GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
PC #54 > Hardver
Arhiva tekstova iz sekcije Hardver. Daljim podešavanjem možete suziti vašu pretragu...

Svi tesktovi u PC #54 (16) Samo tekstovi objavljeni online (0)
- PC #54 u prodaji po ceni od 110 din
broj
nopreview
Notebook sa menjačem
Majkl Mijatović
Naviknuti na smenjivanje računara zasnovanih na raznim generacijama procesora koji obično ponude stotinak megaherca više i možda po neku novu instrukciju, prijatno smo se iznenadili novim notebook kompjuterima - osim frekvencije od 650 MHz, oni su doneli i novu ideju nazvanu SpeedStep.
nopreview
Intel uzvraća udarac
Aleksandar Veljković
Možda Coppermine neće biti dovoljan da bi Intel uspostavo nekadašnje stanje na tržištu procesora, ali njegovom promocijom Pentium porodica ponovo dolazi na vrh. Isprobali smo prve Coppermine procesore koji su stigli na naše tržište.
nopreview
Coppermine i aritmetika
Bojan Tepavčević
Iako Coppermine na mnogim testovima dostiže i prestiže Athlon, naši testovi su pokazali da je novi Intel-ov procesor pravi "antitalenat" za aritmetiku. Gde se zaostatak najviše primećuje i da li se Coppermine ipak može koristiti za intenzivnije proračune?
nopreview
Mala velika Armada
Stevan Josimović
Dimenzije čine notebook Armada V300 idealnim saputnikom, koji može poslužiti kako za rad, tako i za zabavu.
nopreview
Dijamanti ipak nisu večni
Aleksandar Veljković
Diamond Viper II Z200, prva grafička kartica sa Savage 2000 3D čipom, je svedok činjenice da 3dfx i nVidia učvršćuju pozicije ne tržištu. Uporedili smo Diamond sa karticama Guillemot Prophet, Chaintech Desperado, 3dfx Velocity 100 i 3dfx Voodoo 3/3500.
nopreview
Kancelarija sa papirom
Milan Četić, Nikola Stojanović
Poslednjih godina cene skenera su naglo pale, pa se na tržištu nalazi pregršt modela za najširu primenu. Detaljno smo testirali i uporedili deset jeftinih skenera koji dominiraju YU scenom.
nopreview
NEC za profesionalce
Nikola Stojanović
Isprobali smo tri monitora ravnih ekrana sa potpisom renomirane japanske firme NEC: 17-inčni MultiSync FE700, 19-inčni MultiSync FP950 i džinovski MultiSync FP1350.
nopreview
I kamera i foto-aparat
Saša Krstić
Mustek gSMART 350 je jednostavna i jeftina digitalna kamera, dok se Sony Mavica 83 bliži vrhovima tehnologije. Isprobali smo oba modela u raznim standardnim primenama...
nopreview
Miro u MPEG2 varijanti
Aleksandar Bojović
Video editing postaje hit koji polako stiže i u domašaj kupovne moći amatera. Šta nudi Pinnacle Miro DC1000?
nopreview
Rekovi - opasna zabava?
Dejan Veselinović
"Fioke" smatramo manje ili više korisnima dodacima, premda one mogu biti i opasne. Zato izbor odgovarajućeg reka može sačuvati vaš hard disk. Šta se nudi na našem tržištu?
nopreview
Xerox DocuPrint C8
Milan Četić
Xerox je pre nešto više od godinu dana rešio da se ozbiljno uključi na tržište malih ink-jet štampača. DocuPrint C8 je model iz ekonomske klase koji je u svet jeftinih ink-jet-ova doneo neke osobine karakteristične za srednju, pa čak i višu klasu.
nopreview
Epson Stylus Color 660
Milan Četić
Epson-ovi ink-jet štampači se zasnivaju na piezoelektričnim glavama, zahvaljujući kojima obezbeđuju vrhunski kvalitet štampe fotografija. I najnoviji Stylus Color 660 sledi ovaj koncept, a rezolucija od 1440*720 dpi ga stavlja ispred konkurencije u srednjoj klasi...
nopreview
Epson Stylus Color 3000
Milan Četić
Prvi Epson-ov ink-jet štampač A3 formata, Stylus 1000, privukao je veliku pažnju arhitekata i građevinaca, a Stylus Color 3000 je nastavio taj put. Može li ovaj model, koji je najzad stigao i u naše krajeve, zadovoljiti potrebe manjeg arhitektonskog ili dizajnerskog biroa?
nopreview
Digitalni Dolbi na probi
Nikola Stojanović
Bilo da se igrate ili gledate filmove sa CD i DVD diskova, potreban vam je neki od sistema surround zvuka. "Ulaznica" za "multimedijalni teatar" često nije jeftina, ali je vredi platiti. Pogledajmo šta nudi TEAC PowerMax-2000 Digital Dolby u paru sa karticom SB Live Platinum.
nopreview
Prvi utisci
Voja Gašić
AudioExcel zvučne kartice, DTK DE-995 LCW monitor, Genius March SW-4.1 Surround zvučnici, Hansol 710D monitor, Leadman napajanja, Logitech Wingman Extreme gamepad sa žiroskopima, PC Twin Turbo volan koji "drhti", Toshiba SD-M1302 DVD čitač i tri Riva TNT2 kartice (Innovision Tornado sa 16 i 32 MB i Power Color Sniper 2).
nopreview
Hardver za Windows 2000
Aleksandar Veljković, Voja Gašić
Isprobali smo veliki broj kartica i dodataka popularnih na našem tržištu, u pokušaju da odgovorimo na najčešće postavljano pitanje februara: da li će Windows 2000 sarađivati sa vašim hardverom?


PC
Twitter Facebook Feed Newsletter