GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
PC #271 > Prvi pogled
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
preview
Panasonic kvalitet na 4K LCD i OLED TV-u
Većina Panasonic televizora može da se pohvali podrškom za HDR10+, Dolby Vision i Dolby Atmos tehnologije
- PC #271 (Decembar 2019)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj

Panasonic kvalitet na 4K LCD i OLED TV-u

Perjanica aktuelne Panasonic OLED TV ponude za 2019. godinu je model GZ2000 – „najsinematičniji TV na svetu“. Neke od najpoželjnijih funkcija modela GZ2000, uključujući ekskluzivnu podršku za HDR10+, Dolby Vision i Dolby Atmos dostupne su i u okviru svih Panasonic-ovih OLED i LCD TV modela za 2019, izuzev serije osnovnih modela 4K LCD.

Nisu samo slike ono što čini TV sinematičnim, jer je zvuk takođe od ogromnog značaja. I dok serija GZ2000 ima inovativne ugrađene zvučnike koji emituju nagore radi najimerzivnijeg okružujućeg zvuka, svi ostali modeli (izuzev GX700 4K LCD-ova) takođe podržavaju Dolby Atmos.

HDR10+ i Dolby Vision plus statični HDR formati

image

Sve četiri OLED serije dolaze u 65" i 55" veličinama ekrana. Dok model GZ2000 krasi prilagođeni Professional Edition 4K OLED panel ekskluzivno prilagođen od strane Panasonic-ovih inženjera za istraživanje i razvoj, svi OLED modeli, uključujući GZ950, GZ1000 i GZ1500 imaju najsavremeniju obradu slike zahvaljujući HCX PRO Intelligent procesoru – najmoćnijem koji je Panasonic ikada napravio. Oni takođe podržavaju HDR10, HDR10+, Dolby Vision, HLG i HLG Photo, osiguravajući potpunu kompatibilnost sa svim trenutnim dostupnim HDR formatima. Koji god da je izvor, gledaocu je zagarantovana najizazovnija, najdinamičnija slika koja je moguća na TV ekranu.

Svi OLED televizori su savršena kombinacija Panasonic-ove tehnološke preciznosti i veština podešavanja boja Stefan- Sonnenfeld-a. Sonnenfeld je među svega nekoliko vodećih umetnika koji su ovladali moćima gradijenata boja u cilju pripovedanja i prenošenja emocija. On je saradnik od poverenja nekih od najboljih svetskih filmskih producenata i primenio je svoje veštine koloriste na mnoge najpriznatije i najpopularnije filmove protekle decenije, kao što su Zvezda je rođena, Čudesna žena, Čovek od čelika, Lepotica i zver, Zvezdani ratovi: Buđenje sile, Svet iz doba jure i još mnogo njih. Kao i mnogi drugi vodeći koloristi, on koristi Panasonic OLED ekrane kao klijentske referentne monitore velikog formata u svom svakodnevnom radu.

Panasonic-ovi najnoviji OLED i LCD ekrani bez muke reprodukuju nezgodne scene različitih svetlina i kontrasta koje se često sreću u živim prenosima i akcionim filmovima. Ova sposobnost, u kombinaciji sa Sonnenfeld-ovim izvanrednim veštinama optimizacije boje, za rezultat ima lepezu Panasonic televizora koji pružaju izuzetno precizne i zaista sinematične slike.

Panasonic-ovi 4K LCD-ovi: pokrivanje svih HDR opcija

High Dynamic Range (visoki dinamički opseg) u svim svojim oblicima nalazi se u 4K LCD seriji modela. Čak i GX700 serija osnovnih modela (40", 50", 58", 65") koja ima procesor Studio Colour Engine, pruža podršku za regularan HDR10 i HLG (Hybrid Log Gamma). Unapređenjem na HCX procesor, serija GX800 (40-inčni, 50-inčni, 58-inčni, 65-inčni) svedočanstvo je Panasonic-ove posvećenosti uvođenju prednosti HDR formata s dinamičkim metapodacima na masovno tržište podržavanjem standarda HDR10+ i Dolby Vision - a na polju zvuka, ona ubacuje i Dolby Atmos u kombinaciju. Serija GX900 (43", 49", 55", 65") takođe ima istu široku HDR kompatibilnost kao i GX800.

Zahvaljujući bržem osvežavanju slike od 100 Hz i procesoru HCX PRO Intelligent, 75" perjanica GX940 usvaja istu široku grupu HDR formata kao i OLED ekrani, uključujući obećavajući HLG Photo format. Procesor HCX PRO Intelligent brzo analizira i optimizuje boju, kontrast i jasnoću svakog 4K video-sadržaja, osiguravajući da gledaoci dožive najbolje moguće TV slike koje postoje, bez obzira na njihov izvor.

U narednom periodu aktivna je i posebna promocija: ako do 26. januara 2020. kupite nov Panasonic televizor i registrujete se na panasonic5y.com, dobićete 5 godina garancije za vaš novi uređaj.


panasonic.rs

SLEDEĆI TEKST U PC #271
preview
Telefonomanija
Filip Majkić



BIZIT plus

DigitalDay

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica

.

PC
Twitter Facebook Feed Newsletter