GradientTop
PC
Vodeći IT časopis u Srbiji
PC #284 > Komunikacije
ARHIVA BROJEVA | O ČASOPISU | POSTANI SARADNIK | PRETRAGA
preview
Slatke hosting dileme
Društvene mreže, messenger-i i sve ostalo su samo pojačali potrebu da iza svakog vašeg posla ili aktivnosti, kao snažan temelj, mora da postoji domen i sajt. A sajt treba negde hostovati, pa da vidimo šta hosting provajderi nude za 2021. godinu.
- PC #284 (Februar 2021)
- U prodaji po ceni od 200 din

broj

Slatke hosting dileme

Svi kanali za komunikaciju vode do vašeg sajta, kao mesta na kome ćete detaljnije objasniti vašu akcijsku ponudu, ali i objaviti osnovne informacije o kompaniji, njenoj tradiciji i misiji, rokovima isporuke robe ili usluga, detaljima plaćanja, poziv na komunikaciju...

image

Korisnik uvek ima dodatna pitanja, zanima ga da li kompanija poštuje pravila poput GDPR-a i još niz detalja koji nikada ne mogu da stanu u jednu Facebook ili Twitter poruku ili TikTok video. Čak i ako razvijate neku vrlo ozbiljnu aplikaciju za svoje korisnike, njena podloga mora da bude Web aplikacija povezana s bazom podataka. A to je, na kraju, nešto što ipak zovemo sajt, kome je potreban hosting. Iz našeg pregleda videćete da većina provajdera sada nudi niz dodatnih alata koji podržavaju lakše održavanje, veću sigurnost, podršku i dodatne alate kojima ćete brže i lakše doći do željenog izgleda i funkcionisanja vaše „kuće na Web-u“.

Dodatne opcije nude se u raznim formama – od DIY alatki koje sami koristite do visokokontrolisanih managed servisa koji gotovo sve obavljaju sami, a često i čitav niz rešenja koja se nalaze između ove dve opcije. Šta ćete izabrati zavisi isključivo oda vas, vaših resursa i predznanja s kojima se upuštate u kreiranje vašeg online prisustva. Zato krenimo redom.

BeotelNet ISP

BeotelNet pruža hosting usluge već 25 godina, u svoja dva data centra u Beogradu. Stručnost i iskustvo su omogućili da u ponudi imaju sva rešenja za vaše prisustvo na Internetu: Web i e-mail hosting, cloud servere, VPS, telehousing, kolokacija, audio i video striming. U BeotelNet-u tvrde da imaju najbolji SSD hosting u Srbiji, DDoS zaštitu, besplatnu migraciju sajta i izradu sajta – SitePro, uz online plaćanje svih usluga. Korisnicima garantuju maksimalnu dostupnost, najbolje performanse i profesionalnu podršku 24/7/365.

LOOPIA

Loopia je deo švedske grupe Loopia i već 18 godina pruža vrhunski hosting korisnicima u Srbiji. Njihovu ponudu izdvaja mogućnost da u jednom hosting paketu korisnici imaju sajtove i na Unix i na Windows serverima. U ponudi je i nova hosting platforma – Loopia Boost, namenjena korisnicima kojima je potrebna izuzetna brzina sajtova. Za svaki hostovani domen se dobija besplatan SSL. Sve je automatizovano i jednostavno za krajnjeg korisnika, a ljubazna i stručna tehnička podrška je uvek na raspolaganju.

mts

image

S mts hosting rešenjem podaci korisnika smešteni su u najsavremenijem data centru na Balkanu, koji je kreiran u skladu s Tier 3/4 standardom. U njemu su obezbeđeni redundantan i efikasan sistem elektroenergetskog napajanja, video-nadzor 24/7, kontrola klimatskih uslova i sve vrste povezivanja i umrežavanja.

