GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
PC #8 > Softver
Arhiva tekstova iz sekcije Softver. Daljim podešavanjem možete suziti vašu pretragu...

Svi tesktovi u PC #8 (12) Samo tekstovi objavljeni online (0)
- PC #8 (Decembar 1995)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj
nopreview
Visual Basic 4
Dejan Ristanović
Visual Basic uvek izaziva veliku pažnju korisnika računara koji žele da brzo i lako, možda i bez preteranog predznanja, proizvedu efektne Windows programe. Iako ponešto iskomplikovana različitim verzijama koje obuhvataju samo neke od komponenti kompletnog sistema, verzija 4.0 je značajan korak unapred - Dejan Ristanović je, analizirajući ovaj paket, zaključio da su početnici u programiranju po prvi put dobili alatku za proizvodnju stabilnih 32-bitnih aplikacija.
nopreview
Navigacija prema Nortonu
Bojan Petrović
Ime Pitera Nortona odavno je postalo sinonim za pakete programa čiji je cilj proširenje mogućnosti operativnih sistema za PC računare. Posle Norton Utilities-a za Windows 95, pred nama je Norton Navigator za isti operativni sistem; prednosti i mane ovog paketa otkriva Bojan Petrović.
nopreview
Office Jr
Branko Nikitović
MS Works 4.0 za Windows 95 je prava i moćna alternativa ogromnom integrisanom paketu Microsoft Office, smatra Branko Nikitović i analizira sve ono što Works čini pravim izborom, naročito kada se radi o vlasnicima nešto slabijih računara.
nopreview
Treći put - Linux
Dragan Večerina, Dragan Sretenović
U svetu se poslednjih meseci puno govori o fenomenu zvanom Linux. Ova, svima dostupna, verzija Unix-a učinila je da Linux uđe i na kućne mašine, dok za razne komunikacione servere već predstavlja standard. Dragan Večerina i Dragan Sretenović predstavljaju novu verziju, Linux Slackware 3.0.
nopreview
Prvih par mikrosekundi
Vlada Ćalić
Iako je Windows 95 tek nekoliko meseci sa nama, i dalje mnogi raspravljaju o tome da li on zaista samostalan ili ne. Zbog toga Vlada Ćalić skreće vašu pažnju na proceduru startovanja Windows-a, uveren da će njeno razumevanje dati jasan odgovor na tu dilemu.
nopreview
Microsoft-ovo oružje
Nebojša Vasiljević
Ideja Microsoft-a da napravi operativni sistem koji neće zaostajati za modernim verzijama drugih, rezultirala je - Windows NT-om. Kroz upoređivanje sa starom linijom Windows-a i Unix-om, Nebojša Vasiljević, otkriva arhitekturu Gejtsovog proizvoda i njegovu konkurentnost na tržištu.
nopreview
Vaš sledeći OS
Bojan Petrović
Na tržištu operativnih sistema za PC računare je žestoka gužva, pa ni iskusnim korisnicima više nije lako da donesu odluku "kom se carstvu privoleti". Bojan Petrović se posebno interesovao za performanse - kroz niz testova uporedio je Windows 3.11, Windows 95, Windows NT i OS/2 Warp.
nopreview
Prezentacije pomoću računara
Dragan Sretenović
Ma kako neka ideja, projekat ili proizvod bili dobri, današnje tržište zahteva i njihovo dobro predstavljanje javnosti. Dragan Sretenović će vam pomoći da kreirate kvalitetnu prezentaciju koristeći poznati program Power Point iz paketa Microsoft Office.
nopreview
Nestalni dijalozi
Maja Vilus
Lekcijom u kojoj predstavlja dinamičke dijaloge, Maja Vilus završava školu WordBasic-a - naučićete da kreirate dijaloge čija struktura zavisi od stanja sistema ili nekih odgovora korisnika. Dalje izučavanje je na vama: izložene informacije predstavljaju dobru osnovu za pisanje složenih Word makroa.
nopreview
I Internet Bilov?
Zoran Kehler
The Microsoft Network nije samo stidljivi korak u svet online usluga, već je za svog proizvođača i kamen temeljac četiri velika poduhvata. Zoran Kehler otkriva argumente kojima ova, iz Jugoslavije za sada teško pristupačna, mreža namerava da se priključi najvećim online servisima.
nopreview
Word virus
Kristijan Lazić
Virusima nikad kraja - taman se izborimo sa jednim, a drugi već uveliko caruje računarima. Najnoviji je WordMacro.Concept, koji se isključivo širi kroz Micosoft Word 6.0 dokumente. Kristijan Lazić će vam pomoći da se ratosiljate ove napasti.
nopreview
Od okeana do orbite
Zoran Milosavljević
Zoran Milosavljević predstavlja najnovije Microsoft-ove multimedijalne CD-ROM-ove: Encarta 96, World Atlas i Oceans - atraktivnošću sadržaja i kvalitetnom realizacijom Microsoft potvrđuje svoje vodeće mesto u ovoj oblasti.BIZIT plus

DigitalDay

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica
PC
Twitter Facebook Feed Newsletter