GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
PC #4 > Softver
Arhiva tekstova iz sekcije Softver. Daljim podešavanjem možete suziti vašu pretragu...

Svi tesktovi u PC #4 (11) Samo tekstovi objavljeni online (0)
- PC #4 (Jul / Avgust 1995 )
- U prodaji po ceni od 200 din

broj
nopreview
Koji Office?
Dejan Ristanović, Milan Bašić
Dobri tekst procesori, baze podataka i programi za unakrsna izračunavanja više nisu dovoljni - sada sve ove komponente treba integrisati u što kompaktiju i efikasniju celinu. To je posao koji mogu da obave samo najveće softverske firme - Dejan Ristanović je detaljno testirao Office pakete koje prodaju Microsoft, Novell i Lotus.
nopreview
DTP kuvar
Zoran Životić
Razvoj personalnih računara i pratećeg softvera učinio je da se na konfiguracijama umerene cene može prelomiti i osvetliti na filmu i atraktivna publikacija kao što je, recimo, naš časopis. Zoran Životić piše o iskustvima - koje programe koristiti, kako ih konfigurisati, šta doprinosi konačnom utisku...
nopreview
Efikasni polutonovi
Boris Stanojević
Retki su novopečeni vlasnici kvalitetnih skenera koji se nisu na prvi pogled razočarali u ovu tehnologiju: skenirate fotografiju u maksimalnoj rezoluciji, štampate je na laserskom štampaču i dobijete izlaz ispod nivoa nekog ručnog skenera. Za bolje rezultate treba upoznati tajne zanata o kojima piše Boris Stanojević.
nopreview
Norton je spreman
Zoran Kehler
Sve se sprema za "dan D", 24. avgust - proizvođač softvera koji ne bude spreman da odmah izda Windows 95 verziju svog osnovnog paketa ne treba da računa na duži opstanak na tržištu. Zoran Kehler je testirao beta verziju paketa Norton Utilities pisanu specijalno za Windows 95.
nopreview
OS/2 u garsonjeri
Novica Milić
OS/2 Warp korektno radi i na sistemima sa malo RAM-a: već sa 4 megabajta mogu da se postignu pristojne performanse... ako umete da podesite parametre, Novica Milić piše o optimizaciji Warp-a koja će, čak i na najskromnijem sistemu, očuvati njegovu ključnu prednost: dobar multitasking.
nopreview
Prvi dani uz NetWare 4
Zoran Đorđević
Kada se pomenu mrežni operativni sistema, obično svako pomisli na Novell NetWare 3.1x. Vredi li ozbiljnije razmišljati o prelasku na novu generaciju NetWare-a ili možda na Windows NT? Zoran Đorđević piše kako su stvari tekle na beogradskom Građevinskom fakultetu...
nopreview
Kuda idu editori
Vladimir Klisić
Editori i komunikacije su, izgleda, poslednja uporišta DOS-a: u svim drugim oblastima velika većina korisnika je već prešla na Windows pakete. Vladimir Klisić piše o programu Codewright koji će prelazak učiniti potpunim: po prvi put programeri su dobili Windows editor koji će ih naterati da menjaju navike.
nopreview
Windows komunikacije
Jovan Bulajić
Da li je došlo vreme da svoj omiljeni Telix ili Telemate zamenite daleko kompleksnijim komunikacionim programom koji radi pod Windows-om? Jovan Bulajić je detaljno testirao BitCom, Procomm Plus, QModemPro, Telix for Windows i WinComm PRO i uporedio njihove karakteristike.
nopreview
Vizuelni TBrowse
Nenad Veljković
Dugo su se korisnici Visual Basic-a mučili da naprave funkcionalniji korisnički interfejs aplikacije koja manipuliše bazama podataka. Nenad Veljković prikazuje komplet VBX kontrola firme Sheridan Software Systems koji rešava mnoge probleme tog tipa.
nopreview
Virusni kalendar
Kristijan Lazić
Ako već ne možemo da ih se rešimo, možemo makar da im se sklonimo sa puta... bar onim virusima koji se aktiviraju u predviđeno vreme. Tekst Kristijana Lazića i ilustracija Darka Staničića pomoći će vam da se odbranite od virusa koji imaju svoju ćud, odnosno koji se "oglašavaju" određenog datuma ili u određeno vreme.
nopreview
Doktor PC
Zoran Milosavljević
Zoran Milosavljević nastavlja putovanje svetom multimedijalnih CD-ROM-ova. Ovoga meseca na redu su kućni medicinski priručnici koji će vam pomoći ako se loše osećate i na osnovu kojih ćete unaprediti svoju medicinsku kulturu. Pročitajte šta nudi deset najvažnijih proizvođača ovakvih programa.
BIZIT plus

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica
PC
Twitter Facebook Feed Newsletter