GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
PC #6 > Programiranje
Arhiva tekstova iz sekcije Programiranje. Daljim podešavanjem možete suziti vašu pretragu...

Svi tesktovi u PC #6 (6) Samo tekstovi objavljeni online (0)
- PC #6 (Oktobar 1995)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj
nopreview
Can't drive 95
Dejan Jelović
Sanjate li Bila Gejtsa? Opet Windows 95! Zaista, ako želite da svoj program plasirate na tržište, nikada nije bio bolji trenutak, jer korisnici nestrpljivo čekaju 32-bitne aplikacije. Da biste ih napisali za Windows 95, potrebno je... Dejan Jelović će vam reći šta!
nopreview
Pravo pretraživanje
Obrad Bjelić
Za sve one koji su se zapitali kojom magijom se CD-ROM sa 600 megabajta podataka pretražuje u rekordno kratkom vremenu, Obrad Bijelić rešava "misteriju" ovozemaljskim argumentima, koji se koriste decenijama.
nopreview
Komunikacija procesa i niti
Vladimir Ilić
Savremeni operativni sistemi napravljeni su tako da se istovremeno može pokrenuti više programa, a da jedan drugog ne ugrožava. To, ne znači da programi ne mogu da međusobno sarađuju. Vladimir Ilić piše o tome kako "naterati" dva OS/2 procesa da razmenjuju poruke.
nopreview
Vodič kroz standardni program
Jovan Bulajić
Ako želite da upoznate neke osnovne principe CA-VO programiranja, da biste izgradili svoje programe, predlažemo da vas kroz kostur standardne aplikacije koji generiše CA-Visual Objects provede Jovan Bulajić.
nopreview
Prostoproširena rečenica
Nebojša Vasiljević
Kada spomenemo radnju koja se vrši, i vršioca radnje ili objekat radnje, sigurno vam se ispred očiju "prošeta" nastavnica srpskog jezika iz osnovne škole. Ne mora da bude, jer glagol i imenica su odličan primer za odnos u kome stoje proces i datoteka, koji posebno dobro pristaje Unix-u, uverava nas Nebojša Vasiljević.
nopreview
Raspevani diskovi
Miljan Jovanović
Miljan Jovanović i dalje piše o osnovama programiranja CD-ROM uređaja: kako se koriste resursi nevidljivi za obične korisnike, pevaju li, zaista, diskovi, i još mnogo štošta...Roche LinkedIn

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica
PC
Twitter Facebook Feed Newsletter