Primenjeni su najviši standardi, tako da data centar poseduje sledeće sertifikate: za upravljanje i nadzor nad infrastrukturom – DCIM (Data Center Infrastructure Management), za upravljanje i implementacijom usluga – SMS (Service Management System) – ISO20000, za upravljanje kontinuitetom poslovanja – BCMS (Business Continuity Management System) – ISO22301, za upravljanje kvalitetom – QMS (Quality Management System) – ISO9001, za bezbednost i zaštitu – ISMS (Information Security Management System) – ISO27001. Njime upravlja profesionalno osoblje s dugogodišnjim iskustvom, što garantuje visoku pouzdanost i bezbednost.

NetCast doo

NetCast je domaća IT kompanija, osnovana 2008. godine u Beogradu, koja kreira i implementira originalna i jedinstvena namenska rešenja, cloud i managed servise i mnoge druge alate savremene tehnologije za optimizovanje i unapređenje poslovanja preduzeća.

Na srpskom IT tržištu su prepoznatljivi po jedinstvenim NetCast IT paketima za mala i srednja preduzeća, sopstvenom NetCast data centru u centru Beograda i NetCast cloud-u. Shared hosting baziran na CloudLinux-u – tehnologija „kontejnera“ kao virtuelizacija nove generacije, omogućava izolaciju i garantovanje resursa uz najpopularniji kontrolni panel – cPanel. NetCast karakteriše Managed Cloud pristup – postavljanje arhitekture i implementacija rešenja u skladu s potrebama klijenta, kao i tim stručne i predusretljive 24/7/365 podrške. NetCast data centar pokreće superiorna oprema: Cisco & Juniper, Dell & Cisco UCS servers, Pure & EMC storage.

NiNet Company

image
Uporedni pregled ponuda

NiNet poseduje sopstveni data centar u Nišu. Pruža usluge Web hostinga, e-mail servera, VPS-a, dedicated servera, registracije domena i SSL sertifikata. Nudi besplatnu migraciju sajta, instant aktivaciju usluge (online plaćanje), kao i posebne pogodnosti uz Reseller partner program. Preko NiNet CP-a sami korisnici upravljaju svim uslugama bez dodatnih troškova, od 2021. podrška je putem Atlassian Jira ServiceDesk-a, uz bazu znanja (Atlassian Confluence). NiNet je cPanel i Microsoft partner.

Oblak Host

Oblak Host je kompanija koja nudi 100% optimizovan WordPress hosting, dakle hosting namenjen WordPress sajtovima, uz najveću moguću bezbednost i brzinu. S više od 10 godina iskustva u WordPress razvoju i sedam godina iskustva u hostingu, Oblak Host nudi dokazano najpouzdaniji WP hosting na teritoriji Srbije, a i šire.

Uz svaki hosting paket dolaze i besplatni premium dodaci i teme čija vrednost dostiže 1.000 dolara, a Oblak Host nudi i usluge WordPress optimizacije, održavanja sajta i usluge WordPress razvoja.

Orion telekom pod brendom Data King Cloud

Cloud servisi kompanije Orion telekom su kreirani na tehnološki najsavremenijoj hardverskoj infrastrukturi i softverskoj platformi, a oprema je smeštena u sertifikovanom Tier 3 data centru u Beogradu. NetApp HCI infrastruktura se koristi kao moćna infrastruktura za realizaciju cloud resursa, a cloud servise su sertifikovali Orionovi partneri: NetApp, VMware, Veeam, Cisco i HP.

Tehnološki nivo pružanja usluga izdvaja ih zbog garancije servisa – QoS po aplikaciji (IOPS), što je jedinstvena ponuda u ovom delu Evrope.

SBB

image
Registracija i zakup domena

Za SBB kao uspešnog hosting provajdera, od najveće važnosti je da serveri klijenata budu dostupni na Internetu u svakom trenutku, 24 časa dnevno, 365 dana u godini. Savremeno opremljen data centar i redundantnost infrastrukture, jedinstvene u regionu, garancija su da će korisnici imati brz, pouzdan i siguran pristup serverima.

