GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
PC #273 > BIZ&IT
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
preview
Ovo je (web) mesto za nas
Voja Gašić
U svim detaljnim vodičima o tome kako da dođete do svog sajta nalaženje adekvatnog "dobavljača web hostinga" je skoro uvek na vrhu liste. Bez obzira na to jeste li pojedinac, organizacija ili velika organizacija s komplikovanim poslovnim online prisustvom i prohtevima, pre izbora treba da se konsultujete pre svega sa sopstvenim potrebama i mogućnostima
- PC #273 (Februar 2020)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj

Ovo je (web) mesto za nas

Trendovi su uvek nešto na šta morate da obratite pažnju, a da li su „izmišljeni“ (oni koji samo treba da vam uzmu pare) ili su rezultat pažljive analize tržišta – manje je bitno. Hteli ili ne, moramo se povinovati tim trendovima i prilagoditi im se ili nećemo naći odgovarajuće rešenje. Ili ćemo ga naći, ali ono neće odgovarati krajnjem cilju, a to je da budete vidljivi i da vam Web, ako ne za kompletno poslovanje, posluži barem za pojačavanje vašeg tržišnog pristupa. A korisnici su podložni trendovima, pa ako skup servisa koje im nudite i vaše prisustvo na Web-u nisu u skladu s trendovima, verovatno će biti zbunjeni i neće često svraćati na vašu prezentaciju.

Brojne potrebe, brojna rešenja

image

Najznačajnije je shvatiti da stvari nisu tako jednostavne kao što su nekada bile. Situacija je bila prilično jasna kad su u igri bila samo tri parametra: zakupljeni prostor na Web serveru, broj e-mail adresa i zakupljeni periodični protok. Dobra stara vremena su davno otišla u večna digitalna lovišta jer ni Web nije kao što je nekada bio. Web danas znači sve i svašta. Od jednostavne prezentacije proizvoda, firme ili ideje na nekoliko statičkih strana, preko komplikovanih dinamičkih tvorevina koje „u trenutku“ prave stranice zavisno od vaših interesovanja, prethodnih akcija i aktuelnih stvari koje Web-proizvođač želi da vam servira, do „gnezdašca“ koja imaju Web-oliku adresu, a predstavljaju samo podlogu za komplikovane aplikacije koje se izvršavaju u pozadini, rešavajući krucijalne probleme vašeg poslovanja ili koristeći prilično sofisticirane metode da nateraju svakog posetioca da još nešto kupi ili barem još nešto pogleda i podeli na društvenim mrežama.

Web iz kutije

Odluka o tome „šta hoćete da kažete“ i šta da ostvarite, uglavnom mora da prethodi izboru hosting provajdera. U skladu s tim promenljivim zahtevima industrije, najbolji hosting servisi su u stalnoj trci ponude brojna gotova rešenja, a u prednosti su oni koji imaju više prigodnih, specijalizovanih out-of-the-box rešenja. Ključni igrači na tržištu Web hostinga usredsređeni su na inovacije, dok se ostali trude da ih slede. To nikako ne znači da treba da zanemarite manje hosting provajdere. Možda je baš neko od njih specijalizovan za ono što je vama potrebno, a u vreme veoma raznovrsne ponude, može da bude od presudne važnosti da oni koji vam nude hosting imaju stručnjake koji će brzo i efikasno da reše vaš problem, daju vam pravi savet i upute vas u pravom smeru. Naše iskustvo govori da je takva sinergija uvek korisna – i za provajdera i za korisnika.

BeotelNet

BeotelNet pruža hosting usluge već 24 godine, u svoja dva moderna data centra u Beogradu. Stručnost, iskustvo i ulaganja u razvoj omogućili su da u ponudi imaju sva rešenja za vaše prisustvo na Internetu: Web i e-mail hosting, Cloud servere, VPS, telehousing, audio i video striming.

U BeotelNet-u tvrde da imaju najbolji SSD hosting u Srbiji, DDoS zaštitu, besplatnu migraciju sajta, besplatnu izradu sajta – SitePro WebBuilder, te mogućnost online plaćanja svih usluga. Korisnicima se garantuje maksimalna dostupnost, najbolje performanse i profesionalna podrška 24/7/365.

Za Managed hosting predviđene su konsultacije, migracija, instalacija, konfiguracija, optimizacija servera i servisa, monitoring, a cena zavisi od nivoa podrške – SLA.

