GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
PC #251 > Prvi pogled
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
preview
OKI puna snaga
Miloš Stamenković
Ogromni zahtevi štampe zahtevaju moćna rešenja. OKI ES7170 je multifunkcionalni štampač koji u potpunosti odgovara i najsloženijim zahtevima
- PC #251 (Februar 2018)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj

OKI puna snaga

image

OKI daje preporučeni obim štampe od čak 200.000 stranica mesečno, što je više od 250 strana na sat. Potrebna je i velika brzina štampe da bi ovo bilo moguće, pa ES7170 ima deklarisanu brzinu od čak 52 strane u minutu. Do prve odštampane strane potrebno je samo pet sekundi, a ako je uređaj u režimu za štednju energije, potrebno je još 19 sekundi do početka štampanja. Brzina kopiranja ista je u 600 dpi rezoluciji, što je opet povezano sa funkcijom skeniranja, a ES7170 sve ovo maksimalno brzo obavlja. Veliki kapacitet kaseta za papire još je jedna odlika ozbiljnih štampača, gde se opciono kapacitet može povećati i na 2000 strana.

ES7170 ima i veoma korisne bonus funkcije. Ovaj uređaj podržava automatsku duplex (na obe strane papira) štampu, a tu i je opcija „heftanja“ do 50 strana, koja omogućava korisniku da odštampane strane mnogo lakše složi i „drži pod kontrolom“. Kada je kontrola u pitanju, ES7170 ima kolor ekran od 9“ osetljiv na dodir, preko kog se kontroliše uređaj. S desne strane ekrana nalazi se veliki set direktnih tastera koji pomažu da se neki zadatak obavi brzo, bez dubokog ulaska u menije. Korisnik nema neku potrebu za ekranom, jer je upotreba veoma laka, bez obzira na to da li se koristi računar, tablet ili mobilni telefon kao izvor materijala za štampu. S druge strane, administratori će sigurno koristiti bogate softverske mogućnosti koje nudi ES7170. Podržani su svi glavni mrežni protokoli, zajedno s modernim securuty protokolima i enkripcijom, čime se obezbeđuje sigurnost podataka koji prođu kroz štampač.

OKI nudi i kompletan prateći softver koji administratorima obezbeđuje kontrolu nad uređajem i izveštavanje o količini štampe za svakog korisnika. Pomoću ovih naprednih opcija može se imati precizan uvid u količinu štampe u svim mogućim scenarijima, što omogućava da se naprave optimizacije za redukciju troškova štampe. OKI sa svojim partnerima nudi veoma povoljne uslove kupovine, održavanja i podešavanja kroz iPlus pakete, pa se troškovi štampe mogu dodatno smanjiti uz korišćenje brzog i pouzdanog MFP uređaja kakav je ES7170.


www.originalgrupa.com




BIZIT plus

DigitalDay

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica

.

PC
Twitter Facebook Feed Newsletter