GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
PC #7 > Softver
Arhiva tekstova iz sekcije Softver. Daljim podešavanjem možete suziti vašu pretragu...

Svi tesktovi u PC #7 (10) Samo tekstovi objavljeni online (0)
- PC #7 (Novembar 1995)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj
nopreview
Prvi pogled na četvorku
Dejan Ristanović
Na osnovu kratkog druženja sa Visual Basic-om 4.0, Dejan Ristanović predviđa da će ovaj gorostas izrastao iz malog, ali moćnog paketa, Bilu Gejtsu, i pored sve slave pobrane ovih meseci, doneti glavobolju.
nopreview
Zasluženi PLUS
Branko Nikitović
Branko Nikitović predstavlja Microsoft-ov paket MS Plus!. Već System Agent i DriveSpace3 su dovoljan razlog za njegovu nabavku, da ne spominjemo ostale delove za doterivanje detalja. Zato ne žalite prostor na disku, jer će vam ovaj program pružiti lakši rad i dobru zabavu.
nopreview
Norton štiti Windows 95
Zoran Kehler
Da se ništa u kompjuterskom svetu ne prepušta slučaju, potvrđuje podatak da je, još pre zvanične pojave Windows-a 95, bio spreman i antivirusni program za njega u različitim verzijama, od različitih proizvođača. Svoje iskustvo sa jednim od njih, Symantec-ovim Norton AntiVirus for Windows 95, prenosi Zoran Kehler.
nopreview
Doktor za ceo sistem
Bojan Petrović
Nema domaćeg korisnika računara koji nije čuo za paket Norton Utilities - na raznim PC kompjuterima vrte se razne verzije ovog paketa. Bojan Petrović je testirao onu najnoviju, prilagođenu novom Windows-u.
nopreview
Od šeme do pločice
Predrag Drljača
Ručnog crtanje elektronskih šema, projektovanje pločica i simulacija sklopova su davna prošlost: uz pomoć odgovarajućeg programa, kompjuter će posao obaviti daleko elegantnije, i čak generisati dokumentaciju. Predrag Drljača piše o paketima PSPICE Electrical Circuit Simulator, Tango, Orcad i Protel for Windows.
nopreview
Moć grafike brzinom DOS-a
Nenad Batoćanin
Iako Windows postaje preovlađujuća platforma za naredne godine, DOS se još uvek ne predaje: izašla je nova verzija CA-Clipper 5.3. Bez obzira što se radi o maloj promeni u oznaci verzije, Nenad Batoćanin pokazuje da novi Clipper donosi brojne i veoma korisne novitete.
nopreview
Mreža za po kući
Pavle Peković
Svima kojima je "veliki" Novell Netware suviše komplikovan i nepotreban a Windows mreža preterano zahtevna, Pavle Peković predstavlja Personal Netware, koji bez muke povezuje računare raznih generacija i sa raznim operativnim sistemima.
nopreview
Reč po reč...
Maja Vilus
... u Word-u, sa Majom Vilus, ovoga meseca o dijalogu, kontrolama za različita listanja, čekiranjima, kliktanjima, a naša saradnica, sve što je do sada obradila, demonstrira na primeru makroa koji predstavlja osnovu komercijalnog programa Korektor.
nopreview
Ta divna stvorenja
Zoran Milosavljević
U svetu je sve više glasova protiv uništavanja flore i faune. Govori se da je čovek tehnologiju okrenuo protiv prirode i sebe samoga, i da će, ako ovako nastavi, sam čovek ubrzo nestati. Ali, da tehnologija može pomoći u spasavanju sveta, pokazuju kolekcije multimedijalnih CD-ROM-ova kroz koje se mogu upoznati životinje, sa živim slikama i zvucima prirode. Zoran Milosavljević ovim tekstom daje svoj doprinos za dobrobit tih divnih stvorenja.
nopreview
Super projektant
Milivoje Čolić
Poslovi na kojima se pokazuje prava moć računara su namenjeni arhitektama, građevincima i drugim konstruktorima. Milivoje Čolić pokazuje kako paket alata za građevinarstvo Softesk S7 olakšava rad, skraćuje rokove i pojeftinjuje projektovanje.
BIZIT plus

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica
PC
Twitter Facebook Feed Newsletter