GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
PC #85 > Softver
Arhiva tekstova iz sekcije Softver. Daljim podešavanjem možete suziti vašu pretragu...

Svi tesktovi u PC #85 (15) Samo tekstovi objavljeni online (2)
- PC #85 (Januar 2003)
- U prodaji po ceni od 110 din

broj
preview
Bojan Stojanović
Kada "na crtu" stanu Windows XP i Windows 3.1, pobednik je unapred poznat. Ipak, to je dobra prilika da, na kraju još jedne godine, sagledamo put razvoja računarske tehnologije...
nopreview
U susret lokalizaciji
Bojan Stojanović
Početak prevođenja operativnog sistema Windows XP na srpski jezik privukao je veliku pažnju javnosti, ali su tehnički aspekti lokalizacije ostali nepoznati ili su loše tumačeni. Pokušajmo da razmrsimo čvor...
nopreview
Prinova u Office familiji
Dragan Grbić
Nismo morali dugo da čekamo do najave prvog pravog klijentskog programa uklopljenog u Office koji u potpunosti počiva na XML tehnologiji. Šta će doneti Microsoft XDocs?
nopreview
MySQL 4
Mihailo Đorić
Legalizacija softvera je realnost, pa su mnogi počeli da istražuju i besplatne alternative. Da li vaše potrebe na Web serveru zahtevaju moćan i glomazan DBMS ili bi se stvar mogla obaviti i pomoću MySQL-a?
preview
Đorđe Grujić
ArchiCAD ima isti rendering kao i pre pet godina. CAD softver možda i ne mora da ima neki poseban rendering, ali korisnici traže refleksije, refrakcije i pri tom vole jedan paket za sve potrebe. Rešenje je AV Works.
nopreview
Kreativnost u digitalnom svetu
Aleksandar Milošević
Za devet meseci pojavile su se čak tri verzije paketa Architectural Studio. Zašto je pažnja Autodesk-a tokom protekle godine bila usmerena upravo ka ovom programu?
nopreview
Kafa, zec i kornjača
Đorđe Grujić
GDL objekti su najekonomičniji format prostornog zapisa. Kako ih napisati, a da ne morate da investirate u punu licencu ArchiCAD-a?
nopreview
Norton SystemWorks 2003
Branislav Babović
Novi paket kompanije Symantec sa prepoznatljivom etiketom Norton SystemWorks objedinjuje skup najvažnijih alatki koje Windows bilo koje generacije održavaju u top-formi.
nopreview
Malolitražni PDF
Bojan Stojanović
Postoji mnogo besplatnih i jeftinih alata za konverziju dokumenata u PDF format. Da li su oni dostojna zamena za Acrobat?
nopreview
ASP Portal
Nikola Stojanović
Besplatni softver za Web portale PHP Nuke vremenom je osvojio srca mnogih Webmaster-a. Malo je poznato da i za Microsoft-ovu Web platformu postoji slično instant rešenje, pod imenom ASP Portal.
nopreview
Posle 1. januara
Dejan Ristanović
Microsoft-ova kampanja legalizacije softvera je pri kraju; softver će se, naravno, i dalje prodavati, ali će cene u OSL ponudi biti više. Zato će se neki korisnici zainteresovati i za OLP, trajnu kupovinu licenci.
nopreview
pc085inf.zip
(6.04 KB)
Druga zima, prvi SP...
Slobodan Ljubišić
XP je uveliko proslavio prvi rođendan i "preživeo" prvi service pack, pa se time i kvalifikovao za ozbiljnije primene u poslovnom okruženju...
nopreview
Veštačka inteligencija danas
Nadežda Veljković
Film "AI" Stivena Spilberga izazvao je veliko interesovanje, ali i otvorio mnoge dileme. Šta se krije iza pojma veštačke inteligencije i koliko je naša stvarnost daleka od Spilbergove mašte?
nopreview
Uslužni programi
Jovan Bulajić
AIDA32, Fantom CD, KoolMoves i Speed Commander.
nopreview
Multimedija
Aleksandar Veljković
Betty Crocker's New Cookbook i World Book 2003 Deluxe Edition.


NIS

Ingram Micro

NLB Banka


Čitaj PC Press

Excel kuhinjica
PC
Twitter Facebook Feed Newsletter