GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
PC #55 > Hardver
Arhiva tekstova iz sekcije Hardver. Daljim podešavanjem možete suziti vašu pretragu...

Svi tesktovi u PC #55 (23) Samo tekstovi objavljeni online (0)
- PC #55 (April 2000)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj
nopreview
AMD prvi stigao do gigaherca
Majkl Mijatović
U ponedeljak, 6. marta 2000. Advanced Micro Devices (AMD) je počeo da isporučuje Athlon procesore koji rade na frekvenciji od 1 gigaherca. Još jedna velika granica tako je prekoračena, ali se trka na tržištu procesora nastavlja. Šta donosi prvi gigahercni Athlon, ugrađen u Compaq Presario 5900Z?
nopreview
MAXXimalni ATI
Aleksandar Veljković
ATI Rage Fury MAXX je pokušaj da se okonča neprijatni period stagnacije nekadašnjeg tržišnog lidera. Može li MAXX da (pre)stigne GeForce?
nopreview
Centra na 750 MHz
Aleksandar Veljković
U želji da vrh Centra linije računara uvek bude što bliži najjačim PC konfiguracijama, PC Centar je izbacio model 4000, baziran na Athlon procesoru koji radi na 750 MHz.
nopreview
3D retrospektiva
David Paunović
Iako grafički čipovi brzo zastarevaju, tokom prethodne dve godine iza nas je ostalo nekoliko proizvoda koji su veoma upotrebljivi... i uz to jeftini. Objavljujemo uporedni test grafičkih kartica čija cena na našem tržištu ne prelazi 150 DEM.
nopreview
"PC" u mreži
Pavle Peković
Kažu da obućar ima najgore cipele... Ta poslovica nas je punih pet godina tešila dok smo gledali našu redakcijsku mrežu. A onda smo odlučili da je dovedemo u red. Šta možete da očekujete pošto donesete sličnu odluku u vašoj firmi?
nopreview
Red IDE, red SCSI, red IDE...
Dejan Veselinović
Doskora smo birali između SCSI i IDE diskova, a sada se pojavio i pojam UDMA... Koji standard preporučiti za različite primene računara?
nopreview
Daewoo se vratio
Milan Četić
Korejska kompanija Daewoo je pre oko godinu dana nestala sa tržišta monitora. Sada je prestrukturiranja završeno, pa Daewoo predstavlja novu gamu savremenih modela dijagonala 15, 17 i 19 inča.
nopreview
Ravno je "in"
Aleksandar Veljković
Prateći trend, ViewSonic je izbacio nove modele sa potpuno ravnim ekranom. I to u velikom stilu...
nopreview
Zvuk koji me obara
Stevan Josimović
Na domaćem tržištu naći ćete širok izbor zvučnika za vaš PC, od jeftinih, preko zvučnika izvanrednog dizajna, do zaista kvalitetnih kutija. Predstavljamo zanimljive modele firme JazzSound.
nopreview
Nokia 7110
Zoran Životić
Iako WAP kod nas još nije aktuelan, Nokia 7110 je veoma zanimljiv mobilni telefon.
nopreview
DVD vokmen
Dejan Ristanović
Jeste li nekada poželeli da vaš vokmen prikazuje i sliku? Panasonic DVD-L10EC donosi ostvarenje tog sna...
nopreview
Digitalna mračna komora
Voja Antonić
Do pre nekoliko godina tačno se znalo šta je potrebno za fotografiju. Sada takva znanja treba sticati ponovo, u digitalnom domenu...
nopreview
Profesionalne veze
Pavle Pulek
ZyXEL je već više od deset godina prisutan na svetskom tržištu kao jedan od vodećih proizvođača komunikacione opreme. Predstavljamo presek njihove ponude.
nopreview
Leadman napajanja
Voja Gašić
Ako vaš posao zavisi od računara, onda zavisi i od električne energije. Leadman pomoći će vam da se opremite dobrim PSU-om i UPS-om.
nopreview
Mali GPS risiver
Dragan Kujović
Pre dve godine pisali smo o sistemu za globalno pozicioniranje u našem časopisu, a sada je do nas stigao mali, atraktivni i jeftini GPS risiver.
nopreview
Lexmark Z31
Milan Četić
Z31 je po ceni i po performansama pozicioniran između modela Z11 i Z51 - to je predstavnik srednje klase štampača, koga karakteriše brz rad i kvalitetna mehanika.
nopreview
Compaq Aero 2130
Milan Četić
Odnedavno se i kod nas mogu kupiti džepni računari pokretani Windows CE 2.11 operativnim sistemom koje proizvodi najveći svetski proizvođač kompjutera - Compaq. Prvi iz porodice od tri modela je Aero 2130, palm kompjuter sa kolor LCD ekranom.
nopreview
Epson Perfection 610 i 1200U
Milan Četić
Posle dužeg odsustva sa domaćeg tržišta skenera, Epson se konačno vratio sa dva nova modela - Perfection 610 i Perfection 1200U. Prvi od njih je prilagođen kućnim primenama, dok je drugi interesantan za zahtevnije korisnike...
nopreview
Kyocera FS-3750
Milan Četić
Kyocera FS-3750 se po performansama nalazi u samom vrhu tržišta laserskih štampača i predstavlja primamljiv izbor za one koji žele da opreme kancelariju novim mrežnim štampačem.
nopreview
Teac CD-W54E
Stevan Josimović
CD pisače danas koriste podjednako firme i pojedinačni korisnici koji imaju potrebu za redovnim backup-om i arhiviranjem podataka. Na našem tržištu Teac ima najbolju reputaciju kada su u pitanju CD uređaji, a ovim modelom nestaje i potreba da nabavljate SCSI kontroler - pred nama je IDE CD pisač.
nopreview
Teac Copy Station
Milan Četić
Iza imena Teac CD Copy Station CS-Single 8 krije se izvanredna alatka namenjena CD klubovima i svima koji kopiraju veće količine CD-ROM-ova. To je nezavisni, namenski uređaj za kopiranje kompakt diskova.
nopreview
Philips 105B Touch Screen
Aleksandar Veljković
Verovatno ste bili u prilici da vidite ekrane koji reaguju na dodir i da se zapitate kako ta tehnologija funkcioniše. Sada touch screen ekrani mogu da se priključe i na "veliki" PC...
nopreview
Prvi utisci
Voja Gašić
Aopen DVD čitači, kuleri za procesore, DTT 2500 Digital zvučnici, Gigabyte GA-660 Plus TNT2 kartica, Quantum Lct10 diskovi, Logitech i Genius USB kamere, Nerit i Musivox MP3 plejeri i Teac PowerMax de Luxe zvučnici.Roche LinkedIn

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica
PC
Twitter Facebook Feed Newsletter