GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
PC #188 > Aktuelno
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
preview
Berlinski Brother kongres
Andrijana Maksimović
Brother je jedan od tržišnih lidera u oblasti štampe, ali je njegova popularnost u Americi i Zapadnoj Evropi znatno veća nego kod nas. Upravo zato smo se rado odazvali pozivu Brother Europe za Press Event 2012, koji je održan u Berlinu 17. i 18. aprila.
- PC #188 (Maj 2012)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj

Berlinski Brother kongres

(kliknite za veću sliku)

Kompanija Brother je osnovana u Japanu 1908. godine i bavila se proizvodnjom industrijskih mašina za šivenje. Tokom prošlog veka kompanija se razvila i proširila polje delovanja na rešenja za štampu i komunikacije. Najpoznatiji Brother proizvodi su štampači, multifunkcionalni uređaji i mobilna rešenja za štampu i obradu dokumenata.

Proslavljajući 50 godina od osnivanja filijale u Nemačkoj, čelnici kompanije su upoznali novinare iz cele Evrope sa novim, revolucionarnim proizvodima koji su razvijeni u Brother laboratorijama, a neki od njih su već pušteni u masovnu proizvodnju i prodaju. Pomenućemo neke od najzanimljivijih...

AiRScouter Sećate li se emisije Beyond Tomorrow, u kojoj su predstavljani tehnološki proizvodi ispred svog vremena? AirScouter predstavlja upravo takav proizvod koji će promeniti naše shvatanje reprodukcije slika i video-zapisa. To je minijaturni displej postavljen na specijalne naočare koji omogućava da video‑zapis ili slika sa kompjutera ili smartfona bude vidljiva ispred posmatračevog oka. Iako je postavljen veoma blizu oka, displej emituje sliku koja deluje kao da je na metar od posmatrača. Ovo rešenje može biti veoma zgodno za preciznu proizvodnju, modelarstvo ili kretanje kroz nepoznat predeo, što neodoljivo podseća na augmented reality. Zamislite da šetate ulicom i istovremeno posmatrate detalje sa Google Maps‑a sa svog telefona. Ove revolucionarne naočare je već sada moguće kupiti u Japanu po ceni od „samo“ 1.700 jena.

Najbrži inkjet štampač na svetu je zaokupio najveću pažnju posetilaca. To je novi MF inkjet iz serije X. Verovali ili ne, njegova brzina je čak 100 stranica u minutu, što je impresivno ako se uzme u obzir da je prosečna brzina inkjet štampača tek oko 20 stranica po minutu. Rad postaje lakši i efikasniji jer se za isto vreme odštampa pet puta veća količina materijala. Nažalost, štampač ćemo pronaći na rafovima prodavnica tek za godinu dana.

Mobilni skeneri i štampači

Da je mobilnost postala tržišni zahtev, dokazuju modeli štampača i skenera koji staju u džep. Na primer, A4 skener DS Mobile 700 D teži svega 340 grama, dakle pola mase iPad‑a (662 grama). Sličan je i malecki PocketJet s termalnim štampačem PJ 660 koji, uprkos gabaritima, štampa na A4 formatu.

Iskoristili smo priliku i porazgovarali i sa generalnim direktorom kompanije Brother. Toshikazu Koike je jasno izrekao nameru da Brother u Srbiji, uz pomoć distributera, preduzeća Solytron, zauzme jednu od prve tri pozicije na tržištu kada su u pitanju uređaji za štampu. Gospodin Koike je naglasio i posvećenost kompanije usavršavanju komunikacionih rešenja kao što je OmniJoin, aplikacija za konferencijske video-pozive koja po mogućnostima prevazilazi dosadašnja rešenja na tržištu.

Berlin smo napustili puni lepih utisaka, sa predosećanjem da će se Brother ubrzo odomaćiti u Srbiji, kao uostalom i drugi veliki japanski brendovi.

SLEDEĆI TEKST U PC #188
nopreview
Uvodnik
Dejan Ristanović


NativeTeams

Realme

Inspira

Računari i Galaksija

Top50 2023 - YouTube


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica

.

PC
Twitter Facebook Feed Newsletter