GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
PC #201 > Prvi pogled
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
preview
Profesionalno na 8 ili 10 bita
Mladen Mijatović
Iz NEC-a nam stižu dva monitora namenjena pripremi za štampu, dizajnerima i drugim grafičkim profesionalcima. Jači od ova dva modela, PA242W, može da se pohvali 10-bitnim AH-IPS ekranom, što ga čini referentnim uređajem u ovom segmentu tržišta.
- PC #201 (Jul/Avgust 2013)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj

Profesionalno na 8 ili 10 bita

(kliknite za veću sliku)

NEC P242W je novi profesionalni monitor širokog formata slike, koji stiže kao zamena za NEC P241W. Namenjen je grafički zahtevnim aplikacijama i profesionalnim korisnicima koji se bave fotografijom, grafičkim i Web dizajnom, inženjerima koji koriste CAD i CAM alate i zahtevnijem kancelarijskom okruženju. Adekvatan je izbor i za neke medicinske primene, gde zbog dobre reprodukcije boja i vernog prikaza monohromatskih slika daje dobre rezultate u kod pregleda rezultata dobijenih rendgenom, skenerom i drugim medicinskim instrumentima.

IPS TFT displej s LED pozadinskim osvetljenjem ima native full‑HD rezoluciju, a različiti ulazni interfejsi nude mogućnost za povezivanje po praktično svim aktuelnim standardima: počev od starog 15‑pinskog RGB konektora, preko digitalnog DVI‑D, HDMI, do DisplayPort‑a. Monitor je lepo dizajniran, s tankim ivičnim ramom koji ističe sliku i pivot postoljem koje dozvoljava zakretanje ekrana za 90 stepeni. Mislilo se i na sitne detalje koji olakšavaju svakodnevni rad: integrisani USB hub će omogućiti da se miš, tastatura, Web kamera, spoljne memorije i sve ono što kačimo na USB poveže bez pravljenja „špageta“ od kablova po radnom stolu. Od naprednih odlika pomenućemo još i mogućnost istovremenog prikaza slike iz dva različita izvora (Picture‑in‑Picture i Picture‑by‑Picture), kao i funkciju KVM sviča za USB tastature i miševe, što omogućuje rad s dva računara istovremeno.

Sve što je rečeno za NEC P242W važi i za NEC PA242W, uz važan dodatak: ovaj model je opremljen 10‑bitnim AH‑IPS GB‑R panelom. Nova tehnologija displeja donosi nam još bolji kontrast i spektralno čistije boje, kojih zbog 10‑bitne rezolucije ovde ima više od milijardu, pa ovaj monitor predstavlja svojevrsnu referencu na tržištu profesionalnih displeja.

Korisne adrese:

DEKADAS
http://www.dekadas.rs



Nordeus

BIZIT plus

DigitalDay

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica

.

PC
Twitter Facebook Feed Newsletter