GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
PC #269 > Prvi pogled
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
preview
Motorola One Action
Marko Nešović
Nova Motorola serija telefona usmerena je na različitu publiku. Stigli su modeli One Vision, One Zoom i One Action, a potonji dolazi opremljen vrlo interesantnom akcionom kamerom. Zapitali smo se da li GoPro mirno spava...
- PC #269 (Oktobar 2019)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj

Motorola One Action

image

Za telefon koji košta 33.000 dinara u maloprodaji, Motorola One Action je zanimljiv iz niza uglova. Veliki ekran dijagonale 6,3 inča sa bioskopskim 21:9 odnosom stranica i rezolucijom 2520×1080 piksela pruža ozbiljnu radnu površinu, dovoljnu i za najzahtevnije poslove. Ekran je kvalitetan, IPS tipa, s nešto mirnijom paletom nego što smo to navikli u AMOLED svetu živopisnih boja. Uštedelo se na kućištu, pa umesto metalnog okvira i stakla spreda i nazad, imamo plastiku, plastiku i staklo napred. S pozitivne strane, lepo uglačana plastika deluje elegantno i ne odaje utisak jeftinog uređaja, naprotiv. Biometrija je podržana prepoznavanjem lica i senzorom otiska prsta, koji se nalazi tamo gde mu je i mesto – nazad.

Hardverska osnova prilično iznenađuje. Samsung Exynos 9609 čipset s bigLITTLE arhitekturom i osam jezgara solidnih frekvencija omogućava brz rad i efikasno obavljanje većine poslova, bez čekanja, štucanja i kočenja. Prijatno iznenađenje je memorijska osnova 4/128 GB, te slot za microSD karticu koji deli mesto sa sekundarnom SIM karticom. To znači da vam prostora za slike, video-materijal i muziku neće faliti u narednih nekoliko godina.

Zahvaljujući Mali G72 MP3 grafici, Motorola One Action obezbeđuje solidne performanse i u igrama nove generacije, što je u ovom cenovnom rangu prava retkost. Baterija kapaciteta 3500 mAh garantuje jedan dan kombinovane autonomije, a štedelo se i na punjaču, pa od 0 do 100 odsto morate da čekate nešto više od dva i po sata. One u nazivu ove serije označava i pripadnost Google Android One porodici, nekada poznatoj kao Nexus, uz male modifikacije. Prevedeno na srpski, dobijate čisto Android iskustvo, (skoro) neopterećeno dodatnim aplikacijama, ali i najnovija softverska ažuriranja onog trenutka kada se pojave. Moto fanovi ne treba da brinu: Moto gestovi su tu, pa ćete uvrtati zglob da pokrenete kameru i zamahivati dvaput telefonom kad budete hteli da pokrenete LED lampicu...

image

Rotacijom jednog od tri sočiva, koje je namenjeno isključivo snimanju video-materijala, Motorola je omogućila da video snimate u prirodnom formatu (horizontalno) onako kako je prirodno da telefon držite (vertikalno). Kamera je širokougaona, 16 Mp i omogućava skoro 120 stepeni pokrivenosti, a snimanje se obavlja u 1080p pri 60 fps sa elektronskom stabilizacijom. Ako hoćete 4K, morate koristiti primarnu kameru koja, sa svojih 12 Mp i f/1.8, pravi pristojno dobre slike i video. Tu je i 5 Mp senzor dubine koji omogućava portrete s mutnom pozadinom i aktivno pomaže pri fokusiranju.

Sa svojim velikim ekranom i masom od skoro 180 g, Motorola One Action je veliki telefon koji zadire u svet akcionih kamera. Iako ga zbog dimenzija nećete kačiti na bicikl, motor ili kacigu, One Action je idealan za povremeno snimanje dinamičnih kadrova i vratolomija za koje vam je dosad bio potreban zaseban uređaj. Kada sve to spakujete s dobrim pametnim telefonom i nalepite cenu od 33.000 dinara, Motorola One Action je odlična kupovina, makar nikad ne uključili akcionu kameru.


motorola.com/rs/sr/home




BIZIT plus

DigitalDay

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica

.

PC
Twitter Facebook Feed Newsletter