GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
PC #255 > Aktuelno
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
preview
Lafarge kuće: IT phone home
Voja Gašić
Poznato je da IT-jevci najviše vole da rade od kuće, za šta je neophodan preduslov sama kuća. Ako je nemate, kompanija "Lafarge kuće" bi mogla da bude pravo rešenje za vas
- PC #255 (Jun 2018)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj

Lafarge kuće: IT phone home

image

Vreme je da o razmislite o najboljoj varijanti pa je, u procesu projekt menadžmenta, najbolje da iskoristite još jedan provereni IT recept – poverite posao profesionalcima. A teško je naći veće profesionalce u oblasti gradnje od kompanije Lafarge kuće.

Lafarge houses je poseban ogranak kompanije LafargeHolcim koja je nastala 2015. godine spajanjem spajanjem dva svetska lidera u proizvodnji građevinskog materijala, francuske kompanije Lafarge i švajcarskog Holcim-a. U Srbiji je Lafarge prisutan od kada je 2002. kupio Beočinsku fabriku cementa.

Lafarge kuće su namenjene samo vama i vašim potrebama. To ne znači da kompanija samo smišlja različite tipove kuća i rešenje „ključ u ruke“ isporučuje u najkraćem mogućem roku, već proaktivno sarađuje s vama na izboru parcele, istraživanju mogućih rešenja (jer ne može svuda sve da se gradi), konsultuje se s vama čak i oko najsitnijih detalja (osim ako poželite drugačije) i obaveštava vas instantno preko aplikacije o toku projekta.

Nije svaka kuća dom

image

Lepeza Lafarge kuća obuhvata jednospratne i dvospratne tipske kuće, a trenutno aktuelnih 13 modela dizajnirao je eminentni arhitekta Jovan Mitrović. Lafarge je, u međuvremenu, pokrenuo saradnju sa Arhitektonskim fakultetom i profesorkom Milicom Devetaković, na čijoj će katedri studenti kao završni rad, u okviru predmeta Projektovanje u BIM-u, modelirati upravo Lafarge kuće.

Svaka od ovih kuća može da se modifikuje u skladu sa vašim zahtevima i urbanističkim planom, a veliki broj kupaca se odlučuje baš za custome made, odnosno kuću projektovanu po svojoj želji. Ono što tipske kuće već čini jedinstvenima je ugrađena tradicionalna francuska ljubav prema životu i porodici. Vanvremenski, jednostavan i uvek aktuelan dizajn, pruža komfor koji se ogleda u funkcionalno rasporedu, svetlim i dobro povezanim prostorijama, a savremeni DWS konstrukcijski sistem , koji se primenjuje u izgradnji kuća, obezbediće da zimi troškovi za grejanje budu minimalni, kao i letnji – za hlađenje.

Sve kuće su dostupne sa različitim nivoom završne opreme, opet po želji kupca – od one osnovne, do veoma luksuzne, shodno zahtevima klijenta.

image

Svaka kuća ima svoju priču, pa prostorno projektne analize (PPA) predstavljaju svojevrstan uvod u izradu idejnog rešenja. One omogućavaju klijentu da zajedno sa projektantima, na samom početku procesa, najpre dođe do saznanja šta se tačno na njegovoj parceli može graditi. Tako će klijent uskladiti svoje želje i potrebe kada je u pitanju kuća, sa urbanističkim uslovima. Lafarge kuće izdvajaju PPA kao posebnu uslugu koja se simbolično naplaćuje, s tim što se isti iznos naknadno odbija od iznosa koji je predviđen za projektovanje, ukoliko se klijent odluči za dalji nastavak saradnje sa LK timom.

O detaljima prostorno projektnih analiza (PPA) se možete informisati na Web adresi www.lafargekuce.rs/prostorno-programske-analize-sta-su-zasto-prethode-procesu-izrade-projektne-dokumentacije. Ove informacije su višestruko korisne kako klijentu tako i timu arhitekata na početku projektovanja.

Nije sve u novcu…

image

Navedena izreka vam je verovatno poznata, ali nekolicina mojih prijatelja (među kojima sam, zamislite, i ja), voli da doda „…ima nešto i u nekretninama“. Svakako, kakva god da su vremena, nekretnina predstavlja sigurno ulaganje i retki su trenuci kada (makar i privremeno) gubi na vrednosti.

