GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
PC #264 > Komunikacije
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
preview
EON u punom sjaju
Bojan Gavrić
Vest koju smo dugo iščekivali konačno je stigla: svi kanali iz SBB ponude dostupni su i van SBB mreže, putem SBB ove EON platforme. Na taj način svi korisnici koji raspolažu Internet vezom mogu da uživaju u bogatim sadržajima koje nudi vodeći kablovski provajder u Srbiji
- PC #264 (April 2019)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj

EON u punom sjaju

image

Svetski trendovi su neumoljivi i sve je jasnije da razliku između provajdera više neće predstavljati samo medijumi kojima se signal prenosi, pa čak ni brzina komunikacije, već i ponuđeni sadržaji, kao i dostupnost tih sadržaja. Era u kojoj klasičan televizijski program, u kome gledate emisije koje vam „neko“ emituje, onda kada ih on emituje, polako ali sigurno posrće pred naletima televizije na zahtev i pretplate na pojedine sadržaje – korisnik želi da bira šta će gledati, kada će to gledati i na kom uređaju će gledati A pri izboru onoga što će gledati količina raspoloživih sadržaja je ključan parametar. Upravo to je shvatio SBB, pa je osmislio i realizovao novi proizvod – EON platformu. SBB korisnicima kablovske televizije već nudi veoma širok spektar kanala, kao i video-klub i druge servise, pa se postavlja logično pitanje zašto bi se ta ponuda ograničavala na SBB mrežu. Korisnik ne može potpuno slobodno da izabere Internet provajdera, jer je ograničen infrastrukturom koja postoji u zgradi u kojoj živi, a uostalom svako ima i neke svoje preferencije. Sada i korisnici usluga drugih Internet provajdera mogu da uživaju u SBB-ovoj TV ponudi. SBB EON platformi tu ponudi čini dostupnom svim korisnicima Interneta u Srbiji.

SBB sadržaji i van SBB mreže

image

Šta dostupnost kanala i sadržaja u praksi znači? Znači da ćete, ma kako se povezali na Internet, moći da pratite Sport Klub s utakmicama Britanske Premijer lige ili Španske Primera, teniskim mečevima, Formulom 1 i NBA ligom. Biće vam dostupan i „Nova S“ kanal koji emituje „Veče sa Ivanom Ivanovićem“, „Utisak nedelje“, jutarnji program „Mentalno razgibavanje“, te serijski i filmski program, gde se ističu nastavci serija „Senke nad Balkanom“, „Ubice mog oca“, „Žigosani u reketu“, zatim novi serijal „Zaspanka“ za vojnike i nastavak serije „Mile protiv tranzicije“. Tu je i N1 regionalni informativni kanal, koji putem EONa sada svi mogu da prate. Sve u svemu, ljubitelji dobre televizije će moći da uživaju u 200 najtraženijih kanala, od kojih je čak 61 u HD formatu.

Kao i kablovski korisnici SBBa, svi van SBB mreže koji se opredele za EON imaće i napredne funkcije, kao što su gledanje programa do 7 dana unazad na svim kanalima, Video klub sa više od 14.000 naslova (Pickbox, HBO OD, Nova S play, Vavoom, Pikaboo, AXN, Epic Drama, NG+, My Baby TV, Hopster, CineStar Premiere Plus, Minimax, Zauder) i mogućnošću da se započne gledanje na jednom uređaju, a nastavi na drugom. Omogućeno je i brzo pretraživanje, kreiranje podsetnika, pauziranje...

Gledanje televizije preko EON platforme moguće je uz set top boks koji se povezuje sa televizorom, uz smart TV aplikaciju, na računarima preko svih browser-a ili uz aplikaciju za mobilne uređaje. Prijava i aktivacija usluge se odvijaju jednostavno, u svega nekoliko koraka, putem sajta eon.tv.

15 dana besplatne probe

EON možete da isprobate besplatno, u 15-dnevnom promo perioda, i tako se uverite u mogućnosti, prednosti, dostupnost i funkcionisanje EON servisa. Oni koji po isteku promotivnog perioda nastave da koriste EON, to mogu učiniti uz povlašćene uslove. Konkretno, korisnici koji se opredele za neki od EON paketa uz ugovor na 2 godine dobijaju specijalnu akcijsku cenu od 699 dinara mesečno u narednih šest meseci, a oni koji žele fleksibilnost u korišćenju mogu da odaberu prepaid pakete uz online plaćanje karticama.

Za više informacija obratite se SBB-ovom kontakt centru na telefon 19900. Na raspolaganju su sajt eon.tv, kao i SBB poslovnice širom Srbije.


sbb.rs/eontv/eon




BIZIT plus

DigitalDay

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica

.

PC
Twitter Facebook Feed Newsletter