GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
PC #243 > PC.Biz
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
preview
Vesimpex: Rittal na CeBIT-u
Na ovogodišnjem sajmu CeBIT 2017 u Hanoveru Rittal je predstavio napredna IT rešenja i usluge za data centre. Klijentima to omogućava uštede, optimizaciju i unapređenje procesa poslovanja, uz istovremeno povećanje pouzdanosti rada IT sistema
- PC #243 (Maj 2017)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj

Vesimpex: Rittal na CeBIT-u

image

Centralno mesto na štandu zauzeo je standardizovani kontejnerski data centar dužine 12 metara, kao modul koji se koristi za izgradnju Lefdal cloud data centra u Norveškoj, u saradnji s Rittal-om kao jednim od nosilaca projekta. Reč je o standardizovanom, modularnom i skalabilnom kontejnerskom rešenju data centra čiji kapacitet napajanja i hlađenja može da se prilagodi potrebama korisnika. Konceptom standardizovanog i modularnog rešenja smanjuju se troškovi proizvodnje i rok isporuke, uz jednostavno proširenje kapaciteta u slučaju potrebe.

Edge Data Centar za inovativna IoT rešenja

U kompanijama u kojima je za proizvodnju neophodna komunikacija IT resursa i odziv u realnom vremenu, Rittal Edge Data Centar omogućava efikasno rešenje po sistemu „ključ u ruke“, otvarajući put za primenu industrije 4.0. Edge Data Centar ima unapred konfigurisanu IT infrastrukturu i sastoji se od dva Rittal TS IT reka sa odgovarajućim modulima za klimatizaciju, distribuciju napajanja, UPS, protivpožarnu zaštitu, monitoring i kontrolu pristupa. Zahvaljujući sveobuhvatnoj standardizaciji, izbor navedenih jedinica može brzo i lako da se prilagodi potrebama klijenta. Sistem je modularan i proširiv, po dva reka istovremeno.

image

Prednosti ovakvog rešenja ogledaju se u tome što nije potrebno trošiti novac za građevinske radove tj. opremanje posebne prostorije za smeštaj IT opreme – celokupno rešenje nalazi se unutar rekova, koji istovremeno pružaju više nivoa zaštite prema IP standardu, a mogu se smestiti i u „neuslovnim“ prostorijama. Rešenje je i „mobilno“, pa u slučaju potrebe može brzo i lako da se prenese na novu lokaciju.

Za dodatnu fizičku zaštitu kritičnih komponenti i zaštitu od toplote, prašine i prljavštine u industrijskim okruženjima, Rittal Edge Data Centar može da se implementira i u zasebnim prostorijama visoke raspoloživosti ili u sigurnim sobama i kontejnerima koji se mogu postaviti gde god je potrebno.

Open Compute Project za novu generaciju data centara

Premijeru na sajmu CeBIT imali su i 12V i 48V DC OCP rekovi kao i Open19 rek, koji su nastali kao odgovor na potrebu za uštedama u energiji i korisnom prostoru rekova. Oba sistema omogućavaju napajanje jednosmernom strujom u cilju veće energetske efikasnosti. Rekovi su potpuno standardizovani, modularne konstrukcije, skalabilni i fleksibilni. Aktivne IT komponente ne moraju više da imaju svoje jedinice za napajanje, već se napajaju jednosmernom strujom (DC) iz centralnog ispravljača. Sabirnice za distribuciju integrisane su u same rekove ili se koriste specijalni kablovi.

Ovaj pristup omogućava značajno manju potrošnju energije i lakše hlađenje. Rittal-ove visokoefikasne IT platforme uvode se u nove generacije data centara, jer umanjuju gubitke energije u toku konverzije i omogućavaju znatno smanjenje troškova klimatizacije.



Nordeus

BIZIT plus

DigitalDay

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica

.

PC
Twitter Facebook Feed Newsletter