GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
PC #234 > Prvi pogled
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
preview
Nikon Coolpix B500
Nenad Veljković
Isprobali smo Nikon Coolpix B500 aparat koji podseća na SLR kameru, ali ima 40X zum objektiv
- PC #234 (Jul/Avgust 2016)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj

Nikon Coolpix B500

image

Težina je, bez obzira na dominantnu komoru optike, dobro raspoređena. Prednja strana kamere je bez suvišnih detalja, sa solidnim rukohvatom, na čijem se vrhu nalazi okidač sa zum kontrolama na prstenu oko njega. Na gornjem panelu se, osim stereo mikrofona i blic komore, nalazi točkić za izbor odgovarajućeg programa rada.

Zadnjim panelom dominira pokretni LCD monitor i očekivani set kontrola – startovanje video režima, četvorosmerni točkić i četiri koncentrično razmeštena tastera. Nema manuelnih modova, ali su oni predefinisani dobro osmišljeni; zaključujemo da je konstruktorska linija-vodilja sigurno bila jednostavnost korišćenja.

Aparat ima moćan zum objektiv sa ED staklom (optički 40X), dok digitalni zum duplira tu brojku (80X).

image

Mada ne preporučujemo čestu upotrebu digitalnog zuma, uverili smo se da Dynamic Fine Zoom obezbeđuje solidnu saradnju softvera i sistema za redukciju vibracija. Ugrađen je Wi-Fi sa NFC i Bluetooth (low energy BLE) konekcijom, pa se korisnik lako može povezati sa mobilnim uređajima, a preko njih i sa društvenim mrežama. Potrebno se samo instalirati SnapBridge aplikaciju i tako omogućiti automatski transfer snimljenog materijala na pametni telefon ili tablet.

Model B500 spada u klasu prilično malobrojnih kamera koje koriste AA baterije, ali je mogućnost lake nabavke napajanja i odličan kapacitet (600 za alkalne baterije) ono što se nameće kao prednost.



REFOT B
www.refot.com




BIZIT plus

DigitalDay

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica

.

PC
Twitter Facebook Feed Newsletter