GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
PC #6 > Softver
Arhiva tekstova iz sekcije Softver. Daljim podešavanjem možete suziti vašu pretragu...

Svi tesktovi u PC #6 (11) Samo tekstovi objavljeni online (0)
- PC #6 (Oktobar 1995)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj
nopreview
Oslobodite snagu
Dejan Ristanović
Windows 95 je lako instalirati i pokrenuti, ali operativni sistem koji će se sam podesiti na optimalne performanse još ćemo morati da sačekamo. Dejan Ristanović objašnjava kako se "ručnim" podešavanjem raznih parametara oslobađa sva skrivena snaga novog Windows-a.
nopreview
Kancelarija 95
Dejan Ristanović, Maja Vilus, Branko Nikitović
U posetu Microsoft-ovoj kancelariji 95 vode vas Dejan Ristanović, Maja Vilus, Branko Nikitović i Dragan Sretenović. Otkrijte sa njima šta donose Word, Excel i Power Point i kako se slažu, integrisani u novi Office.
nopreview
Ovo je već ozbiljno!
Siniša Kukolj, Dragan Mitraković
Siniša Kukolj i Dragan Mitraković testirali su prvi veliki softverski paket prilagođen novom Windows-u koji nije izašao iz Microsoft-ove radionice: CorelDRAW 6.0. Corel je, izgleda, bio vredniji od Microsoft-a: njihov paket nije samo preveden u 32-bitni režim, već donosi i razne zgodne novosti...
nopreview
Word o bejziku (2)
Maja Vilus
Maja Vilus nastavlja vodič za korišćenje programskog jezika ugrađenog u Word: ovoga meseca videćemo kako se koriste IF naredbe, petlje, prozori...
nopreview
Jezik za OS/2
Novica Milić
REXX je jezik poznat još od 1979. godine. Tokom osamdesetih postao je neka vrsta standarda, a danas je jezik ogromnih mogućnosti. REXX za OS/2 predstavlja nam Novica Milić.
nopreview
Ljisica je to!
Dušan Popović
Iako je zadržao ime svojih prethodnika, Visual Fox Pro 3.0 for Windows donosi toliko poboljšanja da se može govoriti o novom jeziku. Kada se doda da je zadržana i kompatibilnost sa prethodnom verzijom, ljude koji pišu ljude koji pišu baze podataka počinju da svrbe prsti... Dušan Popović će im reći šta da očekuju!
nopreview
Kreiranje ODBC aplikacija
Pavle Peković
Nastavljajući priču o Open DataBase Connectivity standardu, Pavle Peković se u ovom broju PC-ja bavi fazama razvoja jednog ODBC programa i problemima sa kojima se programer suočava.
nopreview
Pravi put
Nenad Batoćanin
Mora se preći na novi Windows, ali se to može učiniti na lakši ili na teži način. Nenad Batoćanin predstavlja jednu Clipper biblioteku španskih autora koja će, gotovo neočekivano jednostavno, ubaciti vaše programe u puno Windows okruženje.
nopreview
Korak napred, dva nazad
Vladimir Klisić
Velike aplikacije se više ne mogu zamisliti bez tima programera, koji ih razvijaju sinhronizovano radeći i rešavajući prateće probleme. Da bi se finalne verzije programa, u savršenom stanju našle pred nama, nastali su i alati za složenu administraciju projekta. Vladimir Klisić piše o, kod nas malo poznatim, Version Control (VCS) alatima.
nopreview
Mikelanđelov mlađi brat
Kristijan Lazić
Godinu dana po "dolasku ruskog gosta" Zharinova, "gostoprimstvo" mu, na žalost, pružaju mnogi naši kompjuteri. Borbi protiv ovog virusa pridružuje se Kristijan Lazić.
nopreview
Kućni video klub
Milan Bašić
Da li vam zvuči naučnofantastično ideja da iz svoje omiljene fotelje "uskočite" u TV stanicu, izaberete neki od ponuđenih filmova, vratite se i samozadovoljno kažete "Neće oni mene više gnjaviti reprizama". Da? Više ne mora. Pročitajte šta o tome kaže Milan Bašić.YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica
PC
Twitter Facebook Feed Newsletter