GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
PC #279 > Prvi pogled
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
preview
Dobri razlozi za Huawei MateBook X Pro
Filip Majkić
Nakon nekoliko godina, konačno smo dočekali Huawei laptope i na srpskom tržištu. Gigant mobilne industrije ponudio je više rešenja u raznim cenovnim kategorijama, a MateBook X Pro je pozicioniran kao sam vrh ponude. Šta ga čini tako posebnim i drugačijim?
- PC #279 (Septembar 2020)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj

Dobri razlozi za Huawei MateBook X Pro

image

Huawei je veliko ime mobilne industrije, ali se nije uvek bavio mobilnim PC računarima. Kada je pre nekoliko godina doneo odluku da uplovi u te vode, doneo je sa sobom svež pogled i nove, inovativne pristupe, utoliko značajnije što je reč o prestižnom proizvođaču mobilnih uređaja. To je omogućilo niz interesantnih rešenja i realizacije ideja koje ćemo spominjati.

Ma s koje strane gledali MateBook X Pro, reč je o laptopu fantastičnog dizajna i izrade s peskiranom glatkom površinom. Elegantne linije upotpunjene su savršeno zaobljenim ćoškovima, a čitav računar je izuzetno tanak i lagan za nošenje, pošto je masa svega 1,33 kilograma.

Izrađen je od metala, ekran se lako može otvoriti jednom rukom zahvaljujući posebnom useku, a tu je i famozna pop-up kamera postavljena na tastaturi koja se otvara pritiskom na dugme. Iskustvo u domenu izrade mobilnih uređaja visoke klase vidi se na mnogo mesta. MateBook X Pro je namenjen prevashodno poslovnim korisnicima, pa tako stiže sa Ultra FullView ekranom odnosa stranica 3:2, koji će pogodovati svima koji rade na svom laptopu, posebno prilikom kreiranja sadržaja ili rada u svim vrstama poslovnog softvera. Ekran je 13,9-inčni, tankih ivica i rezolucije 3000×2000 tačaka, a povrh toga je i osetljiv na dodir.

image

Baterija kapaciteta 56 Wh može da potraje i do 15 h, ali to nije sve. Još jedan pokazatelj sveže perspektive jeste što Huawei isporučuje laptop s punjačem snage 65 W koji se povezuje na USB-C port. Ne morate koristiti baš taj punjač – laptop možete da punite bilo čim što se može povezati na USB-C, uključujući i punjače za mobilne telefone. Tako sada na put ne morate sa sobom nositi nekoliko punjača – Huawei vas oslobađa te brige i tereta.

Laptop je opremljen najnovijim Intel Core procesorima desete generacije, kao i diskretnom NVIDIA GeForce MX250 grafikom. Prisutno je 16 GB RAM-a, a tu je i brz SSD kapaciteta 1 TB, koji odzivnost Windows 10 sistema podiže na maksimalan nivo. Uz sistem od četiri zvučnika, MateBook X Pro je u hardverskom smislu potpuno zaokružen i nudi najbolje iskustvo koje tanak i lagan računar danas može ponuditi.

Ukoliko posedujete Huawei telefon sa EMUI 10, možete se povezati s MateBook X Pro laptopom, nakon čega će se na ekranu laptopa prikazati vaš telefon. Na taj način možete kontrolisati uređaje bežičnim putem, odnosno razmenjivati fajlove između laptopa i telefona, upravljati telefonom i kontaktima, koristiti aplikacije instalirane na oba uređaja, sve s jednog ekrana i korišćenjem kontrola poput tastature, touchpad-a, kamere ili miša. Multi-screen Collaboration funkcija na ovaj način omogućava jedinstvenu kontrolu nad uređajima u sklopu jednog ekosistema. Eto i dodatnih prednosti od istovremenog posedovanja Huawei uređaja različite kategorije, pre svega telefona i laptopa.


consumer.huawei.com/rs

SLEDEĆI TEKST U PC #279
preview
ASUS ROG Phone 3
Filip Majkić


Nordeus

BIZIT plus

DigitalDay

Računari i Galaksija


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica

.

PC
Twitter Facebook Feed Newsletter