GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
PC #192 > Hardver
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
preview
Pravi mali bioskop
Mladen Mijatović
Iz NEC-a stiže novi kompaktni Digital Cinema Projektor NC900C, sa novom tehnologijom lampe i pristupačnom cenom.
- PC #192 (Oktobar 2012)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj

Pravi mali bioskop

NEC NC900C. Dimenzije: 621×798×314 mm; 43 kg • Interfejsi: HDMI 1.4a, 2×HD-SDI 3G, 2×Gigabit Ethernet • Širina ekrana: do 9 m. Cena: Oko 40.000 dinara.
(kliknite za veću sliku)

Prava mera cene nekog uređaja počinje od iznosa koji ćete platiti prodavcu, ali na njega treba dodati i ukupne troškove koje ćete imati tokom njegovog održavanja. Kod velikih digitalnih projektora namenjenih bioskopskim salama troškovi eksploatacije su bitna stavka.

NEC NC900C je novi kompaktan Digital Cinema projektor koji je, zbog malih dimenzija i niskih troškova održavanja, odlično rešenje za manje bioskopske sale, a primeren je i kao centralni deo vrhunskog kućnog digitalnog bioskopa. Zasnovan je na novom čipsetu Texas Instruments S2K i koristi sistem Easy NSH Dual‑Lamp koji, budući da ima dve lampe, garantuje da se čak i u slučaju otkaza jedne od njih neće pojaviti crn ekran. Lampe su vrlo štedljive (sistem NSH Dual Lamp od 2×350 W daje isti rezultat kao Xenon lampa od 1,4 kW), malih su dimenzija, manje se greju (projektor nema otvor za izbacibanje toplog vazduha – jednostavno nisu potrebni), a lakše se menjaju, transportuju i skladište.

Veličina platna na koje ovaj projektor upućuje sliku maksimalno je 9 metara, a podržani su i 3D sadržaji u visokom framerate‑u (HFR 3D). Uređaj je malih dimenzija i može se montirati na pod ili na tavanicu, pa se lako smešta i u manje sale, zbog čega je i zaslužio epitet „kompakt“.

NC 900C ima više opcija za povezivanje ulaznih signala, uključujući HDMI 1.4a, te dva HD‑SDI 3G interfejsa kao i dva gigabitna Ethernet priključka, pošto video‑materijal može da se preuzme i sa lokalne mreže i uskladišti na integrisani RAID server kapaciteta 2 terabajta unutar NEC IMS‑a (Integrated Media Server). Projektor bi trebalo da se pojavi na našem tržištu u decembru ove godine pa precizna cena nije poznata, ali verujemo da će biti u okvirima preporučene.

Korisne adrese:

DEKADAS
http://www.dekadas.rs

SLEDEĆI TEKST U PC #192
preview
SONY Cyber Shot DSC-RX1
Nenad Veljković


NativeTeams

Realme

AB Soft

Računari i Galaksija

Top50 2023 - YouTube


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica

.

PC
Twitter Facebook Feed Newsletter