HostingBuy

Kompanija HostingBuy pruža mogućnost nezavisnog, sigurnog i uvek dostupnog online prostora, mogućnost stabilnog media streaming-a bilo kada, bilo gde, na bilo kom uređaju, sa bilo kog kontinenta na planeti.

Na raspolaganju je jedna od najvećih baza za registraciju domena, veliki izbor dostupnih serverskih konfiguracija u više data centara širom sveta sa visokim tehničkim performansama po veoma pristupačnim cenama. Osim toga, nude se i svi vodeći brendovi u domenu SSL sertifikata na jednom mestu.

Mts

Obe vrste hostinga (i shared i VPS) korisnici samostalno kupuju i konfiguriše kroz portal www.osblaci.rs. Moguće je samostalno menjati pakete bez potrebe da se kontaktira podrška. Na istom portalu korisnik može i da se registruje domen (.rs, org.rs i co.rs) na taj način omogućavajući da se u roku od svega nekoliko minuta podigne web sajt. Shared hosting platforma se nalazi iza aktivne DDoS zaštite i zaštićena je Trend Micro antivirusom. Uz BizWeb hosting omogućen je besplatni let`s encrypt SSL sertifikat preko Plesk Web CP-a.

NetCast doo

NetCast je domaća IT kompanija, osnovana 2008. godine u Beogradu, koja kreira i implementira originalna i jedinstvena namenska rešenja, cloud i managed servise i mnoge druge alate savremene tehnologije za optimizovanje i unapređenje poslovanja preduzeća.

Tim ima preko 50 ljudi, više od 60 sertifikata a održava se više od 1.500 računara i uređaja za 200 klijenata. Na srpskom IT tržištu su prepoznatljivi po jedinstvenim NetCast IT paketima za mala i srednja preduzeća, sopstvenom NetCast data centru u centru Beograda i NetCast Cloud-u.

Uz moto da je  „IT ogledalo preduzeća“ trude se da ponude jedinstveni „holistički pristup IT zdravlju preduzeća“.

Oblak Host

WordPress hosting – hosting namenjen WordPress sajtovima uz najveću moguću bezbednosti brzinu. Sa preko 10 godina iskustva u WordPress razvoju i šest godina iskustva u hostingu Oblak.host nudi dokazano najbrži WP hosting na teritoriji Srbije, a i šire. Pored svega, Oblak Host nudi i WordPress optimizaciju, personalizovana cloud rešenja, rentiranje IP adresa i blokova, WordPress razvoj i sistem integraciju.

Orion telekom

Cloud servisi su kreirani na tehnološki najsavremenijoj hardverskoj infrastrukturi i softverskoj platformi, a oprema je smeštena u sertifikovanom Tier 3 data centru u Beogradu. NetApp HCI infrastruktura se koristi kao moćna infrastruktura za realizaciju cloud resursa. Cloud servisi su sertifikovani od strane partnera: NetApp, VMware, Veeam, Cisco, HP. Tehnološki nivo pružanja usluga nas izdvaja zbog garancije servisa – QoS po aplikaciji (IOPS) koji je jedini u ovom delu Evrope.

U okviru svih Linux shared hosting paketa, Orion Telekom je obezbedio Softaculous Auto Installer rešenje svojim korisnicima potpuno besplatno. Softaculous pruža „1-klik“ instalaciju preko 400 popularnih web aplikacija kao što su WordPress, Joomla, Drupal, Magento, PrestaShop, blogovi, e-trgovina, e-mail skripte, portali, foto galerije, forumi, wiki platforme, društveni mediji, kalendari, skripte za upravljanje oglasima i mnoge druge, koje služe za brz i jednostavan razvoj Web sajtova.

SBB

SBB hosting nije samo kvalitet i pouzdanost servisa, kao osnovni preduslov za izbor hosting provajdera, već je rezultat dugogodišnjeg praćenja i osluškivanja potreba poslovnih klijenata, kao i kontinuiranih ulaganja u najsavremeniju opremu i ljudske resurse.

