GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
PC #8 > Programiranje
Arhiva tekstova iz sekcije Programiranje. Daljim podešavanjem možete suziti vašu pretragu...

Svi tesktovi u PC #8 (7) Samo tekstovi objavljeni online (0)
- PC #8 (Decembar 1995)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj
nopreview
Na strani servera
Zoran Životić
Iako je Novell NetWare veoma rasprostranjen, malo ko se usudio da piše NLM module koji se izvršavaju na serveru. Zoran Životić piše o osnovama NLM programiranja, otkrivajući usput i razne tajne NetWare-a koji je "iznutra" mnogo manje robustan nego spolja...
nopreview
Priča o zatvorenoj zagradi
Nenad Batoćanin
Večita dilema programera je kako da brzo i elegantno pišu programe ili, ako vam je tako draže, kako naterati računar da radi posao umesto njih. Nenad Batoćanin prikazuje konkretno Clipper rešenje koje će, kroz mehanizam transakcija, ne samo olakšati razvoj već i učiniti programe koji rade pod mrežom daleko pouzdanijim.
nopreview
Lični spasilac
Dragan Cvetković
Da li ste ikada poželili da imate svoj, potpuno originalni, Screen Saver? Dragan Cvetković nas uverava da njegovo pisanje nije komplikovano - atraktivan screen saver može se začas napisati na Visual Basic-u, uz korišćenje ugrađenih mehanizama samog Windows-a.
nopreview
Ispod šatre
Obrad Bjelić
Windows 95 donosi petnaestak novih, fleksibilnih kontrola, koje će svakog programera podstaći da aplikaciju učini moćnom i prijatnom za upotrebu. O njima piše Obrad Bjelić.
nopreview
Ceđenje suve drenovine
Aco Samardžić
Naš novi saradnik Aco Samardžić predstavlja JPEG (Joint Photographic Experts Group) standard algoritma za kompresiju digitalnih slika, koji je danas u širokoj upotrebi. Pročitajte zašto je rad ljudi iz JPEG grupe uporedio sa "metodama rada" nacionalnog junaka Marka Kraljevića.
nopreview
A sada... pokret!
Vojislav Stojković
Jedna od najvažnijih oblasti kompjuterske grafike je animacija, pa je cilj programera da za nju napravi što bolje rutine. Početnicima će ovaj tekst Vojislav Stojkovića pomoći da proizvedu atraktivne "pokretne slike".
nopreview
Brzinom munje
Milan Bašić
Nisu baš svi argumenti kod Intel-a - mnogi, znajući ko stoji iza projekta PowerPC, tipuju baš na ovaj procesor. Milan Bašić razmatra perspektive PowerPC računara uz predstavljanje tri konkretna modela.Roche LinkedIn

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica
PC
Twitter Facebook Feed Newsletter