GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
PC #59 > Hardver
Arhiva tekstova iz sekcije Hardver. Daljim podešavanjem možete suziti vašu pretragu...

Svi tesktovi u PC #59 (18) Samo tekstovi objavljeni online (0)
- PC #59 (Septembar 2000)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj
nopreview
Duron ili Celeron 2?
Aleksandar Veljković
Intel i AMD ne prestaju sa procesorskim duelima pa su u ekonomskoj klasi odmerili snage modelima Celeron 2 i Duron. Oba su stigla i do nas - koji će preovladati?
nopreview
Ploče u petoj brzini
Aleksandar Veljković
Novi setovi čipova i novi procesori diktiraju pravu bujicu modela svih značajnijih proizvođača. Tražeći modele koji će se kod nas kupovati ove jeseni, testirali smo i815/E i KT-133 ploče: Abit SE-6, Acorp 6VIA89, Asus A7V, CUV4X i CUSL2, Chaintech 7AJA i 6OJV, Epox 8KTA, Gigabyte 6OMM7 i 6OXM7E, Microstar MS-6334 i K7T Pro, Soltek SL-77KVB i SL-75KV, Soyo SY-7ISM i SY-K7VIA...
nopreview
NVidia era
Aleksandar Veljković
Dok ATI kasni sa isporukom jeftinijih modela Radeon-a, NVidia je bez ikakve najave izbacila superbrzi (ali i odgovarajuće skup) GeForce 2 Ultra. Zanimljivo je i na YU tržištu: isprobali smo Creative Anihilator 2 i Elsa Gloria II.
nopreview
Nokia za profesionalce
Branko Nikitović
Iako je ime Nokia kod nas najpoznatije po mobilnim telefonima, računarski svet zna da oni prave i odlične monitore. Na našem testu našli su se modeli 445, 446 i 447 koji u nazivu nose i sufiks PRO.
nopreview
Monitori za kraj leta
Branko Nikitović
Isprobali smo proizvode firme LG - svakom segmentu tržišta namenjen je po jedan model, dok "tačku na i" stavlja izvanredni TFT monitor Studioworks 880LC.
nopreview
Novi Centrični Duron
Stevan Josimović
AMD procesori su ozbiljan izazov za kupce, pa je beogradska firma "PC Centar" predstavila računar Centra 4030Duron.
nopreview
Labtec-ova zvučna baterija
Stevan Josimović
Već prvo slušanje opravdava visoku reputaciju koja prati Labtec zvučnike. Ova firma nudi za svakoga po nešto: Spin seriju za osnovne multimedijalne primene, LCS seriju za zahtevnije korisnike i F/X Theater za one koji teže vrhunskom zvuku.
nopreview
11, 10, 01, kreni...
Voja Gašić
Digitalizacija pokretnih slika možda ne napreduje brzim tempom, ali DV (Digital Video) postaje sve zastupljeniji. Glavnu reč vodi, naravno, japanski Sony.
nopreview
Skeneri
Milan Četić, Milan Bašić
Skener je danas dovoljno mali, jeftin i jednostavan za upotrebu da će mu gotovo svaki korisnik naći po neku primenu. Uporedili smo 12 skenera koji dominiraju YU tržištem. U centru naše pažnje bili su jeftini modeli firmi Epson, Genius, Hewlett-Packard, Mustek i Plustek, ali smo isprobali i dva modela "za grafičare": Epson GT-12000 i Expression 1600 Pro.
nopreview
I autonomija i stabilizacija
Saša Krstić
Domaća firma ENEL sada nudi novu porodicu UPS-ova, koje i dalje karakteriše mogućnost višečasovnog napajanja vašeg računara.
nopreview
Xerox Docuprint M750 i M760
Milan Četić
Xerox se na našem tržištu predstavio širokim asortimanom proizvoda, među kojim dominiraju laserski štampači. Ipak, i ponuda ink-jet-ova zaslužuje da je analiziramo: koncentrisali smo se na dva nova modela, Docuprint M750 i M760.
nopreview
Lexmark Z32 i Z52
Milan Četić
Dva nova Lexmark printera pariraju izazovu koji je postavio Hewlett-Packard serijom DeskJet 900. Suština odgovora je u povećanju brzine, rezolucije i tehnike štampe.
nopreview
Canon BJC 6200
Milan Četić
Najnoviji Canon-ov ink-jet štampač BJC 6200 sledi put koji su utrli prethodnici, BJC 3000 i BJC 6100. Radi se o doteranoj verziji modela 6100, koja donosi bolje performanse...
nopreview
Epson EPL 5700L
Milan Četić
Iako po ceni pripada ekonomskoj klasi, EPL5700L obezbeđuje solidnu brzinu štampe, a Epson-ovoa RITech i MicroGray tehnologija poboljšanja rezolucije daje kvalitet štampe fotografija blizak onom koji imaju 1200 dpi laseri.
nopreview
Xerox C6
Milan Četić
C6 je osnovni ink-jet model iz Xerox-ove ponude, namenjen prvenstveno kućnoj upotrebi. Ipak, neke mogućnosti ga približavaju ozbiljnijim modelima...
nopreview
Epson StylusScan 2500
Milan Četić
Multifunkcionalne mašine postaju popularne otkad je cena spala ispod 1000 DEM. Epson StylusScan je najbolji primer ovog trenda: on integriše štampač, skener i kolor kopir mašinu.
nopreview
Alo, ođe zračenje
Voja Antonić
Mnogo se govori o štetnosti zračenja monitora i mobilnih telefona. Panične reakcije sve češće se zasnivaju na glasinama, a optimistička gledišta na rezultatima naučnih istraživanja...
nopreview
Prvi utisci
Voja Gašić
Compaq Aero 1500 palmtop, Ekstremni kuleri, Creative Encore DVD 12X, Hansol 2100A monitor, Micronet Wireless adapteri, Phone Genius 99 mini-telefon, ProComp BST1M matična ploča, Quantum lct15 diskovi, Wisecom modemi i Xwave DVD plejer.
PC Press Studio

Excel kuhinjica
PC
Twitter Facebook Feed Newsletter