Pored centralnog čvorišta, prvenstveno namenjenog za potrebe pružanja usluga iznajmljivanja dedicated servera i cloud hosting usluge, koriste Tier-3 Level data centar u Beogradu. Tier-3 data centar korisnicima SBB cloud hosting usluga obezbeđuje najviši kvalitet usluge s visokom garantovanom dostupnošću. U SBB data centru možete iznajmiti sve cloud servise, namenske servere, doneti vaše servere ili pak svoju celokupnu telekomunikacionu opremu. Korisnici dobijaju podršku za maksimalnu kontrolu u pogledu funkcionalnosti servera i/ili instaliranih aplikacija (u zavisnosti od izabranih usluga), a svu potrebnu profesionalnu infrastrukturu i Internet kapacitete obezbeđuje SBB.

Zajedno sa partnerskim firmama, SBB je kreirao poslovna cloud rešenja, koja uključuju e-mail servise (Exchange i Office 365), ERP, Cloud PBX, Online prodavnicu, Security rešenja, optimizaciju i upravljanje voznim parkom.

SuperHosting.RS

SuperHosting krase brzi ALL SSD diskovi, SH Protect – sopstveno razvijen bezbednosni sistem najvišeg nivoa koji uključuje DDoS zaštitu, anti-malware i besplatno „čišćenje“ sajtova od zlonamernog koda, besplatan SSL sertifikat uz svaki hosting paket, cPanel alati za brže i lakše upravljanje hosting nalogom (WordPress Manager, PHP Manager, Backup Manager...), cPanel alati za ubrzanje sajtova, besplatna migracija sajta uz mogućnost čuvanja preostalog perioda, više od 350 domenskih ekstenzija. Svi hosting paketi su trenutno na promociji, a uz svaki paket možete besplatno registrovati .RS domen.

UNLIMITED.RS

image

Ekspertizu čine usluge Web hostinga bazirane na poznatoj cPanel platformi, kao i napredna VPS i Managed Cloud rešenja. Web hosting usluge su zaokružene premium servisima, kao što su LiteSpeed WS, SpamExperts filter za dolaznu i odlaznu poštu, REDIS i Memcached instance za keširanje, anti-malware zaštita. Uz neograničen SSD prostor, 24/7 podršku, dnevni backup za sve pakete i dostupnost na lokaciji u Srbiji i Holandiji, možete biti sigurni da ćete pružiti vašim sajtovima najbrži odziv i sigurnost.

YuNet

Yunet uspešno posluje na tržištu Srbije više od 25 godina, postavljajući visoke standarde, neprestano unapređujući portfolio usluga.

Kontinuirano ulaganje u najsavremeniju opremu i ljudske resurse korisnicima omogućava pouzdanost, fleksibilnost i skalabilnost kroz potpunu autonomiju u konfiguraciji naloga, instaliranju skripti i softvera koje korisnik želi. Opcija „plaćaj kako rasteš“ (pay as you grow) pruža mogućnost brzog i jednostavnog povećanja resursa po zahtevu klijenta. Yunet serveri imaju visoku dostupnost (high availability), a ukoliko dođe do fizičkog kvara servera na kome se nalazi VPS, korisnikov virtuelni server biće pomeren na drugi hardver, bez ikakvog prekida u radu. Poslujući po principu poštovanja svih savremenih sigurnosnih standarda, Yunet izdvaja modernu i prilagodljivu cloud platformu koja osigurava stabilnost poslovanja klijenata, Centos Web Panel hosting za brz i lak menadžment servera, cPanel, VPS, Zimbra Mail server.

Yunet je u saradnji s partnerskom firmom kreirao i cloud poslovni program (CPP) za potrebe poslovnih korisnika.

SLEDEĆI TEKST U PC #284
preview
Vesimpex: EDGE computing



NativeTeams

Realme

Inspira

Računari i Galaksija

Top50 2023 - YouTube


YuNet

PC Press Studio

Čitaj PC Press

Excel kuhinjica

.

PC
Twitter Facebook Feed Newsletter