GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
PC #58 > Hardver
Arhiva tekstova iz sekcije Hardver. Daljim podešavanjem možete suziti vašu pretragu...

Svi tesktovi u PC #58 (18) Samo tekstovi objavljeni online (0)
- PC #58 (Jul/Avgust 2000)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj
nopreview
Veliki mali DTK
Aleksandar Veljković
DTK nas je već nekoliko puta iznenadio povoljnim odnosom kvaliteta i cene svojih notebook-a, a ovoga puta ponudili su maksimum koji se može očekivati od jednog prenosivog računara. Ime modela je DTK 540i.
nopreview
Na grafičkoj raskrsnici
Aleksandar Veljković
Voodoo 5 je konačno stigao, a u isto vreme nVidia je promovisala drugu generaciju GeForce 2 GTS čipova koji briljiraju u svakom pogledu. Šta da odaberete i koliki napredak možete očekivati u odnosu na prethodnu generaciju grafičkih kartica?
nopreview
DVD leto 2000
Voja Gašić, Stevan Josimović
DVD tehnologija dostiže punu zrelost, ali glavni adut za njen prodor u PC arenu i dalje nisu programi i multimedijalni diskovi, već filmovi. Analiziramo parametre DVD uređaja i uporedno testiramo modele koje smo pronašli na YU tržištu.
nopreview
DVD u kutiji
Dejan Veselinović
Samostalne "DVD kutije" su sve popularnije. Šta da očekujete od modela Xwave i Marantz DV7000?
nopreview
DVD i Makrovizija
Dejan Ristanović
Rast popularnosti DVD plejera učinio je aktuelnom staru priču o VHS kasetama koje su zaštićene od presnimavanja. Šta Makrovizija može u novom, digitalnom svetu?
nopreview
Sve je pod kontrolerom
Voja Gašić
Dok se navikavao na sve veće kapacitete i brzinu rotacije, tržište diskova se podelilo - nekima prostora nikada dosta, a nekima je sasvim dovoljno nekoliko gigabajta. Isprobali smo WD 102BA i 153BA, Quantum lct08 i lct10, kao i Fujitsu MPE3136.
nopreview
Fujitsu-Siemens T-Bird
Branko Nikitović
Na domaće tržište ponovo stižu brand-name računari, pa se i na našem testu našla zanimljiva Fujitsu-Siemens konfiguracija...
nopreview
Maksimalna vernost
Milan Četić
Vrhunska reprodukcija fotografija na ink-jet štampačima je, teorijski gledano, dostignuta. Da bismo stvar proverili u praksi, suočili smo šest najpopularnijih foto štampača današnjice: Canon BJC 7100, Canon BJC 8200 Photo, Epson Stylus Photo 870, Hewlett-Packard DeskJet 950C, Lexmark Z31 i Lexmark Z51.
nopreview
Sedam je srećan broj
Branko Nikitović
Zahvaljujući odluci da iskoristi katodne cevi renomiranih proizvođača, Ingram Micro, proizvođač Videoseven monitora, postiže visok skor na testu. Uporedili smo modele F70, S70 MPRII, S96S, S96DN i N96DN.
nopreview
Višestruki ISDN
Branko Nikitović
ISDN priključci koje je ponudio "Telekom" su munjevito rasprodati, pa na tržištu stalno postoji glad za raznim uređajima koji omogućavaju komunikaciju preko digitalnih linija. Isprobali smo proizvide firmi ELSA i EICON Technology.
nopreview
Letnje vrućine
Bojan Petrović
Kada zavladaju letnje vrućine, mnogi od nas se rashlade u bazenu, korišćenjem klima uređaja ili barem ventilatora. Šta tada rade računari? Analiziramo problem grejanja komponenti i uticaj overklokiga na dužinu njihovog radnog veka.
nopreview
Papiri i mastila
Milan Četić
Potrošni materijal (mastila i papiri) igra važnu ulogu u svetu ink-jet štampača: od njih direktno zavisi kvalitet odštampanog materijala. Najsigurnije je koristiti originalni repro-materijal ali su alternative često znatno ekonomičnije. American Inkjet Corporation (AIC) već godinama uspešno dokazuje da cena potrošnog materijala za ink-jet-ove može da se spusti, uz očuvanje kvaliteta.
nopreview
Miševi za svakoga
Milan Četić
Pri izboru miša kod nas se najčešće gleda samo na cenu, ali ima i drugih parametara... Šta nude Genius, A4 i Mitsumi?
nopreview
Epson Stylus 760 i 1160
Milan Četić
Epson je, novim modelima ink-jet štampača, uspeo da otkloni većinu problema koji su pripisivani njegovim proizvodima: brzina i kvalitet štampe na običnom papiru sada su na visokom nivou, uz očuvanje kvaliteta reprodukcije fotografija koji je oduvek bio Epson-ov adut. Taj trend najbolje ilustruju dva nova modela, Stylus Color 760 i 1160...
nopreview
Epson Photo PC 650
Milan Četić
Digitalni foto-aparati se probijaju na našem tržištu, a Epson-ov bazni model, PhotoPC 650 je jedan od pionira tog proboja. Radi se o najslabijem i najjeftinijem Epson-ovom foto-aparatu, koji je odlično prilagođen potrebama prosečnog amatera.
nopreview
Za ljubitelje drmusanja
Milan Četić
Kontroleri za igre su postali veoma rašireni dodatak za PC računare, a force feedback tehnologija ostala je najpopularnija kod volana, mada se sada javlja i kod drugih uređaja. Isprobali smo Guillemot Force Feedback Wheel i Genius MaxFire G-09D Programmable.
nopreview
SuperMicro favoriti
Sanja Ignjatović Vlaho
Na našem računarskom tržištu najviše se traže jeftine komponente, ali postoje primene koje zahtevaju najviši kvalitet. Zato predstavljamo dve ploče poznate američke firme SuperMicro.
nopreview
Prvi utisci
Voja Gašić
Centra 4009 Warp računar, ATI Rage Fury Pro VIVO i ATI All in Wonder 128 Pro grafičke kartice, ExpandView za prikaz slike na više monitora, Samsung SyncMaster 750ST multimedijalni monitor, Philips Addons multimedijalni dodaci, Siemens Gigaset 3000 ISDN telefon, Teac USB flopi, Plantronics PC slušalice i 3M ergonomski dodaci.BIZIT plus

DigitalDay

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica
PC
Twitter Facebook Feed Newsletter