Pored poslovnih rešenja, ono što SBB izdvaja od ostalih servis provajdera je sopstvena, nezavisna Internet infrastruktura i tri data centra u Srbiji i regionu. Od cPanel shared hosting ponude na brzim SSD diskovima do Public Cloud servera na Linux ili Windows platformi, sve do virtuelnih data centara kreiranih po želji korisnika. Zajedničko za sve napredne hosting servise je fleksibilnost u radu, jednostavno upravljanje serverima kroz Cloud Control Panel, garantovani resursi i visoka dostupnost servisa. Zajedno sa partnerskim firmama, SBB je kreirao poslovna cloud rešenja, koja uključuju mail servise (Exchange i Office 365), ERP, Cloud Contact Centar, Security rešenja, optimizaciju i upravljanje voznim parkom.

SkyHosting

SkyHosting posluje kao brend kompanije Skyneting doo od 2014. godine. Naša misija je da obezbedimo najkvalitetniju uslugu, inovativna rešenja u skladu sa potrebama i iskren odnos sa korisnicima. Fokusirani su na kvalitetnu uslugu, praktične proizvode i jednostavniji proces saradnje. Komparativna prednost je veliko iskustvo i stručnost inženjera u različitim oblastima. SkyHosting je i ovlašćeni registar nacionalnog internet domena Srbije.

Stručna tehnička podrška je tu da vam izađe u susret za svaki problem. Stabilni i brzi SSD serveri, redovan backup i besplatni SSL sertifikati uz veliki izbor domena za registraciju savršen su izbor za vaš sajt. Besplatna migracija bez prekida u radu sajta, kao i čišćenje sajta od virusa su standardni deo ponude. Online naručivanje i plaćanje, omogućiće vam pristup hostingu za svega nekoliko minuta.

SuperHosting.RS

SuperHosting krase brzi ALL SSD diskovi, SH Protect – sopstveno razvijen bezbednosni sistem najvišeg nivoa koji uključuje DDoS zaštitu, anti-malware i besplatno čišćenje sajtova od zlonamernih kodova, besplatan SSL sertifikat uz svaki hosting paket, cPanel alati za brže i lakše upravljanje hosting nalogom (WordPress Manager, PHP Manager, Backup Manager…), cPanel alati za ubrzanje sajtova, besplatna migracija sajta uz mogućnost čuvanja preostalog perioda, preko 350 domenskih ekstenzija. Korisnicima je na raspolaganju SH Protect, bezbednosni sistem najvišeg nivoa koji uključuje DDoS zaštitu, anti-malware i besplatno čišćenje sajtova od zlonamernih kodova, te zaključavanje domena.

Svi hosting paket su trenutno na promociji, pa nije loše da iskoristite priliku i uštedite.

Unlimited.rs

UNLIMITED pruža usluge web hostinga (cPanel), mail hostinga, VPS hostinga, audio striminga, te iznajmljivanja dedicated servera. Data centri ove kompanije prisutni su na više evropskih lokacija na sopstvenoj redundantnoj infrastrukturi, a od prošle godine i u Srbiji. Uz sve Web hosting pakete su uključeni i Premium servisi kao što su LiteSpeed, SpamExpert, Website Builder kao i neograničen protok, 24/7 podrška, dnevni backup i SSD prostor. Treba pomenuti i VPS KVM servere koji uz brze SSD diskove i uključen backup nude savršen balans između brzine i sigurnosti.

Yunet International

Yunet je, iz iskustva dugog više od 25 godina, zaključio da su za korisnika najvažniji pouzdanost, jednostavnost, fleksibilnost i skalabilnost. Samostalnost i jedinstvenost obezbeđena je kroz potpunu autonomiju u konfiguraciji naloga, instaliranju skripti i softvera koje korisnik želi.

Opcija „plaćaj kako rasteš“ (Pay as you grow) pruža mogućnost brzog i jednostavnog povećanja resursa po zahtevu klijenta. Servere krasi visoka dostupnost (High Availability), a ukoliko dođe do fizičkog kvara servera na kome se nalazi VPS, korisnikov virtuelni server biće pomeren na drugi hardver, bez ikakvog prekida u radu. Yunet radi uz poštovanje svih savremenih sigurnosnih standarda, a od servisa izdvaja VPS, Zimbra Mail server , ISP/IDS bezbednosna rešenja, ERP i CRM rešenja za potrebe poslovnih korisnika.

SLEDEĆI TEKST U PC #273
preview
Wi-Fi za 2020. godinu
Jovan Mirović


NativeTeams

Realme

Inspira

Računari i Galaksija

Top50 2023 - YouTube


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica

.

PC
Twitter Facebook Feed Newsletter