GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
PC #249 > Aktuelno
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
preview
BIZIT 2017: Dva dana industrijske revolucije 4.0
Tatjana Ostojić
BIZIT 2017 je učvrstio autoritet PC Press-ove godišnje konferencije posvećene poslovnoj primeni ICT tehnologija. U samo nekoliko brojeva može se iskazati učinak ovog značajnog regionalnog događaja: 2 konferencijska dana, 1 ministar, 1 pomoćnik ministra, 4 ambasadora, 5 workshop-ova, 7 panel-diskusija, 44 predavanja i više od 630 učesnika!
- PC #249 (Decembar 2017)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj

BIZIT 2017: Dva dana industrijske revolucije 4.0

Uz svo poštovanje za kvalitetna predavanja, prvi konferencijski dan obeležio je panel o IT obrazovanju i zapošljavanju. Aktuelna tema i sjajni gosti: Branko Milutinović, Nordeus; Miodrag Kostić, MK Grupa, Rade Vujović, Roming Solutions; Stefan Salom, Infostud i sada već bivši dekan ETF-a Zoran Jovanović. Panel je moderisala Tatjana Ostojić, izvršni direktor i urednik BIZIT-a. Uprkos večernjim satima, okupio se izuzetan broj gostiju, tako da se u sali Kluba poslanika nije samo tražilo sedište viška, nego se stajalo svih sat i po, koliko je trajao panel.

image

Dupke puna sala od početka prvog dana obećavala je uspešan rad svih učesnika. Sve je počelo od uvodnih govora – za govornicom su se našli Vesne Čarknajev, direktor PC Press-a, Dejan Popović, ministar za inovacije i tehnološki razvoj, Aleksandar Čepurin, ambasador Ruske Federacije, Alona Fisher-Kamm, ambasador Izraela i Petar Popović, izvršni direktora za poslovne korisnike kompanije Telekom Srbija. Sve je ukazivalo na ozbiljan rad koji predstoji u naredna dva dana.

Predavanje dr Miodraga Zeca, profesora sa Filozofskog fakulteta, je oduševilo publiku ali ju je i bacilo u razmišljanje, a panel o IoT, koji je vodio zamenik glavnog urednika magazina PC Press Voja Gašić, dao je jasan uvid u budućnost, koja nam je već zakucala na vrata.

Praktične radionice oba dana bile su povod za međusobne razgovore prisutnih, jer mnogi nisu mogli da se odluče koju da isprate. Izdvajamo radionicu CEBIT, koja je najavila izuzetne novitete ovog svetskog poslovnog skupa za inovacije i digitalizaciju, za 2018. godinu.

Drugi dan počeo je radno, još pre uvodnih govora i predavanja. Sastanci, koje su organizatori BIZIT-a realizovali s partnerima ili su samostalno inicirani, nastavili su se i drugog dana. Pomoćnica ministra za elektronske komunikacije i poštanski saobraćaj dr Irini Reljin i ambasador Indije Narinder Chauhan otvorile su drugi dan i ukazale prisutnima gde Srbija, a i region mogu da stignu u procesu digitalizacije.

Panel „Licenciranje i zaštita intelektualne svojine“, koji je vodio glavni urednik časopisa PC Press Dejan Ristanović, ostao je zapamćen pre svega zbog oštrog i vrcavog nastupa Dragana Bjelogrlića, glumca, režisera i producenta, koji je pokazao da zaštita autorskih prava nije nešto što počinje i završava se na firmama. Došlo je vreme i za mere koje će pomoći prodaji digitalnih sadržaja kućnim korisnicima.

Paneli „Softver (ni)je dovoljan“ i „E-commerce“ uveli su nas u finalni panel „Budućnost telekomunikacionih operatora“, koji je otvorio Yoo Dae Jong, ambasador Republike Koreje.

Sudeći prema izlaganjima naših učesnika posvećenim data centrima budućnostima i softverima, BIZIT 2018. sigurno ulazi u industrijsku revoluciju 4.0. Put će možda biti kratak, ali neće biti jednostavan, pa se spremite za nova prijatna iznenađenja koja donosi 2018. godina.

image
image
Tako izgleda kad ubodete temu i dovedete odlične goste – sala Kluba poslanika za vreme panela „IT obrazovanje i zapošljavanje“
Visoke zvanice obeležile su BIZIT 2017
image
image
Prvi dan – tražila se stolica više
BIZIT 2017. zvanično je otvoren: Vesna Čarkajnev, direktor PC Press-a i Zoran Modli, voditelj konferencije
image
image
Prof. dr Mi­o­drag Zec – tri u je­dan, vrhunski pre­da­vač, fi­lo­zof ko­ji ba­ca na ra­zmi­šlja­nje ali i o­dličan šo­umen
Bu­dućnost Srbi­je u pu­blici
image
image
Networ­king – Za BI­ZIT 2018. obećava­mo ne­što du­že pa­uze i još bo­lji ke­te­ring
Ra­di se i van kon­fe­ren­cij­ske sa­le. U pre­vo­du: „Skla­pa­ju se po­slo­vi“
image
image
Ra­zo­no­da u VR kutku
Kad se i pre­da­vač o­dlično za­bavlja
image
image
Na­građeni u čudu i po­klo­ni na­ših par­tnera
Po­zna­te ličnos­ti čine pa­ne­le još in­te­re­san­tni­jim
SLEDEĆI TEKST U PC #249
preview
Klonirani RFID
Dejan Ristanović


Nordeus

BIZIT plus

DigitalDay

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica

.

PC
Twitter Facebook Feed Newsletter