GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
PC #8 > Hardver
Arhiva tekstova iz sekcije Hardver. Daljim podešavanjem možete suziti vašu pretragu...

Svi tesktovi u PC #8 (7) Samo tekstovi objavljeni online (0)
- PC #8 (Decembar 1995)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj
nopreview
P6 prvenci
Majkl Mijatović
Ispred dr Majkla Mijatovića su se našla prva četiri računara nove generacije, zasnovana na mikroprocesoru P6, pa je naš saradnik pokušao da otkrije da li je Intel, promenivši ime ovom procesoru u Pentium Pro, uspeo da otkloni i loš publicitet koji je nosio klasični Pentuim.
nopreview
Pentium ili RISC
Bojan Tepavčević
Suprotno uobičajenoj praksi da procesore Intel-a upoređujemo među sobom, po sistemu Intel protiv Intel-a, naš saradnik Bojan Tepavčević ih je suočio sa RISC mašinama... pogledajte grafik i mnogo toga će vam biti jasno.
nopreview
Dok iglice udaraju
Jovan Bulajić
Nove tehnologije su učinile da zlatno doba matričnih štampača prođe, ali se oni ipak ne predaju - za mnoge potrebe i dalje su optimalno rešenje. Zato je Jovan Bulajić testirao dva nova modela firme Fujitsu: najjeftiniji DL700 i najskuplji DL6600.
nopreview
Sa strane u memoriju
Majkl Mijatović
Skener više nije samo naprava koja se koristi u stonom izdavaštvu - svaka kancelarija je puna papira koje bi bilo dobro preneti na disk, klasifikovati, obraditi... Majkl Mijatović je testirao nekoliko najpopularnijih skenera koji su prilagođeni kancelarijama, kako cenom tako i mogućnostima.
nopreview
U susret videu
Dejan Veselinović
Dejan Veselinović je pregledao tri najnovija CD-ROM drajva: NEC CDR-272, Sony CDU-75E i Vertos 400ETD. Koji je od njih najbolje prilagođen zahtevima digitalnog videa?
nopreview
U Wordu do Užica
Bojan Petrović
Bojan Petrović, u nastavku naše rubrike "Na drugi pogled", analizira prenosni računar AT&T Globalyst 2000 - pročitajte šta se u dužem radu pokazalo kao vrlina, a šta kao mana ovog prenosnika.
nopreview
Nizovi diskova
Dejan Veselinović
Priču o bezbednosti podataka i arhiviranja Dejan Veselinović zaokružuje nizovima diskova. Da li se akutni problemi "pada" diskova i gubitka podataka na njima rešavaju zamenom ili dodavanjem novih diskova na niz? Kakvi su rezultati primene RAID (Redundant Array of Inexpensive Disks) tehnologije?
PC Press Studio

Excel kuhinjica
PC
Twitter Facebook Feed Newsletter