GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
PC #64 > Hardver
Arhiva tekstova iz sekcije Hardver. Daljim podešavanjem možete suziti vašu pretragu...

Svi tesktovi u PC #64 (22) Samo tekstovi objavljeni online (4)
- PC #64 (Februar 2001)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj
nopreview
Duel na vrhu
Aleksandar Veljković
Pentium 4 promoviše novu, revolucionarnu arhitekturu, ali šta to konkretno donosi korisnicima? Detaljno smo ga testirali u uporedili sa najbržim Athlon-om...
preview
Bojan Tepavčević
Mnoge sumnje u Pentium 4 bile su opravdane, ali ima i oblasti u kojima novi procesor predstavlja pravo otkrovenje... Recimo, rešavanje ogromnih sistema jednačina.
nopreview
Dizajn prodaje notebook
Branko Nikitović
Apple-ov trend živahnog dizajna prenosi se i na portabl računare - još nema providnih kućišta, ali su ideje originalne. Isprobali smo Compaq Presario 1400, HP Omnibook XE3 i Toshiba Satellite 1710CDS.
nopreview
Ravno i ravnije
Branko Nikitović
Ravni monitori su već postali standard, ali novi modeli ne prestaju da stižu. Pred nama su Samsung, Hansol i Formac.
nopreview
Doping za GeForce
Nenad Vereš
Šta mislite o ideji da standardnu grafičku karticu (gotovo) besplatno pretvorite u profesionalni grafički akcelerator? Dovoljno je da premestite nekoliko otpornika...
preview
Voja Gašić
Kritična masa DVD uređaja je dostignuta, pa prodaja DVD naslova postaje sve unosniji posao. Nije, ipak, malo onih koji se još drže starog CD-ROM čitača. Isprobali smo Teac, Afreey, BTC i ASUS CD i DVD čitače.
nopreview
FIC ploče
Aleksandar Veljković
Ako ste pomislili da su svi veliki svetski proizvođači matičnih ploča već zastupljeni na našem tržištu, prevideli ste firmu FIC...
nopreview
Piši-briši kod kuće i na putu
Milan Bašić
Uz nove pisače, snimanje CD-a više nije mistična operacija koja zahteva da odvojite računar od mreže i da ne dišete dok prolazite. Uz Plextor 12/10/30A ili HP CD-Writer 8230 "prženje" CD-a postaje zadovoljstvo...
nopreview
USB modemi
Dejan Ristanović
U prvim danima USB-a govorilo se najpre o modemima. Danas ovaj interfejs obezbeđuje vezu sa skenerima, štampačima i kamerama, dok su modemi i dalje uglavnom PCI/ISA kartice. Ipak, Planet, Micronet i Elsa imaju šta da ponude.
nopreview
Na kraju puta
Milan Četić
Epson-ovi štampači Stylus Photo 790 i 890 poboljšavaju fotorealističnost otiska, ali i najavljuju kraj mogućnosti razvoja ink-jet tehnologije.
nopreview
Pioneer CDP-609
Dejan Veselinović
CD pisači za PC su "stara stvar", ali šta mislite o namenskom uređaju za one koji žele da prave sopstvene muzičke i druge kompilacije?
nopreview
Canon Fax B210C
Milan Četić
Canon Fax B210C spaja funkcije kolor faks-mašine i kolor ink-jet printera. Akcenat je, dakle, stavljen na faks segment, pa uređaj može da funkcioniše i bez oslanjanja na računar.
preview
Milan Četić
OfficeJet G85 je beskompromisna Hewlett-Packard-ova multifunkcionalna mašina: objedinjuje faks, ink-jet štampač u boji, kolor fletbed skener sa ADF-om i kolor kopir mašinu. Kako sve to funkcioniše?
nopreview
Xerox Docuprint P1210
Milan Četić
Ponekad i mala poboljšanja mogu puno toga da promene i da redefinišu područje primene laserskog štampača. Tako je Xerox Docuprint P1210 nasledio model P1202, a veća rezolucija donela je novu funkcionalnost.
nopreview
HP Color LaserJet 4550
Milan Četić
Pre skoro tri godine HP je predstavio ColorLaserJet 4500 koji je odmah pobrao odlične kritike. Sada je vreme za sledeći korak, koji se zove ColorLaserJet 4550...
nopreview
Epson Stylus Color 980
Milan Četić
Još jedan Epson-ov adut na probirljivom ink-jet tržištu ponudio je brzine koje do sada nismo sretali među modelima slične cene. Kada tome dodamo poslovični Epson-ov kvalitet, iskušenje nije malo...
nopreview
Agfa ePhoto CL18
Milan Četić
Uz ozbiljne digitalne foto-aparate, mnogi proizvođači nude i jeftine "igračke". Tako je Agfa promovisala CL 18, bazni model kamere sa CCD-om VGA rezolucije.
nopreview
Canon PowerShot G1
Milan Četić
PowerShot G1 je digitalni foto-aparat klasične koncepcije, sa nekoliko veoma zanimljivih rešenja...
nopreview
Plustek OpticPro 1248U
Milan Četić
Plustek-ovi skeneri spadaju u takozvanu široku ponudu, ali OpticPro 1248U čini korak dalje i izdvaja se od proseka...
nopreview
Agfa SnapScan e20
Milan Četić
Tržište je preplavljeno jeftinim skenerima problematičnog kvaliteta. Posle mnogo loših iskustava, testiranje modela Snapscan e20 predstavljalo je pravo zadovoljstvo...
preview
Milan Četić
Pre nekoliko meseci pisali smo o beogradskoj foto-radnji koja pretvara digitalne fotografije u papirne. Interesovanje je sve veće, pa je i "Foto Demi" ponudio sličnu uslugu.
nopreview
Prvi utisci
Voja Gašić
TehPC konfiguracije, Soyo K7VTA-B ploča, Afreey LD-2060 kućni DVD čitač, Leadtek WinFast TV2000 TV kartica, Lucky Star Conference TV kartica, Asound mrežna ponuda, Abest, IBM i NCP memorije, Cooler Master, Genius NewScroll Wireless miš, Genius SW 2.1 Slim zvučnici i ScreenBeat SoundStation zvučnici.


Nordeus

BIZIT plus

DigitalDay

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica
PC
Twitter Facebook Feed Newsletter