan Veselinović
Dejan Veselinović testira laserski štampač firme Star koji, u cilju obaranja cene, reafirmiše jednu poodavno zaboravljenu mogućnost: saradnju računara koji radi pod Windows-om pri štampanju stranice. Da li je ovaj uređaj zakasnio i može li se takmičiti sa "vladajućim" Hewlett-Packard-ovim modelom 4L?
nopreview
Mainframe PC
Milan Bašić
Svetsko tržište PC računara zapljusnuo je talas servera briljantnih pervormansi i usavršene arhitekture. Milan Bašić analizira ove trendove i pokušava da odgovori na ključno pitanje: da li poverovati propagandnim porukama proizvođača koji kažu da je klasičnim mainframe kompjuterima došao kraj?YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica
PC
Twitter Facebook Feed Newsletter