GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
PC #228 > Aktuelno
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
preview
Noviteti za jubilej
Milan Bašić
Tradicionalno decembarsko savetovanje kompanije AB Soft je ponovo pokazalo koliko je njihov ERP napredovao. Istovremeno, AB Soft je obeležio 25 godina uspešnog rada
- PC #228 (Januar 2016)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj

Noviteti za jubilej

image

Ovogodišnje tradicionalno decembarsko savetovanje je, pored radne, imalo i posebnu svečarsku atmosferu. AB Soft nije samo jedan od najznačajnih domaćih proizvođača poslovnog softvera, već je i jedan od najdugovečnijih, a 25 godina uspešnog rada je jubilej vredan posebnog slavlja.

Konstantna unapređenja

Ove godine naš domaćin je bio Milan Janić, konsultant sa višedecenijskim iskustvom u razvoju i implementaciji ovog poslovno-informacionog sistema. Kaže nam da je rad na unapređenju softvera u poslednjih godinu dana bio veoma intenzivan i da je puno toga urađeno, ne samo u onom delu koji korisnici neposredno vide već i, kako se to obično kaže, „ispod haube“, dakle u dubini programerskog koda. Sve to je imalo za cilj da se pripremi teren za razvoj koji sledi u narednim godinama, ali i da se stvore mogućnosti za implementaciju potpuno novih tehnologija.

image
Reč korisnika: Radoslav Siriški Agropromet Bečej

Učesnici skupa su bili veoma zainteresovani da vide kako su ispraćene promene u novim pravilnicima, pre svega u onim koja se tiču obaveze izdavanja računa i izostavljanju određenih podataka na njima, o načinu izmene poreske osnovice za obračunavanje poreza na dodatnu vrednost, o obračunu PDV-a u oblasti građevinarstva, prometu sekundarnih sirovina, izdavanju računa za usluge u oblasti autorskih i srodnih prava i drugim oblicima intelektualne svojine... Spisak je daleko duži jer se zakonodavac ove godine potrudio da puno toga prilagodi standardima EU.

Ne samo da je AB Soft ERP ispratio zakonske promene, već je prilagođenje potrebama svakog korisnika ponaosob izuzetno jednostavno i obavlja se kroz postavljanje parametara.

I na mobilnim uređajima

image
Reč korisnika: Marija Švabić, Đorđe Mićić i Snežana Juričić, JKP Pogrebne usluge

Najviše nas je zanimalo šta je AB Soft realizovao, a što nije postojalo pre godinu dana. U tom pogledu potpuno novi proizvodi su aplikacija za Android uređaje i Web portal za zaposlene. Android aplikaciju je predstavio Goran Milovanović, u maloj sali hotela „M“, gde se po tradiciji predstavljaju nove tehnologije. AB Soft nije odoleo izazovu da svoj ERP približi danas izuzetno zastupljenoj platformi za mobilne uređaje. Dobici za korisnike su veliki i ogledaju se pre svega u dostupnosti sistema na bilo kom mestu gde ima Interneta, pa čak i ako ga nema, uz rad u off-line režimu, a sve to bez posebnih ulaganja u hardver. I druga nova aplikacija, Web portal za zaposlene, je značajno proširenje AB Soft ERP-a. Poštujući standarde o dostupnosti i zaštiti podataka razvijen je portal koji omogućava zaposlenim u preduzeću da pristupaju ličnim podacima bez direktnog kontakta sa službama koje su zadužene da stavljaju na uvid te podatke. Konsultant zadužen za predstavljanje ovog proizvoda bio je Predrag Stojanović, koji je istakao da je celokupna arhitektura podređena visokom stepenu zaštite privatnosti i podataka uz široku dostupnost, a sve to uz minimalna ulaganja. Tako i bez potrebe da se kupuju AB Soft licence svaki zaposleni u preduzeću može sada može da reguliše pitanja vezana za godišnji odmor i druga odsustva, plate i službena putovanja.

Pomenimo da je gost-predavač na savetovanju, kao dugogodišnji strateški partner, bio Microsoft. Njihovi stručnjaci su predstavili Office 365 i novi SQL Server, uz veliko interesovanje učesnika.

Reč korisnika

Radoslav Siriški iz kompanije „Agropromet Bečej“, je korisnik AB Soft-ovih modula Fipo, Fakt i Rok čak 11 godina. On ističe da programi pružaju velike mogućnosti, ali da korisnici često ne iskoriste sve te potencijale. „Zbog toga redovno idemo na Savetovanja, kako bismo još bolje savladali sve izazove u poslovanju“, naglašava gospodin Siriški.

Kolege iz JKP Pogrebne Usluge Marija Švabić, Đorđe Mićić i Snežana Juričić su sa ponosom istakli da koriste AB Soft rešenja već 18 godina i da čitavu kompaniju AB Soft doživljavaju kao svoju drugu kuću. Osim zadovoljstva podrškom, istakli su i visoku funkcionalnost AB Soft-ovih programskih rešenja, naglasivši da su im Savetovanja veoma korisna kako bi bili u toku sa zakonskim izmenama ali i razmenili iskustva sa drugim korisnicima.

Reč osnivača

Gospodina Branislava Brkića, osnivača i dugogodišnjeg direktora kompanije AB Soft, zamolili smo da uporedi situaciju danas sa onom kakva je bila 1990. godine, kada je ova kompanija nastala. „Dvadeset pet godina je mnogo vremena. Tada nije bila nikakva hrabrost osamostaliti se, i dosta firmi je u to vreme nastalo. Tada je postojala jedna vrsta problema za preduzetnike, a danas su na sceni neki sasvim drugi problemi. Svi tražimo neko normalno okruženje, a možda najupečatljiviji problem današnjeg vremena jeste to što nije obezbeđena ravnopravna sredina za sve privredne učesnike. Mi se zaista trudimo, svoju prednost vidimo u stalnom usavršavanju i napredovanju. Izuzetno poštujemo svakog klijenta, trudimo se da svi komitenti budu zadovoljni i to je posao kome smo konstantno posvećeni.“


www.absoft.rs

SLEDEĆI TEKST U PC #228
preview
LISA: Svet je mreža
Katarina Kukuruzović


NativeTeams

Realme

Inspira

Računari i Galaksija

Top50 2023 - YouTube


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica

.

PC
Twitter Facebook Feed Newsletter