GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
PC #56 > Hardver
Arhiva tekstova iz sekcije Hardver. Daljim podešavanjem možete suziti vašu pretragu...

Svi tesktovi u PC #56 (17) Samo tekstovi objavljeni online (0)
- PC #56 (Maj 2000)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj
nopreview
Intel 1 GHz
Majkl Mijatović
Kada dođemo do gigaherca, Athlon je u prednosti dok se intenzivno računa, a Intel traži šansu u poslovnim aplikacijama i igrama... Isprobali smo Dell-ov gigahercni PC.
nopreview
I dalje ravno
Voja Gašić
Samsung odavno vodi računa o tome da nas zadivi i sitnicama, ne zapostavljajući naravno ni tehnološke prodore po kojima je dobro poznat. Isprobali smo kompletnu gamu monitora ove poznate koreanske firme: 15" 550s, 17" inčne 750b i 750s, ravne 17" 700IFT i 19" 900IFT, još ravnije 700NF i 900NF kao i tehnološke hitove, TFT monitore 570s, 570b i 570p.
nopreview
CTX-ove serije
Branko Nikitović
Na našem testu našlo se pet monitora firme CTX, koje neko vreme nije bilo na domaćem tržištu: 15" VL500, i 17" modeli VL710T, PL7, PR705F i PR711F.
nopreview
Konkurencija bez kompromisa
Aleksandar Veljković
Nove Athlon ploče pokazuju da su aduti na strani AMD-a: Intel je dobio konkurenta koji ne pravi kompromise po pitanju brzine, stabilnosti ili kompatibilnosti. Isprobali smo modele Epox EP-7KXA i EP-6VBA2, Abit KA-7 i VT6X4, Asus K7V, Microstar K7 Pro i MS-6309, AOpen AX6BCII Pro (Millenium Edition) i AX6BC Gold, Soyo 7VCM i Chaintech 6ATA4.
nopreview
Gde su granice sile G?
Aleksandar Veljković
Koliko su GeForce 256 kartice brže od konkurenata, naročito kada se udruže sa modernijim i bržim procesorima? Isprobali smo modele Asus V6600 Deluxe i V6800 Pure i Guillemot Prophet DDR.
nopreview
TV tjuneri
Stevan Josimović
Televizijska slika lako može da postane podstanar ekrana vašeg monitora. Potrebna vam je samo odgovarajuća TV kartica, pa smo testirali Guillemot Maxi TV Video 3, Genius Video Wonder II Series, APAC ViewComp 878, ATI TV Wonder i Pinnacle Systems Studio PCTV USB.
nopreview
Sve bolje i sve jeftinije
Milan Četić
Stalni pad cena ink-jet štampača redefinisao je srednju klasu, u koju sada spadaju modeli čija je cena između 250 i 500 DEM. Napravili smo presek domaće ponude u srednjoj klasi i uporedno testirali Canon BJC 3000 i BJC 6100, Epson Stylus Color 660, Hewlett-Packard DeskJet 840C i DeskJet 930C kao i Lexmark Z31.
nopreview
Dva nova Xerox-a
Milan Četić
Xerox trenutno nudi tridesetak modela ink-jet i laserskih štampača, koji su odskora raspoloživi i na našem tržištu. Isprobali smo Docuprint P8ex i Docuprint N2125
nopreview
Ethernet bez kabla
Pavle Pulek
Mobilna telefonija je odavno postala deo svakodnevnice. Da li nas nešto slično čeka i na polju računarskih mreža?
nopreview
Mreža bez žica
Pavle Peković
Ako vam uslovi ne dozvoljavaju da napravite klasičnu kompjutersku mrežu, pokušajte bez žica - wireless. Izlažemo iskustva stečena tokom praktične realizacije jednog takvog projekta.
nopreview
Digitalnu sliku tvoju ljubim
Voja Antonić
Postoji mnogo načina da se od digitalne dobije papirna slika, spremna za album. Bavimo se različitim principima, ali i praktičnim pitanjima...
nopreview
HP DeskJet 1220C ili Canon BJC 6500
Milan Četić
Ink-jet štampači formata A3 su postali pristupačni širem krugu korisnika čim se njihova cena spustila ispod 500 DEM. Bolji modeli ipak i dalje koštaju preko 2000 DEM, a za ovaj prikaz izabrali smo dva štampača koji se po ceni nalaze u donjoj polovini pomenutog opsega - Hewlett-Packard DeskJet 1220C i Canon BJC 6500. Radi o štampačima sličnih dimenzija i performansi, koji se ipak po nekim parametrima značajno razlikuju, što ih kvalifikuje za sasvim drugačije namene.
nopreview
HP DeskJet 950C
Milan Četić
U drugoj polovini prošle godine HP je predstavio DeskJet 970C i PhotoREt III tehnologiju, koja je donela do sada neprevaziđen kvalitet štampe fotografija na ink-jet štampačima koji koriste četiri boje. U skladu sa oprobanom formulom, svaki model iz serije 800 je dobio (ili će uskoro dobiti) naslednika iz serije 900. Tako DeskJet 950C u hijerarhiji zamenjuje model 880C.
nopreview
Toshiba SD-R1002
Milan Četić
Potreba za DVD uređajima je sve veća, ali smo daleko od toga da se odreknemo CD-ROM-ova i CD pisača. Jednostavno rešenje je da u istom PC-ju imamo CD pisač i DVD ROM, ali odnedavno postoji i alternativna: Toshiba je napravila kombo drajv, koji u jednom uređaju objedinjuje CD čitač, CD-RW pisač i DVD čitač.
nopreview
HP ScanJet 5300C
Milan Četić
Trend prelaska na rezoluciju skeniranja od punih 1200 dpi se polako preliva i na niže kategorije skenera, pa model 5300 nasleđuje ScanJet 5200C. I pored visoke rezolucije, modem 5300C prilagođen je pre svega kancelarijskim primenama, a ne DTP-u...
nopreview
IC Internet
Saša Krstić
Tek svaki dvadeseti vlasnik mobilnog telefona sa IR portom koristi taj port za razmenu podataka. Vredi se potruditi, pa smo analizirali neke od praktičnih problema koji mogu nastupiti kada pokušate da povežete Windows CE računar sa mobilnim telefonom.
nopreview
Prvi utisci
Voja Gašić
Quantum LM i Maxtor Diamond Max IDE diskovi, Kingtech i Viking memorije, Hollywood+ DVD dekoder, Genius EasyPen grafička tabla, Guillemot Maxi Booster 160 zvučnici sa ugrađenim radio-aparatom, Logitech SoundMan zvučnici i volani firmi Dexxa i Logitech.NIS

Shoppster-2023-03

Erste

YuNet

Čitaj PC Press

BIZIT Seminar

Excel kuhinjica
PC
Twitter Facebook Feed Newsletter