GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
PC #4 > Programiranje
Arhiva tekstova iz sekcije Programiranje. Daljim podešavanjem možete suziti vašu pretragu...

Svi tesktovi u PC #4 (6) Samo tekstovi objavljeni online (0)
- PC #4 (Jul / Avgust 1995 )
- U prodaji po ceni od 200 din

broj
nopreview
pc004clp.zip
(0.91 KB)
Uvod u mrežno programiranje
Nenad Batoćanin
Kada bi se pravio spisak stvari koje programerima zadaju najviše glavobolje, mreže bi sigurno zauzele visoko mesto: programer tu mora da se izbori sa gomilom specifičkih problema, a princip "ma neće se desiti" na mreži nikada "ne pali": ako neželjenu akciju ne uradi jedan korisnik, uradiće druga dva... i to istovremeno. Nenad Batoćanin će vam pomoći da Clipper programe prilagodite višekorisničkim okruženjima.
nopreview
pc004mb.zip
(0.42 KB)
Poslovni algoritmi
Dejan Ristanović
Važna komponenta svakog programskog sistema koji će se koristiti u poslovne svrhe jesu podaci o firmama - komitentima ili saradnicima. Uz osnovne podatke kao što su ime i adresa, često se javljaju i matični brojevi, žiro-računi, šifre delatnosti... Kroz ovaj i nekoliko narednih tekstova Dejan Ristanović će objasniti smisao i strukturu tih podataka i opisati način kontrole njihove ispravnosti.
nopreview
pc004vga.zip
(0.83 KB)
Osnove PC grafike
Vojislav Stojković
Niste zadovoljni podrškom koju vaš omiljeni programski jezik obezbeđuje kada treba nešto nacrtati? Vojislav Stojković priču o VGA grafici počinje od početka, odnosno od naredbi za izbor grafičkog moda, crtanje tačaka, promenu boja...
nopreview
pc004mos.zip
(0.57 KB)
Sinhronizovani Warp
Vladimir Ilić
OS/2 Warp je čitavim svojim dizajnom okrenut višeprogramskom radu pa je programer u prilično prijatnoj poziciji. Ipak, o nekim stvarima treba voditi računa da bi se programi efikasno izvršavali "u paraleli" - Vladimir Ilić piše o Warp programiranju!
nopreview
pc004mwi.zip
(0.58 KB)
Multi trzavice
Obrad Bjelić
Model multitaskinga koji podržava Windows 3.1x zasniva se na ideji da se aplikacije, umesto sistema, brinu o raspodeli procesorskog vremena. Takav "kooperativni multitasking" radi prilično dobro... bar dok se neka aplikacija ne "zaboravi". Obrad Bjelić će vam pomoći da napišete Windows program kome se takve stvari neće događati.
nopreview
pc004cd.zip
(2.23 KB)
Sasvim (ne)običan disk
Miljan Jovanović
Odgovore na važnija pitanja o hardverskom delu CD-ROM-a dobili ste kroz prethodne natpise; ovoga meseca videćete zašto je Miljan Jovanović ovu seriju tekstova smestio u rubriku PROGRAMIRANJE. Uz pomoć konkretnih primera napisaćete program koji se obraća direktno CD-ROM-u i čita podatke sa njega.YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica
PC
Twitter Facebook Feed Newsletter