GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
PC #225 > Gizmodrom
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
preview
Wake me UP
Andrijana Maksimović
U PC#224 smo najavili da je i kod nas počela prodaja Jawbone fitnes narukvice UP2. Posredstvom uvoznika Digital Brain Accessories u našoj Redakciji su se našli UP2, ali i još noviji model UP3
- PC #225 u prodaji po ceni od 110 din
broj

Wake me UP

image

Obe narukvice su veoma elegantne, UP2 je za nijansu tanja i nenametljivija – više odgovara ideji da se wearables nose po čitav dan i da vam ne smetaju šta god da radite. UP3 je nešto robustnija ali je opremljena sa više senzora koji tu robustnost opravdavaju. Narukvice odgovaraju svima, za obime zglopa od 140 do 190 milimetara.

Sve Jawbone narukvice prati sjajna UP App koja tokom korišćenja, u kompletu sa narukvicom i vašim smart telefonom polako postaje vaš lični guru, trener, budilnik, pa čak i lekar. Što je duže koristite, aplikacija bolje upoznaje vaše navike, opominje vas i kontroliše vašu ishranu, unos vode i vežbanje. Aplikacija kontroliše i vaš san – njegov kvalitet i učestalost. Narukvica precizno prati spavanje, bez potrebe za uključivanjem i isključivanjem noćnog režima. Sistem detektuje faze dubokog i lakog sna, dok se kod UP3 modela, zbog dodatnih senzora može zabeležiti i REM faza, koja je odgovorna za snove, ali i za stvaranje dugoročne memorije. UP3 model sadrži i senzor za merenje pulsa, pa može na vreme upozoriti na eventualne nepravilnosti rada srca. Veoma ugodno je korišćenje Smart Alarm opcije čija je osnovna namena da vas probudi, i to čini neuporedivo suptilnije od vekerice u šerpi. Pored buđenja, Smart Alarm vas opominje kad predugo sedite ili da je došlo vreme da popijete lek.

image

Sve ove podatke možete podeliti sa svojim prijateljima koji takođe koriste UP gedžete. Međusobno možete motivisati jedni druge u vezi trčanja ili ishrane i pratiti postizanje ciljeva. Na taj način pravite svoju društvenu mrežu, koja vas dodatno motiviše da se pridržavate principa zdravog života. Osobina koja nas je zadivila jeste trajanje baterije. Jedno punjenje baterije (koje traje otprilike oko sat vremena) je dovoljno za sedam dana korišćenja narukvice.

Posle određenog vremena korišćenja UP2 i UP3 narukvice, shvatili smo da je njihova osnovna namena da nas pokrenu i motivišu da zdravije živimo. Da li ćemo izabrati UP2 ili UP3, ili neki treći model drugog proizvođača stvar je izbora... i dubine džepa.

www.pametniuredjaji.comNIS

Epson

YuNet


BIZIT 2020

Excel kuhinjica

Jooble

.

PC
Twitter Facebook Feed Newsletter