GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
PC #7 > Hardver
Arhiva tekstova iz sekcije Hardver. Daljim podešavanjem možete suziti vašu pretragu...

Svi tesktovi u PC #7 (9) Samo tekstovi objavljeni online (0)
- PC #7 (Novembar 1995)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj
nopreview
Snaga i lepota
Dragan Sretenović, Mikica Kocić, Branko Marović
Računski centar Univerziteta u Beogradu od nedavno ima dva moćna računara, koja je napravila kompanija Silicon Graphics. Dragan Sretenović, Mikica Kocić i Branko Marović testirali su superserver Power Challenge i radnu stanicu Indy.
nopreview
Šestorka za nova vremena
Dejan Veselinović
Vremena se menjaju, pa je i u klasi grafičkih kartica "za mase" sve više zastupljen neki od kvalitetnih čipova iz porodice S3. Da li su bolji od dosadašnjih Cirrus Logic standarda, ili možda mogu da se mere sa generičkim proizvodima kompanije ATI, otkriva Dejan Veselinović.
nopreview
Prvi SVGA notebook
Majkl Mijatović
Konstataciju datu u najavi sadržaja prošlog broja "PC"-ja o tome da su prenosni računari proizvodi za "igre bez granica", dr Majkl Mijatović potvrđuje već sada: pojavio se model kome je zaista teško odoleti - Compaq LTE5100, prvi notebook računar sa SVGA ekranom.
nopreview
AWE Cezare!
Aleksandar Šušnjar
Aleksandar Šušnjar ispunjava obećanje dato u prošlom broju "PC"-ja i objavljuje rezultate testiranja "wavetable orkestara", pa vas kroz priču, započetu još davne 1948. godine, upoznaje sa značenjem prideva wavetable, otkriva dobre i loše strane dva proizvoda: Creative Tehnology Sound Blaster AWE 32 i Turtle Beach Multisound Monterey (Tahiti+Rio) i objašnjava zašto se njihovo testiranje mora svesti na subjektivan stav autora.
nopreview
Kolor štampači
Majkl Mijatović
U svet kolor štampača nas vodi dr Majkl Mijatović: velika borba na tržištu rezultat je mnogobrojnih proizvođača i korišćenja nekoliko tehnologija, od kojih ni nijedna nije preovlađujuća. To je razlog i velikom rasponu cena, koji može učiniti da date ogroman novac i dobijete tek neznatno bolji otisak od onog koji daje neki drugi, finansijski znatno skromniji štampač.
nopreview
P6 na drugi pogled
Dejan Ristanović
Da stvari nisu onakve kakve na prvi pogled ili, kada je reč o proizvođačima mikroprocesora, na prva uveravanja izgledaju, pokazuje i P6 - Intel je prećutao neke nedostatke ovoga procesora koje su prva nezavisna testiranja dokazala. Dejan Ristanović otkriva i "drugu stranu medalje".
nopreview
Bitno o bitovima
Bojan Petrović
Aplikacije danas ne zahtevaju samo mnogo prostora na hard disku ili CD-ROM ploči: sada je, više no ikada, količina instalirane memorije na matičnoj ploči PC računara presudna za njihovo optimalno funkcionisanje. Bojan Petrović objašnjava šta je to memorija, kako funkcioniše i koju vrstu memorije treba ugraditi u koju komponentu sistema.
nopreview
Francuski šarm
Zoran Životić
Umesto uobičajenih američkih ili tajvanskih modema, Zoran Životić ovoga puta predstavlja 28,800 bps modeme francuske firme ARN... u eksternoj, internoj i notebook verziji.
nopreview
Kuda ide PC?
Milan Bašić
Napokon je došlo vreme da PC računar postavi nove trendove u razvoju računarstva. Da li će se u narednih dve do četiri godine lik najpopularnijeg kompjutera na svetu potpuno promeniti, pokušaće da odgonetne Milan Bašić.YuNet

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica
PC
Twitter Facebook Feed Newsletter