Ako od svih preduslova za kuću imate samo žarku želju, Lafarge kuće će vam i tu pomoći svojim jedinstvenim pristupom. Vaš idealni dom zahteva i idealan finansijski plan za izgradnju. Lafarge kuće™ nude proračunatu procenu izgradnje koja se uklapa u vaše mogućnosti. Uz standardno gotovinsko plaćanje, Lafarge je pripremio i niz opcija za kreditiranje izgradnje vaše kuće iz snova.

Jedinstven je i način finansiranja koji, u saradnji sa Lafarge kućama, nudi Societe Generale banka. Ona je za kupce Lafarge kuća obezbedila jedinstveni kredit uz mogućnost da se sam objekat u izgradnji stavlja pod hipoteku tokom otplate.

Od nedavno je Societe Generale banka uvela još jednu jedinstvenu vrstu kredita – Sinhro paket, odnosno kredit za paušalce, koji je pre svega namenjen samostalnim preduzetnicima u IT sektoru i koji se takođe može koristiti za otplatu Lafarge kuća.

Naravno, sve ovo nije ograničeno na klijente iz IT sektora (iako oni najviše vole da rade od kuće). Tako će i preduzetnici, ili prezaposleni menadžeri koji nemaju dovoljno vremena da se sami detaljno bave projektovanjem i izgradnjom kuće, moći uz puno poverenje da prepuste timu Lafarge kuća rešavanje čitavog niza problema.

Korak po korak

image

Pošto ste se dogovorili oko modela finansiranja, deli vas samo još nekoliko mukotrpnih koraka do kuće. Pretpostavljate da se radi o svim mogućim dokumentima i dozvolama koje je potrebno pribaviti, ali Lafarge kuće su i tu spremne da vas zamene. Koncept Lafarge kuće, sem izgradnje objekta po principu „ključ u ruke“, i opcije finansiranja klijenta putem kreditiranja od strane banke, podrazumeva i obezbeđivanje projektne dokumentacije, te pribavljanje svih dozvola, od građevinske do upotrebne. U ponudu je uključena i mogućnost pristupanja jedinstvenoj bazi podataka (mapa) sa preporukom konkretnih placeva pogodnih za gradnju.

Klijentima je od velike pomoći i sajt lafargekuce.rs koji vodi svoje korisnike kroz komplikovani svet administracije, dajući jasne i precizne informacije o svim koracima kroz koje potencijalni vlasnik kuće treba da prođe; informiše kupce o potrebnoj dokumentaciji, institucijama u kojima se dokument pribavlja, te cenama pojedinih taksi koje su u obavezi investitora. Pre, tokom i nakon izrade kuće, Lafarge kuće tim može da vam reši mnoge od neophodnih administrativnih koraka. Svu potrebnu dokumentaciju projektanti predaju preko CEOP-a (Centralna evidencija objedinjenih procedura), što je i jedini mogući način.

Naravno, nešto od ovoga možete i sami. U nekim koracima biste možda i uživali, ali ako ste IT profesionalac, preduzetnik s dobrom idejom ili ambiciozni menadžer, verovatno uz dobre prihode imate i značajan manjak slobodnog vremena koji vas sprečava da se i sami uključite u nepotrebne detalje.

image

Dovoljno je da znate šta želite, a Lafarge kuće tim će vam pomoći u svemu ostalom – od toga da pronađe moguće lokacije, provere mogućnost ostvarenja vaših snova na dogovorenoj parceli, saslušaće pažljivo vaše želje, uključiti ih u idejni projekat i, za rekordno kratko vreme, dobićete „ključ u ruke“ u pravom smislu te reči.

Kad se odabere parcela i završi projekat, tim Lafarge kuće gradi vaš objekat u rekordnom roku; kuća je za useljenje spremna za najduže dva meseca, zavisno od vremenskih prilika i zahtevnosti lokacije. Ni u toku gradnje neće vas ostaviti bez informacija, pa sve detalje o fazama i toku gradnje možete da saznate uz pomoć aplikacije Buildcon, dostupne za Android i iOS uređaje.

Koncept Lafarge kuća razvijaće se i dalje, uz osluškivanje potreba tržišta i uvažavanje sugestija klijenata.


www.lafargekuce.rs
BIZIT plus

DigitalDay

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica

.

PC
Twitter Facebook Feed Newsletter